Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Capitala mondială a poeziei se mută la Curtea de Argeş – Începe FESTIVALUL INTERNAȚIONAL NOPȚILE DE POEZIE

Publicat

in

– În premieră, Super TV va transmite în direct cele mai importante momente ale festivalului

Ediţia a 23-a a Festivalului Internaţional ‘Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş’ se va desfăşura în perioada 10-16 iulie 2019. Organizator şi proprietar al acestui produs şi brand cultural românesc: Fundaţia Academia Internaţională Orient-Occident (România); (preţedinte: acad. Dumitru M. Ion; director artistic: Carolina Ilica). Festivalul va fi susţinut de Consiliul Judeţean Argeş (cofinanţator), Copyro, Primăria şi Consiliul Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte ‘George Topârceanu’ Curtea de Argeş, Muzeul Municipal Curtea de Argeş (parteneri), ziarul Argeşul, ziarul Profit, SUPER TV, Antena 1 Piteşti, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (parteneri media).
Peste 100 de poeţi din 31 ţări
Și-au anunțat participarea peste 100 de poeţi, academicieni, editori, traducători, artişti plastici, muzicieni etc. reprezentând: 1. S.U.A.; 2. Canada; 3. Mexic; 4. Porto Rico; 5. Bolivia; 6. Chile; 7. Panama; 8. Salvador; 9. Guatemala; 10. Peru; 11. Uruguai; 12. Argentina; 13. Cuba; 14. Republica Bolivariană Venezuela; 15. Maroc 16. Israel; 17. Portugalia; 18. Spania; 19. Franța; 20. Olanda; 21. Bulgaria; 22. Scoția, Marea Britanie; 23. Anglia, Marea Britanie; 24. Albania; 25. Muntenegru; 26. Taiwan; 27. Germania; 28. F. Rusă; 29. Elveția; 30. Georgia; 31. România etc. (Aceştia se vor adăugat celor cca. 1.800 poeţi, din peste 100 de ţări, participanţi la cele 22 de ediţii anterioare ale Festivalului poetic de la Curtea de Argeș).

Evenimente culturale de cea mai bună calitate pe tot parcursul festivalului

Vor avea loc 3 macrorecitaluri plurilinve de câte 3 ore fiecare; 1 spectacol de Muzică Tradițională Românească – la nai: Ionuț Cârstea (12 iulie; 1 spectacol Grigore Leșe (13 iulie); un spectacol de Dansuri Tradiționale (14 iulie). Vor fi lansate Antologia plurilingvă a festivalului (spaniolă, franceză, engleză și română), POESYS 23 (vol. 1+vol. 2) precum și alte cărți ale participanților. În ziua de 11 iulie va fi vernisată Expoziția de Artă a doamnei Ruxandra Eugenia Socaciu, iar în data de 13 iulie Expoziția de Gravuri la Sonetele lui Mihai Eminescvu; de asemeni va fi deschisă Expoziția de Carte a Editurii Academiei Internaționale Orient-Occident ( 11 iulie). În seara zilei de 12 iulie 2019 (Sala Basarabilor, Muzeul Municipal Curtea de Argeş), va avea loc vernisajul Expoziţia de Artă (Cărţile Neconvenţionale) a poetei Carolinei Ilica, intitulată CĂRŢILE DE LA VIDRA * PLÂNGÂND DE-ATÂTA FRUMUSEŢE (Cartea de Lână; Cartea de Lemn, Cartea de Lacrimi şi Cartea Învierii) (versuri pe alte suporturi decât hârtia: lână, lemn, borangic, ouă etc.). În dimineața zilei de 15 iulie, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident. În noaptea de 15-16 iulie 2019, în Sala Basarabilor a Muzeului Municipiului Curtea de Argeş va avea loc decernarea premiilor şi recitalul poeţilor nominalizaţi şi laureaţi. Juriul Academiei Internaţionale Orient-Occident, prezidat de acad. Carolina Ilica, va acorda următoarele premii: 1. Premiul Valahia – pentru traduceri; 2. Premiul European pentru Poezie; 3. Premiul Orient-Occident pentru Arte; 4. Premiul Naţional pentru Literatură. 5. Marele Premiu Internaţional pentru Poezie; 6. Titlul de Membru al Academiei Internaţionale Orient-Occident. Premiile vor fi acordate pentru întreaga operă a autorilor. Trofeele au fost concepute şi donate Academiei Internaţionale Orient-Occident de către marele sculptor român Gheorghe Iliescu Călineşti (în anul 2000).

ACTUAL

Rareș Bogdan șterge pe jos cu Viorica Dăncilă:’Cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat, la România TV, după declarațiile Vioricăi Dăncilă de joi seara, care a negat că ar fi probleme cu banii de la buget și care a spus că nu i se pare normal că Rareș Bogdan a amenințat-o cu plângeri penale.

„După ce ai găsit colegii, domnul Cîțu și domnul Vela, mi se pare că e prea puțin ce i-am transmis doamnei Dăncilă. Nu este deloc în regulă ce au făcut acești oameni.

Asta mă face să cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie.

Situația pe care noi am găsit-o este mult mai gravă decât ne-am imaginat, dar nicioadă PNL nu va tăia o pensie, un salariu. Noi nu am venit pentru a face viața românilor mai grea, a declarat Rareș Bogdan.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult

ACTUAL

Vești uriașe din partea premierului- Ce vor primi acești angajați

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că militarii români au cea mai mică diurnă dintre ţările care participă în teatrele de operaţii şi că aceasta va creşte.

„În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european. În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne, avem cele mai mici diurne dintre toate ţările praticipante la misiuni, ca să zic aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi , ceea ce este de neacceptat. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.

„Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO” a spus acesta.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend