Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Capitala mondială a poeziei se mută la Curtea de Argeş – Începe FESTIVALUL INTERNAȚIONAL NOPȚILE DE POEZIE

Publicat

in

– În premieră, Super TV va transmite în direct cele mai importante momente ale festivalului

Ediţia a 23-a a Festivalului Internaţional ‘Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş’ se va desfăşura în perioada 10-16 iulie 2019. Organizator şi proprietar al acestui produs şi brand cultural românesc: Fundaţia Academia Internaţională Orient-Occident (România); (preţedinte: acad. Dumitru M. Ion; director artistic: Carolina Ilica). Festivalul va fi susţinut de Consiliul Judeţean Argeş (cofinanţator), Copyro, Primăria şi Consiliul Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte ‘George Topârceanu’ Curtea de Argeş, Muzeul Municipal Curtea de Argeş (parteneri), ziarul Argeşul, ziarul Profit, SUPER TV, Antena 1 Piteşti, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (parteneri media).
Peste 100 de poeţi din 31 ţări
Și-au anunțat participarea peste 100 de poeţi, academicieni, editori, traducători, artişti plastici, muzicieni etc. reprezentând: 1. S.U.A.; 2. Canada; 3. Mexic; 4. Porto Rico; 5. Bolivia; 6. Chile; 7. Panama; 8. Salvador; 9. Guatemala; 10. Peru; 11. Uruguai; 12. Argentina; 13. Cuba; 14. Republica Bolivariană Venezuela; 15. Maroc 16. Israel; 17. Portugalia; 18. Spania; 19. Franța; 20. Olanda; 21. Bulgaria; 22. Scoția, Marea Britanie; 23. Anglia, Marea Britanie; 24. Albania; 25. Muntenegru; 26. Taiwan; 27. Germania; 28. F. Rusă; 29. Elveția; 30. Georgia; 31. România etc. (Aceştia se vor adăugat celor cca. 1.800 poeţi, din peste 100 de ţări, participanţi la cele 22 de ediţii anterioare ale Festivalului poetic de la Curtea de Argeș).

Evenimente culturale de cea mai bună calitate pe tot parcursul festivalului

Vor avea loc 3 macrorecitaluri plurilinve de câte 3 ore fiecare; 1 spectacol de Muzică Tradițională Românească – la nai: Ionuț Cârstea (12 iulie; 1 spectacol Grigore Leșe (13 iulie); un spectacol de Dansuri Tradiționale (14 iulie). Vor fi lansate Antologia plurilingvă a festivalului (spaniolă, franceză, engleză și română), POESYS 23 (vol. 1+vol. 2) precum și alte cărți ale participanților. În ziua de 11 iulie va fi vernisată Expoziția de Artă a doamnei Ruxandra Eugenia Socaciu, iar în data de 13 iulie Expoziția de Gravuri la Sonetele lui Mihai Eminescvu; de asemeni va fi deschisă Expoziția de Carte a Editurii Academiei Internaționale Orient-Occident ( 11 iulie). În seara zilei de 12 iulie 2019 (Sala Basarabilor, Muzeul Municipal Curtea de Argeş), va avea loc vernisajul Expoziţia de Artă (Cărţile Neconvenţionale) a poetei Carolinei Ilica, intitulată CĂRŢILE DE LA VIDRA * PLÂNGÂND DE-ATÂTA FRUMUSEŢE (Cartea de Lână; Cartea de Lemn, Cartea de Lacrimi şi Cartea Învierii) (versuri pe alte suporturi decât hârtia: lână, lemn, borangic, ouă etc.). În dimineața zilei de 15 iulie, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident. În noaptea de 15-16 iulie 2019, în Sala Basarabilor a Muzeului Municipiului Curtea de Argeş va avea loc decernarea premiilor şi recitalul poeţilor nominalizaţi şi laureaţi. Juriul Academiei Internaţionale Orient-Occident, prezidat de acad. Carolina Ilica, va acorda următoarele premii: 1. Premiul Valahia – pentru traduceri; 2. Premiul European pentru Poezie; 3. Premiul Orient-Occident pentru Arte; 4. Premiul Naţional pentru Literatură. 5. Marele Premiu Internaţional pentru Poezie; 6. Titlul de Membru al Academiei Internaţionale Orient-Occident. Premiile vor fi acordate pentru întreaga operă a autorilor. Trofeele au fost concepute şi donate Academiei Internaţionale Orient-Occident de către marele sculptor român Gheorghe Iliescu Călineşti (în anul 2000).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

S-a aflat! Cât încasează angajații din MAI

Publicat

in

De

În data de 18 decembrie 2019, în ședința de Guvern au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, astfel că angajații instituției au beneficiat de salarii majorate.

Cei aproape 110.000 de angajaţi MAI au primit de la 1 ianuarie 2020 în plus între 200 și 400 de lei (valoare brută). S-a acordat sporul pentru condiții grele de muncă și toxicitate, în procent de 25% din salariul minim brut pe țară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii.

Marcel Vela a depus, în calitate de senator, un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul acesta, a cuantumului actualizat al compensației bănești/ alocației valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

În 2019 salariile în MAI erau între 1.255 de lei (personal contractual, funcții fără comandă) și 10.120 de lei (ofițeri de poliție, funcții cu comandă), potrivit Libertatea.

Vezi și:

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dumitru Coarnă sare în apărarea Sorinei Pintea: Voi reveni cu detalii

Publicat

in

De

,,Acolo unde sunt probe directe DNA/DGA favorizează faptuitorii-vezi dosarul deschis la IPJ Călărași-. Ofițerii DNA/DGA care au audiat în acest dosar au refuzat cu intenție directă consemnarea probelor. Unul dintre ei se numește MOISE, voi reveni cu detalii.”, a scris Dumitru Coarnă pe pagina sa de Facebook după ce au apărut noi informații pe antena3.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend