Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

Cand trebuie sa fie duse animalele de companie la veterinar?

Publicat

in

Pisica si cainele au nevoie de controale regulate pentru a avea mereu cea mai buna stare de sanatate. Cat de des ar trebui insa sa aiba loc aceasta vizita in cabinete veterinare? Raspunsul poate depinde de stadiul de viata al animalului de companie.

Alegerea celor mai bune cabinete veterinare

Pentru inceput se recomanda apelarea la cele mai bune cabinete veterinare. Acestea nu sunt greu de gasit si vor fi alese tinand cont specificul cabinetului, de serviciile oferite si de numarul de recenzii pozitive pe care le are. Degeaba un cabinet pare a fi cel mai bun din zona daca nu face si operatii atunci cand cainele are de exemplu o displazie de sold.

Vizite periodice pentru vaccin

Cainii merg anual la cabinetul veterinar pentur vaccinul antirabic, anti parvo sau pentru alte boli. De asemenea, este posibil sa aiba nevoie de deparazitari, de tratamente pentru tuse de canisa, pentru gripa si pentru boala Lyme.

Pisicile fac teste pentru FIV si leucemie. De asemenea, fac vaccinuri pentru a acoperi mai multe boli.

De asemenea, animalul de companie poate face tratamente pentru dirofilaria, deparazitari externe sau alte tratamente reocmandate zonei in care traieste. Veterinarul examineaza pisica sau cainele pentru a te asigura ca creste foarte bine si nu prezinta semne de boala. Se verifica din nou starea animalului de companie la un interval de 6 luni.

Cainii cu varsta cuprinsa intre 1 si 10 ani au un alt tratament. In aceasta perioada veterinarii reocmanda verificarile anuale. Animalul de companie va primi un test general de sanatate. De asemenea, ii va fi luat sange in cabinetul veterinar pentru a determina daca in organism exista viermi. Veteriarul poate sa recomande si alte teste pe baza altor probleme pe care animalul de companie le poate avea, sau pentru a determina si alte potentiale boli,

Veterinarii sugereaza ca pentru cainii mai in varsta sa se faca controale de doua ori pe an. Pisicile si cainii vor face vaccinuri cand este necesar si vor fi supusi unui examen fizic amanuntit ori de cate ori este nevoie, alaturi de teste pentru a urmari toate problemele. Analizele de sange sau de urina pot sa ofere medicului veterinar posibilitatea de a determina sanatatea rinichilor si ficatului unui animal de companie, nivelul de hormoni tiroidieni si multe altele.

Este foarte important ca stapanul sa trateze fiecare vizita la veterinar cu maximum de seriozitate. In momentul in care medicul pune intrebari, stapanul trebuie sa fie cat mai sincer si sa ofere cele mai relevate raspunsuri astfel incat sa nu existe dubii cu privire la sanatatea animalului.

Toate semnele care ar putea trezi suspiciuni, trebuie comunicate veterinarului de la bun inceput pentru ca specialistul sa acorde atentie unei anumite zone. Spre exemplu, daca un Golden Retriever merge schiopatat, veterinarul ar trebui sa faca toate verificarile pentru displazie, sa verifice articulatiile, sa recomande in cazul cainilor batrani suplimente speciale contra atrozei sau alte tratamente pentru cainii tineri.

Cu cat stapanul este mai responsabil, cu atat sunt mai mari sansele animalului de companie de a ramane sanatos.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Fără categorie

Evaziune fiscală la Targul ROD CU SPOR- Adaosuri de 700%, mizerie crasă și lipsă bon fiscal la comercianții de mici, bere și cafele

Publicat

in

De

Potrivit CJ Argeș, peste 15.000 de persoane au vizitat Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale – ROD CU SPOR, ediția a II-a, organizat la Muzeul Golești, în perioada 06 – 08 octombrie 2023. Din păcate, au curs reclamațiile cu privire la trei comercianți infiltrați de nu se știe cine în zona de maxim interes a Targului, printre bieții producători locali și meșteri populari. Unul dintre cei care au reclamat neregulile, mai exact mizeria crasă din zona de gratare și bere sau prețurile exagerate și lipsa totală a bonului fiscal, a fost un cunoscut artist care a și încântat publicul prin prestația sa pe scena Târgului. Si echipa ziarului nostru a sesizat aceste aspecte de natura a dăuna unui demers lăudabil. Sămbătă după amiaza, de exemplu, cozile mari nu erau la standurile cu produse traditionale ci la cele doua zone cu gratar deservite de 2 societati comerciale. Mizerie cât cuprinde, igiena angajaților lipsă și tomberoane pline cu resturi de mancare, multe împrăștiate pe iarbă pe sub meri. Prețurile ca pe Calea Victoriei din București, mici cu preț dublu, băuturi cu preț triplu, alte cărnuri de asemenea iar o mizerie de cafea dubioasă preparata la un aparat vechi de vreo 50 ani și servita intr-un pahar de carton jalnic costa, țineți-vă bine, nu mai putin de 10 lei…. Asemeni artistului de care pomeneam mai sus, am cerut si noi un bon fiscal ca sa ne convingem ca 10 lei costa o mizerie de cafea sau 100 lei câțiva mici și o pastramă bâzâită de muște și frăgezită de mainile murdare ale celor care serveau. Nu am primit bon fiscal pentru că așa le-a permis organizatorul, după cum ne-a spus o vânzătoare furioasa ca avem tupeul sa cerem bonul.

Una peste alta, cu excepția acestor mostre tipic românești de cum să fentezi bunul simț și legile, Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale – ROD CU SPOR, ediția a II-a a fost binevenit și bine primit de amatorii de produse cu adevărat tradițonale. Să amintim ca 80 de producători și meșteri populari din șase județe au venit la ROD CU SPOR cu cele mai bune produse: fructe, legume, conserve, carne și lactate. De asemenea, meșterii populari din domenii precum țesut, cusut, olărit, sculptură, păpuși, pictură pe sticlă au adus produse tradiționale românești.

Printre vizitatori s-au aflat și primari și viceprimari ai comunelor și orașelor/municipiilor din județ, parlamentari, secretarul de stat de la MDLPA, Vlad Niculae, oaspeți din cele două localități înfrățite cu Consiliul Județean Argeș, Jelgava – Letonia și Chișinău – Republica Moldova, precum și fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.

Citeste mai mult

ACTUAL

Un minister din Rusia nu mai da voie angajatilor cu telefoane si tablete Apple

Publicat

in

Ministrul rus pentru Dezvoltare Digitala, Maksut Shadaev, a anuntat, intr-o conferinta de presa, la Moscova, ca angajatii ministerului nu mai au voie sa foloseasca telefoane iPhone sau table iPad pentru activitati de serviciu, cum ar fi corespondenta electronica, email, sau unele aplicatii specifice ministerului. Shadaev anuntase inca de acum doua luni ca serviciul de securitate federala – FSB – ar fi descoperit cateva mii de telefoane Apple „compromise” –  adica avand pe ele instalate programe de spionaj. Moscova acuza firma Apple ca ar colabora cu serviciile de informatii din Statele Unite. Apple neaga aceasta colaborare. Toate detaliile aici https://smartfuture.ro/rusia-interzice-angajatilor-de-la-un-minister-sa-foloseasca-telefoane-iphone/

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend