spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Campulungeanca cercetata de politistii italieni – E groaznic ce a facut !

Facebook Twitter Google+
Campulungeanca cercetata de politistii italieni  – E groaznic ce a facut !

O femeie din Arges, mai exact din Campulung Muscel este cercetata in Italia dupa ce a fost acuzata ca s-a purtat urat cu batranii pe care ii ingrijea in azilul unde era infirmiera.

Romanii sunt asadar facuti de ras din nou, in fata intregii lumi dupa ce mass media internationala a prezentat pe larg acest caz.

 

„Infirmieră: Uite-te şi la ăsta vrea să stea fără pampers.

Supraveghetor: Data viitoare îţi dau un pumn în cap dacă îi mai scoţi! Ai înţeles?

Pacient: Nu, nu îmi faci rău aşa. Mă doare!

Supraveghetor: Ce rău? Eu te omor! Te omor nenorocitule dacă nu ai făcut baie!

„Nu mai fii nemernic, îţi dau un pumn în nas! Mori sau te ridic de c…e!”

„Ce, te-ai decis să mori azi? Vezi fereastra de acolo? Aruncă-te! Ţi-am spus să te arunci, dar tu eşti c..ă!”

Ce aţi citit mai sus sunt doar câteva dintre frazele îngrozitoare interceptate de anchetatori, în cadrul unei anchete privind maltratarea mai multor bătrâni aflaţi în azilul „Il Cicalotto”, din Pornassio, de către angajaţi ai instituţiei.

O moarte suspectă şi mai multe cazuri de incitare la sinucidere sunt detaliile şocante care apar în decizia de condamnare semnată de judecătorul de instrucţie al Tribunalului din Imperia.

„După un episod violent, în care a fost lovit în mod repetat la cap, pacientul a murit”, se arată în ordinul de arestare emis pe numele lui Massimo DEPERI, asistent social în vârstă de 48 de ani, şi principalul suspect în anchetă.  De asemenea, în custodia autorităţilor italiene se află şi albaneza Vjollca Ferhati, de 45 de ani. Tot în acest caz, infirmierei românce Elena Stoica, de 46 de ani, i-a fost suspendat dreptul de a profesa timp de 12 luni.

„Deseori, pacienţii erau loviţi puternic cu palma peste faţă, la cap şi cu picioarele. Nu le era asigurată igiena intimă, erau lăsaţi goi, murdari cu urină şi fecale. Apoi, profitând că nu se puteau apăra, angajaţii îi jigneau şi torturau”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În rechizitoriul procurorilor se arată că în azil bolnavii erau frecvent pălmuiţi, loviţi în cap sau peste picioare. Unii erau lăsaţi dezbrăcaţi, murdari de urină sau de fecale.

Imaginile publicate de mass-media italiene au fost surprinse de camerele de supraveghere şi arată tratamentul inuman aplicat bătrânilor de româncă şi ceilalţi doi angajaţi ai azilului.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments