Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Campanie Împotriva Pensiilor Speciale

Publicat

in

PMP a decis lansarea unei campanii naţionale împotriva pensiilor speciale, în cadrul căreia intenţionează să strângă 2,5 milioane de semnături, a declarat, vineri, preşedintele acestui partid, Eugen Tomac.

„Luna trecută, PMP a depus un proiect de lege cu privire la eliminarea tuturor pensiilor speciale, considerăm că pensiile speciale sunt un furt şi trebuie să corectăm această nedreptate. Avem peste 4,5 milioane de cetăţeni care primesc pensii sub 1.000 de lei şi credem că este nejustificat ca foşti turnători, şefi de penitenciare care au dat cu bastonul să primească pensii halucinante şi oameni cinstiţi care au muncit 35-45 de ani să primească nişte pensii mizerabile”, a spus Tomac într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că speră ca pe 6 noiembrie Curtea Constituţională să decidă că pensiile speciale pentru primari prevăzute în Codul administrativ sunt neconstituţionale.

„Primarii şi parlamentarii nu au nevoie de pensii speciale. Este o onoare pentru fiecare dintre politicieni că sunt delegaţi de comunităţi pentru a-i reprezenta şi este suficient, nu avem nevoie de privilegii. Vom lansa această campanie, vom încerca să strângem 2,5 milioane de semnături în cadrul acestei campanii, pentru că vrem să dăm un semnal puternic din societate către clasa politică, să încetăm cu aceste excese, pentru că bugetul de stat trebuie utilizat pentru investiţii, pentru construcţie de autostrăzi, pentru construcţii de spitale noi şi sigure, pentru construcţii de şcoli”, a menţionat el.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Compania publică de căi ferate a acordat până acum compensaţii de 32 de milioane de euro victimelor Holocaustului

Publicat

in

De

Compania publică olandeză de căi ferate, care a operat trenuri către un lagăr de concentrare în timpul celui de-al doilea război mondial, a acordat până acum victimelor Holocaustului compensaţii în sumă de 32 de milioane de euro, a anunţat luni comisia pentru despăgubirea victimelor, citată luni de dpa.

În cursul celui de-al doilea război mondial, compania publică feroviară olandeză, NS (Nederlandse Spoorwegen), a transportat pentru forţele de ocupaţie germane circa 110.000 de evrei şi ţigani către lagărul de la Westerbork, câştigând din aceste curse sume importante.

Citește și: Un greu din ALDE, Toma Petcu, a trecut la grupul parlamentar PNL: ‘Fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă’

Se estimează că NS a câştigat astfel 2,5 milioane de guldeni – moneda olandeză la acea vreme -, echivalentul a 1,1 milioane de euro. În 2005, compania şi-a cerut scuze oficial pentru rolul său în aceste deportări, iar în iunie anul trecut a anunţat că va acorda compensaţii victimelor acestor transporturi sau rudelor lor.

Comisia creată în ianuarie anul trecut în acest scop estimează că între 5000 şi 6000 de supravieţuitori ai lagărelor de exterminare naziste sau rude ale lor sunt eligibile pentru a primi despăgubiri, estimate între 5000 şi 15.000 de euro de persoană.

Până în prezent au fost aprobate circa 4000 de solicitări, termenul până la care pot fi depuse acestea fiind luna august a anului curent.

Iniţiatorul comisiei de despăgubire a fost Salo Muller, un supravieţuitor al Holocaustului în vârstă de 83 de ani şi fost fizioterapeut la clubul de fotbal Ajax Amsterdam, ai cărui părinţi evrei au fost deportaţi şi ucişi la Auschwitz.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Decizie ISTORICĂ: Jihadul Islamic anunță că pune capăt ripostei sale militare împotriva Israelului

Publicat

in

De

Jihadul Islamic palestinian a anunţat luni seara că pune capăt ripostei sale militare împotriva Israelului, la finalul a două zile de confruntări care au dus la uciderea a trei dintre combatanţii săi în Fâşia Gaza şi în Siria, informează AFP.

„Brigăzile Al-Quds anunţă că au pus capăt ripostei lor militare la asasinatele din Khan Younes (Gaza) şi Damasc (Siria)”, a declarat într-un comunicat ramura militară a Jihadului Islamic, care a lansat începând de duminică în jur de 60 de rachete spre Israel, ca represalii pentru morţii săi, informează agerpres.ro.

Citește și: Un cunoscut analist îl spulberă pe Florin Cîțu: Cât de ridicol poți să fii?

Armata israeliană a revendicat luni o serie de lovituri aeriene împotriva unor „poziţii” ale Jihadului Islamic în Siria, care au făcut mai mulţi morţi, după tiruri de rachete din Gaza ale acestui grup armat islamist.

Forţele israeliene sunt adesea acuzate de autorităţile de la Damasc că efectuează lovituri în Siria, dar ele revendică rar bombardamente pe teritoriul vecinului sirian, pe care îl acuză că găzduieşte elemente ce îi sunt ostile, precum Hezbollahul libanez, forţele iraniene Al-Quds şi Jihadul Islamic.

Citește și: Senzațional! Adrian Streinu Cercel: Dacă vedeţi cum arată spaţiul e ca de rachetă cosmică

Forţele israeliene au bombardat de asemenea în timpul nopţii poziţii ale Jihadului Islamic în Fâşia Gaza, după o zi tensionată în această enclavă unde trăiesc două milioane de palestinieni sub blocada israeliană. Bombardamentele au făcut mai mulţi răniţi, potrivit responsabililor din Gaza.

Chemând la răzbunarea unuia dintre „martirii” săi, Jihadul Islamic a lansat mai multe zeci de rachete către Israel, unele dintre ele fiind interceptate de scutul antirachetă israelian „Domul de Fier”, potrivit autorităţilor locale, care au anunţat închiderea şcolilor, luni, în oraşele adiacente Fâşiei Gaza. Potrivit armatei israeliene, aceste tiruri nu au făcut răniţi.

Citește și: Atac de ultimă oră la USR: Rareori am văzut ceva mai josnic, mai politicianist și mai dezgustător! .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend