spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Camera de Comerţ a României: Modificările aduse Codului Penal sunt extrem de toxice şi vor duce la abuzuri împotriva companiilor și a antreprenorilor

Facebook Twitter Google+
Camera de Comerţ a României: Modificările aduse Codului Penal sunt extrem de toxice şi vor duce la abuzuri împotriva companiilor și a antreprenorilor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) consideră că modificările aduse Codului Penal în Parlament sunt extrem de toxice pentru sănătatea mediului de afaceri național, iar ele vor duce la abuzuri pe scară largă împotriva companiilor și a antreprenorilor.   ”Abuzurile unor reprezentanți ai statului sunt nu doar certe, ci și foarte frecvente, fiind confirmate de decizii ale instanțelor românești. Abuzurile funcționarilor publici pun în pericol investiții generatoare de locuri de muncă și afectează mediul concurențial național. Antreprenorii români din toată țara s-au lovit în multe situații, între altele, de întârzierea nejustificată a unor avize solicitate de lege sau de fraudarea procedurilor la licitațiile publice”, arată, într-un comunicat de presă, CCIR.   Potrivit sursei citate, decizia din Parlament este cu atâat mai surprinzătoare, cu cât oamenii de afaceri români au cerut, în repetate rânduri, de-a lungul anilor, măsuri pentru reducerea arbitrariului din deciziile instituțiilor publice de la nivel local și central.

Kovesi de la conducerea DNA ”România are nevoie de o legislație penală care să respecte standardele europene, iar o modificare a legilor penale în pripă nu face decât să slăbească credibilitatea țării în fața partenerilor europeni. Modificarea intempestivă a Codului Penal creează percepția de lipsă de predictibilitate și va afecta negativ credibilitatea României ca destinație de investiții”, mai arată CCIR.   Camera de Comerț și Industrie a României consideră că România trebuie să dea un semnal puternic că reușește să se ancoreze în principiile democratice europene, iar, pentru asta, coaliția majoritară ar trebui să aștepte avizul Comisiei de la Veneția, pe care România l-a solicitat.

”Așteptarea avizului Comisiei de la Veneția ar fi și un semn de seriozitate a României în fața partenerilor europeni”, precizează CCIR.  Camera de Comerț și Industrie a României solicită, în concluzie și public, părților interesate să facă tot ce e posibil pentru ”anularea acestor modificări nocive care vor duce la abuzuri pe scară largă împotrivă companiilor și a antreprenorilor din România”.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....