Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cadastru gratuit in șase comune din Argeș CARE SUNT ACESTEA

Publicat

in

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe. Printre acestea se numără și cele șase comune argeșene menționate mai sus.

ANCPI a publicat în data de 11 octombrie 2019, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, anunțul “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 2 – 215 UAT- uri din 37 de județe”.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a  celor 215 loturi este de 1.294.509 de hectare.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată este de 169.580.679 de lei fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Lista UAT-urilor din jud. ARGEȘ pentru care a fost inițiată procedura de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor:

 • Stoenești – cu o suprafață estimatp de contractat de 12.659 ha;
 • Dragoslavele – 10.852 ha;
 • Băiculești – 7.303 ha;
 • Merișani – 6.021 ha;
 • Dâmbovicioara – 5.279 ha;
 • Valea Mare Pravăț – 5.582 ha.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Veste bună pentru românii cu rate!

Publicat

in

De

Anunț de ultimă oră de la Banca Națională a României! Sunt vizați românii cu credite în lei.

ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează rata dobânzii la creditul Prima Casă, a scăzut, joi, la 3,03%.

În ceea ce privește Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019, acesta este azi 2,36%.

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Ratele dobânzilor ROBID/ROBOR

(ora 11) – %p.a.
Perioada ROBID ROBOR
20 feb.2020 19 feb.2020 20 feb.2020 19 feb.2020
O/N 1,42 1,44 1,71 1,73
T/N 1,42 1,45 1,71 1,73
1W 2,33 1,98 2,62 2,28
1M 2,51 2,50 2,79 2,79
3M 2,70 2,72 3,03 3,04
6M 2,79 2,81 3,15 3,16
12M 2,87 2,87 3,22 3,23

Începând cu data de 11 noiembrie 2019 ratele dobânzilor pieţei monetare interbancare ROBID (la depozitele atrase)/ ROBOR (la depozitele plasate) sunt calculate zilnic, în baza Regulilor privind stabilirea ratelor de referință ROBID/ROBOR

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019

Perioada Indice (% p.a.)
2019T3 2,36

Indice calculat în baza Regulilor privind calcularea și publicarea indicelui zilnic
și al indicelui de referință trimestrial reglementați de OUG 19/2019

Vezi și:

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Care sunt etapele necesare pentru obtinerea unui imprumut online?

Publicat

in

De

Banii sunt cei care fac societatea noastra sa functioneze si oricat de mult am crede in expresia ” Banii sunt ochii dracului”, luptam zi de zi pentru a ni-i insusi. De multe ori insa, munca zilnica nu poate sa ofere acele rezultate financiare pe care ni le dorim, ceea ce face necesara ideea de imprumut.

Imprumutul este un instrument care iti permite sa te folosesti de bani pe care inca nu ii ai, pentru a rezolva probleme actuale. Este adevarat ca vine cu o serie de costuri si reprezinta o responsabilitate mare, insa daca este folosit corect, poate sa fie extrem de eficient.

In ultimii ani, modul de acordare a imprumuturilor s-a imbunatatit considerabil. Astfel, daca vrei sa obtii finantare pentru o nevoie personala, poti solicita un imprumut online pe care il poti obtine in aceeasi zi, direct pe cardul de debit.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, insa, pentru a te bucura de o astfel de finantare?

Este usor sa obtii un imprumut si multi spun ca este prea usor. Daca vrei sa te feresti de costuri foarte mari, trebuie sa treci printr-o serie de pasi inainte de a accesa un imprumut online:

 • Stabileste nevoia pe care o ai! Asigura-te ca este una strict necesara si ca momentul rezolvarii ei nu poate fi amanat. Imprumutul poate fi solicitat pentru o reparatie auto, pentru o urgenta medicala sau pentru cheltuieli ce necesita acoperirea cosului zilnic de cumparaturi. Este de preferat sa nu optezi pentru imprumuturi atunci cand ai nevoie de un telefon nou ( cel putin daca functioneaza inca dispozitivul pe care il ai deja);
 • Stabileste suma corecta de care ai nevoie! Foarte multi oameni aleg sa imprumute mai multi bani decat au nevoie, ceea ce este o uriasa greseala. Un imprumut mai mare inseamna costuri mai mari. Evita sa te indatorezi peste limita bugetului personal si imprumuta doar atat cat ai nevoie;
 • Identifica toate costurile si toate documentele de care ai nevoie. Orice banca si orice IFN ( Institutie financiara nebancara) solicita comisioane si diverse costuri pentru imprumutul pe care il ofera. Acestea difera de la institutie la institutie, ceea ce inseamna ca alegerea trebuie sa fie facuta cu o foarte mare atentie. De asemenea, pot sa difere documentele solicitate de institutiile financiare. Inainte de cererea de credit, trebuie sa fii pregatit cu absolut toate informatiile si documentele necesare, in asa fel incat totul sa functioneze ca la carte;
 • Completarea cererii de credit si asteptarea aprobarii. La unele institutii, aprobarea imprumutului se face in doar 60 de minute iar banii sunt virati in cont sau pot fi preluati de la ghiseul unei banci in aceeasi zi sau in ziua urmatoare.
 • Returnarea banilor. Este pasul cel mai greu. Banii imprumutati trebuie sa fie inapoiati, cu dobanda si comisioanele aferente. Fa-ti un plan cat mai strict, in asa fel incat sa eviti orice intarziere. De cele mai multe ori, intarzierile inseamna costuri suplimentare, posibilitatea de a ajunge in liste negre ale bancilor si chiar raportare la Biroul de Credit. Inainte de orice solicitare de imprumut trebuie, asadar, sa te asiguri ca ai cum sa inapoiezi banii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend