spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Bulevardul Basarabilor rǎmâne Drum Naţional pentru ca „şmecherii”  sǎ poatǎ construi pe 1 Decembrie

Facebook Twitter Google+
Bulevardul Basarabilor rǎmâne Drum Naţional pentru ca „şmecherii”  sǎ poatǎ construi pe 1 Decembrie

#De un an de zile argeşenii cer închiderea circulaţiei pe Bulevardul Basarabilor mǎcar la sfârşit de sǎptǎmâna

#Unii dau vina pe birocraţie, alţii pe interese, totul în dezavantajul locuitorilor

In urmǎ cu un an de zile, locuitorii municipiului Curtea de Argeş şi-au dat seama cât de frumos şi bine ar fi ca mǎcar la sfârşit de sǎptǎmânǎ traficul ar fi închis pe Bulevardul Basarabilor. Inmorâmântarea Reginei Ana a închis artera rutierǎ şi i-a fǎcut pe cei care locuiesc în oraşul regal sǎ îşi dea seama câtǎ nevoie au ca mǎcar la sfârşit de sǎptǎmânǎ sǎ se poatǎ plimba nestingheriţi printre tei iar copiii sǎ aibǎ şi ei pe unde sǎ treacǎ cu role sau biciclete fǎrǎ a fi puşi în pericol.

Sondajele au demonstrat – Argeşenii vor Bulevardul închis

La vremea respectivǎ s-au fǎcut mai multe sondaje, online şi pe teren iar acestea au demonstrat cǎ argeşenii îşi doresc închiderea Bulevardului şi transformarea acestuia în zonǎ de promenadǎ. S-au fǎcut şi petiţii online semnate de mii de oameni, pentru ca apoi subiectul sǎ fie îngropat pur şi simplu. Principala scuzǎ a autoritǎţilor locale a fost aceea cǎ Bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş este drum naţional şi nu poate fi închis. Da, este drum naţional şi asta pentru cǎ strada 1 Decembrie este drum judeţean. Adicǎ, total pe dos.

S-au promis la vremea respectivǎ reglementǎri în în acest sens iar consilierii locali au fost la un pas sǎ aprobe în cadrul unei şedinţe de consiliu local ca Bulevardul Basarabilor sǎ fie, aşa cum este firesc, drum judeţean şi nu local. Proiectul de hotǎrâre a fost scos de pe ordinea de zi înainte de a fi aprobat iar subiectul a rǎmas… îngropat.

« E vorba de interese, de unele construcţii noi care vor apǎrea »

Ion Serban este de pǎrere cǎ nu actele birocratice privind încadrarea celor douǎ drumuri sunt o problemǎ ci faptul cǎ pe strada 1 Decembrie mai sunt foarte mulţi proprietari de terenuri care trebuie sǎ îşi ridice imobile. Vorbim aici de terenurile de pe fosta cale feratǎ pe care nu se va mai putea construi atâta vreme cât strada 1 Decembrie va deveni drum naţional. « Nu vedeţi cǎ nu se mai vorbeşte nimic de Bulevard ? Nu ştiu ce sǎ cred, dacǎ e vorba doar de birocraţie şi termene sau de interese privind construcţiile de pe strada 1 Decembrie. Sunt multe construcţii care nu s-ar mai putea face dacǎ acolo ar fi drum naţional. Pentru cǎ nu se mai pot respecta distanţele… «  spune consilierul local Ion Serban.

Lucrǎrile demarate pe 1 Decembrie au rǎmas neterminate

In zona stadionului municipal, strada aratǎ de-a dreptul îngrozitor iar pietonii care vor sǎ foloseascǎ trotuarele fie nu o fac, fie riscǎ sǎ îşi rupǎ picioarele printre pietre şi buruieni. Dacǎ asfaltul a fost refǎcut în vremea primarului Nicolae Diaconu, trotuarele au rǎmas doar delimitate de borduri, aşa cum se vede în fotografiile alǎturate. « Nu ai pe unde sǎ mergi pe trotuar pentru cǎ nici mǎcar nu existǎ aşa ceva… E bǎtaie de joc, au început o lucrare pe care nu o mai terminǎ nimeni? Or fi uitat, cine ştie… « se întreabǎ un argeşean care în fiecare searǎ vine în zona stadionului, pentru câteva ore de mişcare în aer liber.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....