Conecteaza-te cu noi

Administratie

Bugetul CJ pentru sărbătorile de iarnă

Publicat

in

Consiliul Judeţean Argeş și-a stabilit bugetul alocat evenimentelor și activităților cultural-artistice tradiționale organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Administrația județeană este colindată în fiecare an de formaţii artistice, coruri şi grupuri de copii care prezintă programe artistice tradiţionale din diferite zone ale judeţului, atât la sediul Consiliului, cât şi la instituţiile subordonate şi la centrele de asistenţă socială, iar colindătorii sunt răsplătiți, conform tradiției, cu cadouri. În acest an, Consiliul Județean a alocat 17.500 lei pentru 500 de cadouri care să fie acordate grupurilor de colindători. De asemenea, vârstnicii cu pensii mici vor beneficia de ajutoare din partea autorităților, pentru pachetele cu alimente ce vor fi dăruite pensionarilor fiind alocată suma de 60.000 de lei. Listele cu beneficiari vor fi întocmite de către asociaţiile pensionarilor.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Administratie

Autostrada Piteşti-Sibiu: ‘Am cerut amânare de la UE. Problema gândacului este pe cale de dispariţie’

Publicat

in

De

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că a cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului autostrăzii Piteşti-Sibiu, precizând că „se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie” şi afirmând că a reuşit lămurirea problemelor la nivel tehnic ridicate de către Comisia Europeană.

Marcel Boloş a fost întrebat, miercuri, la finalul audierilor în cadrul comisiilor parlamentare, ce se întâmplă cu finanţarea pe autostrada Piteşti-Sibiu.

„Am cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului, se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie, în sensul că am reuşit să lămurim problemele la nivel tehnic, din punct de vedere al problemelor ridicate de către Comisia Europeană. Eu sper ca să vă putem da vestea finală în curând că problema este eliminată”, a spus ministrul.

El a precizat că acest proiect nu afectează gândacul-croitor.

„Ne-au solicitat o serie de precizări în cadrul planurilor de management înaintate pe aceste situri Natura 2000. Aceste precizări erau de natură să asigure Comisia Europeană că speciile de floră, faună inclusiv gândacul-croitor, este păzit de partea aceasta de realizare a proiectului de infrastructură. Am avut două runde de discuţii cu dumnealor, ultima a fost chiar sub forma unei videoconferinţe. (…) Le-am spus că nu afectează gândacul-croitor şi că nu e nevoie de măsuri suplimentare”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

RUȘINE MANU, RUȘINE PSD! Argeșul, absent la Târgul de Turism – Au tocat banii cu presa pupincuristă, în loc să promoveze județul

Publicat

in

Situație scandaloasă generată de Dan Manu si Maria Dinu, pesediștii de frunte ai Consiului Judetean Arges. Astfel, județul Argeș nu va fi prezent și nu va fi promovat la cel mai mare Targ de Turism al României. Asta pentru că alde Manu și Maria Dinu au cheltuie banii incheind contracte de sute de milioane lei cu presa pupincursta din județ pentru a-și promova incompetenta și „mărețele realizari”. In aceste condiții, Manu si Maria Dinu s-au văitat și au plâns cu lacrimi de crocodil ca ei ar dori, vezi Doamne, sa promveze Argesul la Targul de Turism al României dar…. nu au bani de așa ceva! Informația ne-a fost furnizata de Ceorge Caval, președintele Camerei de Comert și Industrie Arges, aceeasi instituție care, in toamna, a reusit sa duca si sa promoveze județul Arges si CJ, cu stand propriu, la editia de toamna a targului. „Vă spun sincer ca imi pare rau de ceea ce se întîmplă. La aceasta ediție a Targului, unde vin toate județele din țară să se promoveze , Argeșul nu va avea stand pentru ca așa a decis Consiliul Județean Argeș. Eu am insistat, prețurile erau mici pentru ca era in colaborare cu CCI dar… nu au vrut ! L-am sunat pe domnul Manu dar s-a văitat ca nu au deloc bani la buget !”, ne-a spus mâhnit George Caval, presedintele Camerei de Comerț Argeș.

Păi cum asa domnu` Manu, domnișoara Maria Dinu ? Aveti buget să dați sute de milioane la presa de casă, la pupincuristii credinciosi care vă promoveaza incompetenta și „mărețele realizari” , dar nu aveti nici macar jumatate din cat ati dat pupincuristilor pentru a promova valorile județului la cel mai mare Targ de Turism din sud estul Europei ?

De precizat ca Târgul de Turism al României începe maine, joi, 20 februarie la Romexpo, fără participarea judetului Argeș din… lipsa de bani ! Totusi, vor fi prezente pe perioada targului, până duminică, 23 februarie, la Romexpo, 6 firme private din Argeș care si-au plătit singure participarea. Nu mai puțin de 310 agenții și tour-operatori au grijă ca vacanțele tale să fie de neuitat. Sa mai spunem ca al nostru Consiliu Județean nu va fi prezent acolo pentru a promova Argeșul pentru că a rămas fără bani după ce i-a dat presei pupincuriste, dar vor fi prezente Consiliile judeţene din Bistrița, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Suceava, Timiș și Tulcea care vor dovedi că România se află pe harta destinațiilor turistice de anul acesta, iar reprezentanții orașelor Amara, Bistrița, Brașov, Botoșani, Constanța, Eforie, Făgăraș, Geoagiu Băi, Herculane, Hunedoara, Iași, Mangalia, Oradea, Piatra Neamț, Târgoviște, Timișoara și ai comunelor Afumați, Miroslava, Molivisu și Vama Buzăului vor fi prezenti cu cele mai frumoase tradiții și obiceiuri, alături de meșteri populari de renume.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend