Conecteaza-te cu noi

Pitesti

„Bucătarul” Pendiuc la datorie si in a doua zi de Craciun, a servit sarmale și țuică fiartă VIDEO

Publicat

in

Pendiuc sarmaelMunicipalitatea a servit și în acest an sarmale și țuică fiartă piteștenilor care au ales să vină în a doua zi de Crăciun în Piața Primăriei.  Edilul Tudor Pendiuc a respectat tradiția și a împărțit peste cinci mii de sarmale și sute de litrii de țuică îmbrăcat în halat și bonetă de bucătar.  Este pentru al optsprezecelea an consecutiv când piteștenii au format coadă la corturile montate în fața primăriei pentru a fi serviți de primar.

Anul acesta  au fost împărţite peste 5.000 de sarmale şi 100 de litri de ţuică. Oamenii şi-au lăsat pregătirile acasă şi au venit să deguste din bunătăţile oferite gratuit. Şi-au dat coate şi au răbdat în frig, de teamă că nu vor prinde o porţie de mâncare, deşi edilul pregătise aproximativ 1.700 de farfurii. Deşi evenimentul era anunţat pentru ora 11.00, piteştenii s-au adunat dis-de-dimineaţă în faţa primăriei. În încercarea de evita îmbrâncelile, în faţa corturilor special amenajate de unde se servea mâncarea, a fost improvizata o barieră. Poliţiştii locali au stat în permanenţă de pază, dar chiar şi aşa oamenii îşi dădeau coate.
Mancare a fost din belşug pentru toată lumea prezentă. Servirea a continuat până după-amiază, când oalele au fost golite până la ultima sarma. Peste 1.700 de porţii au fost servite celor care s-au îmbulzit la coadă. ”Am organizat această masă, în aer liber, pentru a fi alătuti de piteşteni în a doua zi de Crăciun. Pregătirile nu au costat mult, undeva la 7.000 de lei. Am folosit bani din fondurile Consiliului Local. ”, a mai precizat primarul Tudor Pendiuc.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Aleșii locali liberali, apel către primarii din Pitești, Curtea de Argeș și Ștefănești: IGIENIZATI ORAȘELE !

Publicat

in

De

Consilierii locali liberali au lansat, in aceasta dimineata, un apel catre primarii din Pitești, Curtea de Argeș și Ștefănești prin care le cer, simplu: IGIENIZATI ORAȘELE !

„Ca aleși locali liberali, ne dorim sănatate și bunăstare pentru orașele care ne-au mandatat să le reprezentăm interesele. De aceea, solicităm primarilor din Pitești, Curtea de Argeș și Ștefănești – dat fiind că sunt mandatați tot prin votul cetățenilor – să demareze urgent acțiunea de igienizare a orașelor. De asemenea, la Câmpulung, Topoloveni și Costești, unde a fost efectuată o igienizare, este necesar ca aceasta să fie reluată pentru păstrarea sănătății publice.

Este o măsură eficientă în situația in care Covid-19 este extrem de contagios. O igienizare corespunzătoare a strazilor, trotuarelor, intrarilor în blocuri, etc. poate limita răspândirea virusului!  Prioritatea noastră, sănătatea dumneavoastră!

Semnează consilierii locali liberali din municipii și orașe.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CAZUL SPITAL COVID-19 la MIOVENI- Prefectul de Argeș: „Cine nu dorește să lupte împotriva virusului, sa plece acasa!”

Publicat

in

De

După cum se anunțase oficial, începând de astazi, 28 martie 2020, conform hotărârii CJSU din 25 martie, Spitalul Mioveni trebuia să fie capabil să primească cazurile de infectări cu virusul COVID-19. Asta după ce, prin hotărârea CJSU, a fost făcută “desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și COVID-19 cu comorbidități a Spitalului Orășenesc Mioveni. Imediat după anuntarea hotărârii CJSU a urmat un val de reactii cauzate, in special, de refuzul conducerii Spitalului Mioveni si a primăriei orasului de a primi bolnavii si suspectii de COVID 19. Dupa doua zile tensionate, astazim, la aceasta ora, nu se stie daca hotărârea CJSU din 25 martie va fi dusa la indeplinire si nici cine ar putea fi tras la raspundere pentru asta. După declaratia publica de aseara a primarului Georgescu si cea a doctorului Traila, prefectul Emanuel Soare, rămâne, ferm, pe poziție în lupta împotriva virsusului anunțand că nu renunta la punerea in aplicare a hotararii.

„Toate deciziile CJSU sunt obligatorii! Mâine, intrumim toti managerii de spitale, DSP-ul, CJSU-uri restrâns pentru analiza și închiderea discuțiilor privind spitalele covid din AG. Din fericire pentru județul AG, de trei zile nu avem cazuri suspecte noi. Sper că toată lumea intelege urgența și gravitatea perioadei pe care o traversăm. Cine nu dorește să se implice în lupta împotriva starpirii acestui virus, sa plece acasa! Nu e nici timp și nici loc pentru teamă, lașitate, renunțare, orgolii, lupte politice sau de altă natură. Avem nevoie de lideri puternici care să își asume, personal și instituțional, cu maturitate și responsabilitate, deciziile su acțiunile necesare”, a declarat prefectul Argeșului, Emanuel Soare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend