Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Branza, taietorul de lemne de la Domnesti si familia sa, ajung in fata magistratilor – 3 milioane de euro prejudiciu

Publicat

in

Un afacerist argesean si o buna parte din familia sa vor ajunge in fata magistratilor intr-un dosar cu un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.

Poliţiştii din Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, evaziune fiscală şi spălare de bani. Au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei.

La data de 31 martie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, evaziune fiscală şi spălare de bani, ocazie cu care au propus trimiterea în judecată a 15 persoane.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008 – 2012, administratorul unei societăţi comerciale cu obiect de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, cu atestat de exploatare forestieră ar fi tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe de o suprafaţă de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucşoara şi Lereşti din judeţul Argeş.

Pentru săvârşirea infracţiunilor acesta ar fi beneficiat de sprijinul unor funcţionari silvici care ar fi avut rolul de a încadra arbori sănătoşi în produse accidentale.

Activitatea infracţională ar fi constat în sustrageri de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, persoanele cercetate nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, toate veniturile realizate din vânzarea masei lemnoase şi a materialului lemnos, precum şi sumele reale plătite cu titlul de salariu angajaţilor, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 2.560.388 lei.

De asemenea, aceştia ar fi disimulat adevărata provenienţă a sumei de 8.361.829,5 lei – provenită din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional – sub forma unor achiziţii de terenuri forestiere, urmate de vânzarea masei lemnoase, precum şi sub forma unor restituiri de împrumuturi.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat şi confiscării speciale a bunurilor dobândite din săvârşirea de infracţiuni, organele de urmărire penală au instituit măsuri asiguratorii în valoare de cca. 16.000.000 lei.

În cursul urmăririi penale a fost recuperată suma de 273.895 lei, ca urmare a achitării voluntare a prejudiciului de către o parte dintre persoanele cercetate.

Dosarul penal a fost trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată a 15 persoane fizice şi o persoană juridică, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO si AUDIO – Sex versus amendă. Tânăra de 18 ani, dezvăluri în direct și convorbiri telefonice cu poliţistul care insistă să facă sex

Publicat

in

De

Aseara, in emisiunea Chestiuni Arzătoare de la Super TV, tânăra de 18 ani care acuză un politist ca i-a cerut sa faca sex pentru a o scapa de amenda, dupa ce a fost prinsa fara declaratia pe propria raspundere, a dezvaluit in direct cum s-a petrecut incidentul rusinos pentru Politia Romana. De asemenea a fost de acord sa fie difuzate si inregistrarile telefonice prin care politistul insista sa se intalneasca cu fata pentru a-si satisface poftele.

LIVE, SEX versus AMENDA – DEZVALUIRI si inregistrari telefonice,Tanara de 18 ani explica detaliat, in direct, cum politistul i-a cerut sa se culce cu el pentru a scapa de amenda

LIVE, SEX versus AMENDA – DEZVALUIRI si inregistrari telefonice,Tanara de 18 ani explica detaliat, in direct, cum politistul i-a cerut sa se culce cu el pentru a scapa de amenda

Publicată de Profit 24 TV pe Marţi, 7 aprilie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Record de amenzi in Argeș: 1,2 MILIOANE EURO pe perioada starii de urgență, pentru cei prinsi fără acte !

Publicat

in

De

De la începutul stării de urgență, în Argeș, pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației, impuse prin ordonanțele militare, au fost constatate 3757 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5,55 milioane lei. Pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină, în Argeș au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 115.000 lei.

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale, Armatei și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Au fost verificate 1693 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost constatate 176 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 331.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend