Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Bomba sfarsitului de an: Traseistii obligati sa revina la partidele lor initiale, o spune seful CCR

Publicat

in

Presedintele CCR a explicat azi ca in cazul alesilor locali care au plecat de la un partid la altul in baza OUG55/2014 care a fost declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala EFECTUL final ar trebui sa fie revenirea la situatia anterioara.

„Deciziile Curtii sunt general obligatorii. Ce vreti sa facem mai mult? (…) Daca vi s-ar fi luat casa printr-o ordonanta, care dupa aceea ar fi declarata neconstitutionala, ce ati face? V-ati lua casa inapoi. Asa ma gandesc si eu.

Pierd mandatele?

Asta este o intrebare la care astept si eu un raspuns de la cei care … Vreti s aspun eu ca toti cei care au plecat, ar trebui sa plece? Nu este asa. In decizia Curtii ati fi vazut ca scrie acolo ca Parlamentul prin Legea de respingere a ordonantei trebuie sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse. Este text din Constitutie.Daca nu se respecta nici Constitutia, mai mult ce putem noi face?

Parlamentul trebuie sa dea o Lege de respingere a ordonantei. In Constitutie la articolul 115. al. 8 scrie ca in cazul respingerii ordonantelor Parlamentul va scrie ce se intampla cu efectele care s-au produs. Ei au facut-o ei sa o drege.”, a spus seful CCR.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

IRESPONSABILII ! PNL își bate cu nerușinare joc de România – Cîțu nu mai vrea premier, țara în aer !

Publicat

in

De

PNL a reusit sa demonstreze, astazi, ca efectiv isi bate joc de români. Desemnat premier de președintele Iohannis, în plină criză de sănătate publică, tocmai când România avea nevoie de stabilitate, de un Guvern cu puteri depline și de implicare totală pentru protejarea cetățenilor , Florin Cîțu și-a depus mandatul cu mai puțin de 10 minute înaintea ședinței Parlamentului pentru votul de învestitură. Surse liberale au declarat că Ludovic Orban a făcut presiune asuprea lui Florin Cîțu de a renunța la desemnare. Președintele Klaus Iohannis care a girat scenariul urmează să-l desemneze din nou pe Orban pentru funcția de premier. Strategia este că, din nou desemnat, Orban să formeze un guvern, cel mai probabil cu PMP și USR. Mutarea liberalilor vine în contextul în care Curtea Constituțională a blocat scenariul anticipatelor, declarând neconstituțională ordonanța în acest sens. Mai mult, șansele ca Guvernul Cîțu să fie învestit erau foarte mari, toate partidele, cu excepția PSD, anunțând că îl vor vota. Astfel, PNL se afla în situația de a avea un premier care fusese desemnat pentru a fi respins, în logica planului pentru anticipate.

Reacțiile nu au întîrziat sa apară față de halul in care PNL iși bate joc de români. Astfel, USR a reacționat dur după retragerea lui Florin Cîțu. „PNL își bate joc de România”, au scris useriștii pe Facebook. „Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul cu mai puțin de o oră înainte de vot! Este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă”, este mesajul postat de USR pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu a fost șocat de decizia lui Cîțu și a PNL și a lansat o serie de atacuri la adresa liberalilor și a președintelui României.

”Cea mai neverosimilă situație cu care mă întâlnesc de 30 de ani. E o bătaie de joc la adresa Parlamentului, la adresa tuturor românilor. E o mascaradă fără sfârșit. A fost un simulacru de audieri. Când trebuia să vină la votul de învestitură, dă bir cu fugiții. E un fel de golănie, similar cu alba-neagra. Nu există așa ceva în întreaga lume. E o rușine pentru PNL, pentru Iohannis, e o iresponsabilitate. Le cer să se trezească, nu suntem bătaia lor de joc. Președintele acționează iresponsabil, Orban la fel. Probabil trebuie să fie iar consultări, o să ne ducem iar degeaba, ca să vină cu o propunere în batjocură.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR și-a suspendat activitățile de precampanie din cauza coronavirusului

Publicat

in

De

Președintele USR Dan Barna a anunțat că Uniunea și-a suspendat toate activitățile publice de precampanie și cere Guvernului să ia măsuri pentru protejarea economiei și a locurilor de muncă, în contextul crizei provocate de coronavirus.

Președintele USR, dan Barna, cere Guvernului să prezinte în cel mai scurt timp un plan de acțiune pentru protejarea economiei și a locurilor de muncă în contextul crizei provocate de coronavirus.

„Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentația publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, și altele. Pentru a putea ieși din criză cu cât mai puține pagube e nevoie să fim pregătiți cu măsuri de sprijin pentru companii și angajații lor”, a scris dan Barna pe pagina de Facebook a USR.

Potrivit acestuia, Claudiu Năsui a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede. Acestea prevăd plata concediilor medicale în avans de către CNAS, credite fiscale pentru pierderile provocate de Covid-19, prelungirea perioadelor de plată a taxelor și impozitelor, facilități fiscale pentru companiile care aplică măsuri de prevenire și stoparea cheltuielilor care nu sunt legate de Covid-19.

De asemenea, USR a decis suspendarea activităților publice de precampanie desfășurate în stradă și a activităților door to door de distribuire directă de materiale de promovare, pentru a limita riscurile asociate în actualul context, informează Mediafax.ro

Vezi și:

Scenariu cutremurător în privința coronavirusului! Cine ar urma să ajungă să conducă România: ‘Pe perioada stării de urgență’

Se pregătește un nou dosar ‘Ayahuasca 2’. Apar nume de generali

Se apasă butonul de panică! Un specialist avertizează: Va crește numărul cazurilor de coronavirus!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend