Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BOMBĂ Se cere înființarea unei comisii de anchetă parlamentară: ‘Fiul lui Dragnea a făcut bani din epidemia de pestă porcină’

Publicat

in

Vicepreşedintele PMP, Cătălin Cristache, solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a analiza modul în care autorităţile au gestionat epidemia de pestă porcină, susţinând că”s-a acţionat selectiv” în cadrul campaniei de incinerare a animalelor, Valentin Dragnea fiind avantajat.

„Comisie de anchetă parlamentară privind modul în care fiul lui Dragnea a făcut bani din epidemia de pestă porcină. Ca deputat ales în Galaţi, judeţ în care s-au depistat deja două focare de pestă porcină, solicit tuturor parlamentarilor să semneze şi să susţină înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să analizeze modul în care autorităţile au gestionat epidemia de pestă porcină şi modalitatea în care firma Romcip Salcia a beneficiat de pe urma acţiunii instituţiilor în cauză. Dezvăluirile făcute în urma unor investigaţii de presă arată, în cel mai bun caz, o incompetenţă crasă referitoare la modul în care autorităţile au gestionat epidemia de pestă porcină sau, în varianta cea mai negativă, că autorităţile au acţionat selectiv creând avantaje de natură economică firmei Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor”, a afirmat deputatul PMP, Cătălin Cristache, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În opinia acestuia, autorităţile au acţionat selectiv în cadrul campaniei de incinerare a porcilor din cauza pestei porcine, avantajând astfel firma lui Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea.

„Având în vedere dezastrul economico – social generat de apariţia bolii pe teritoriul României, generându-se pierderi de aproximativ 1 miliard de euro pentru crescători sau pentru familiile din mediul rural care îşi asigurau astfel subzistenţa, se impun demisiile de urgenţă ale ministrului Petre Daea şi a preşedintelui ANSVSA, Geronimo Brănescu, fiul baronului de Constanţa Nicuşor Constantinescu.Plecarea celor doi din funcţie, deşi absolut obligatorie, nu este însă suficientă. Există indicii că autorităţile competente, în speţă ANSVSA şi Ministerul Agriculturii, ştiau de apariţia peste porcine africane în România cu mult timp înainte de apariţia subiectului în mass media şi au acţionat discreţionar avantajând financiar firma lui Valentin Dragnea, care a reuşit să-şi vândă aproape 80% din efectivul de suine înainte de informările publice”, a adăugat Cristache, conform Mediafax.

Până în prezent, în județul Brăila au fost confirmate 16 focare de pestă porcină africaneă și au fost eutanasiați 7.566 de porci, dintre care peste 7.100 au fost omorâți ca măsură preventivă.

În zona unde au apărut noile focare ale pestei porcine africane există și o fermă care are aproximativ 136.000 de porci. Autoritățile au luat măsuri speciale astfel încât boala să nu ajungă în complex.Pesta porcina africană se extinde în județul Galați, autoritățile confirmând, sâmbătă, prezența virusului în satul Suceveni, la șase kilometri de primul focar. Toate animalele bolnave, dar și cele care au intrat în contact cu acestea vor fi eutanasiate, potrivit primarului comunei, Marian Mitrofan.

La nivel național, până la data de 2 august, au fost plătite 56 dosare de despăgubire în valoare de 148.140 de lei, iar alte 428 de dosare în suma totală de 2.065.162 de lei urmează să fie date în plată, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Irina Tănase îi calcă pe urme lui Liviu Dragnea! Funcția pe care și-o dorește

Publicat

in

De

Irina Tănase, iubita fostului lider PSD, Liviu Dragnea, are planuri mari! Tânără dorește să îi calce pe urme iubitului,mai exact să intre în politică.

Surse au declarat că Irina Tănase vrea să intre în lumea politică. Se pare că au și existat anumite discuții între ea și Liviu Dragnea pe această temă, iar acest lucru irita destul de mult partidul.

Joi seară, Irina a postat o fotografie pe pagina de instagram, alături de un mesaj care ne duc cu gândul că Irina s-a pus deja pe treabă și se pregătește pentru domeniul politic.

Iubita lui Dragnea s-a apucat de citit, mai exact „Povestea României mari”, scrisă de P. Dulfu. Iubita lui Dragnea a adăugat și un mesaj lângă aceasta postare „Puțină relaxare, puțină liniște, o carte bună, un ceai cald…☯️♎️#thursdaynight”, a scris blondina pe pagina personală de socializare.

Dat fiind faptul că este iubita fostului lider al PSD, Irina Tănase își dorește o funcție în cadrul PSD.

În ceea ce privește funcția pe care iubita lui Dragnea și-o dorește, potrivit surselor, aceasta ar viza o funcție de conducere în Organizația de femei.

Vezi și:EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

La revedere Marian Petrache! PNL Ilfov a DECIS: Hubert Ștefan Thuma, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Ilfov

Publicat

in

De

Conducerea PNL Ilfov l-a desemnat joi, 20 februarie 2020, în ședința care s-a desfășurat la Otopeni, pe Hubert Petru Ștefan Thuma candidat al partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov. El a fost ales să candideze la alegerile din luna iunie a.c. de 51 dintre cei 55 de delegați. Trei au votat împotriva lui, un delegat abținându-se de la votul care a fost secret, relatează Viitorul Ilfovean.

Vezi și: Raed Arafat, declarații ALARMANTE privind privatizarea sistemului de sănătate: O vizită la UPU ar putea costa 10.000 de lei!

Thuma a fost deputat de Ilfov în legislatura 2012 – 2016. El a fost ales interimar la conducerea PNL Ilfov în 24 februarie 2017 în urma demisiei lui Marian Petrache, iar apoi, la 27 aprilie 2017 a fost ales președinte al organizației în cadrul ședinței Comitetului de Coordonare Județean, desfășurată la Palatul Parlamentului.

“PNL Ilfov a intrat într-o nouă etapă. După ani în care am dovedit că suntem una dintre cele mai bune organizații din țară, după o perioadă lungă în care am dovedit că știm să facem politică, dar și administrație, acum suntem în etapa în care se face o schimbare de generații, iar cel care ne-a condus până acum alege să se concentreze pe administrație”, declara atunci Thuma.

Ca și în 2017, acesta își propune să se bată “cu toată forța” pentru a câștiga alegerile locale din iunie anul acesta, ca PNL să aibă câți mai mulți aleși locali.

Hubert Thuma, născut în 1973, este absolvent al Universității de Studii Economice din Viena și al unor cursuri postuniversitare de Relații Internațuionale și Comerț Exterior.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend