Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bombă pe scena politică: Victor Ponta, pază și mașină de la SPP

Publicat

in

Bomba-bombelor pe scena politică! Liderul Pro România, Victor Ponta, ar fi primit pază și mașină de ultimul răcnet de la Serviciul de Pază și Protecție.

Victor Ponta s-a fi înțeles cu șeful SPP, Lucian Pahonțu, pentru a primi un „aghiotant” din partea Serviciului, precum și un Volkswagen Touareg negru.

Informația a fost făcută publică de Național.

„(…) în timp ce Serviciul de Protecție și Pază se confruntă cu o criză tot mai acută de personal, aghiotanții și mai ales șoferii fiind obligați să bage ore suplimentare și neplătite la greu, nu toți demnitarii, fie ei și aparținând ”guvernului meu” pot beneficia încă de protecția legală! În schimb, Victor Ponta este singurul lider de partid politic care are și aghiotant după el, dar și cel mai râvnit model de mașină la scară din tot parcul auto al SPP-ului. După ”merțanele” blindate ale lui Iohannis, ce-i drept… Numai că,într-adevăr, nu mai este de mult un secret pentru inițiații sistemului cel puțin că în această lume de intelligence se joacă îndeobște la două capete. Generalul Pahonțu fiind de departe și în continuare cel mai ”bătrân cameleon” al sistemului, din moment ce rezistă în fruntea unui serviciu secret încă din anul 2005. Astfel că, probabil neștiind sigur cum și dacă ”se răstoarnă” scena politică înainte de moțiunea de cenzură, ”fratele Pahonțu” i-a făcut ”o ofertă de nerefuzat” și ”combinatorului” politic Victor Ponta”, scrie sursa citată.

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Klaus Iohannis anunță o schimbare MAJORĂ la Bruxelles: BLOCAJ la nivelul de vârf al UE

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a explicat că discuțiile privind viitorul buget al UE au intrat într-un impas și astfel s-a decis ca președinția rotativă exercitată de Finlanda să predea acest dosar către Consiliul European, adică forul în care sunt reprezentate toate țările la nivel de premier sau președinte.

”Cadrul financiar multianual a fost discutat și am hotărât să predăm acest proiect către președinția Consiliului European, pentru că în actualul proiect nu s-au obținut rezultate mulțumitoare.

Nu va mai fi această chestiune în răspunderea președinției rotative, va fi la președinția Consiliului Europen.”, a spus Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Germania celebrează 250 de ani de la naşterea compozitorului Ludwig van Beethoven

Publicat

in

De

Germania celebrează cu mare fast 250 de ani de la naşterea compozitorului Ludwig van Beethoven: peste 700 de festivităţi sunt organizate începând cu 16 decembrie, de la punerea în scenă a operei Fidelio la un concert tribut al trupei Kraftwerk, relatează vineri AFP potrivit Agerpres

Câteva evenimente importante au fost planificate ca parte a acestei aniversări a naşterii compozitorului, pe 15 sau 16 decembrie 1770, pe care săptămânalul Der Spiegel îl descrie drept un „star pop de 250 de ani”.

Pe 16 decembrie casa natală a compozitorului, de la Bonn, va fi deschisă cu o nouă expoziţie a partiturilor sale, instrumente, dar şi carnete de conversaţie cu ajutorul cărora comunica după ce şi-a pierdut auzul, în 1801, cu 26 de ani înainte de decesul său.

Fosta capitală a Republicii Federale Germania, Bonn, unde vor fi prezentate în cursul anului viitor numeroase creaţii artistice legate de Beethoven, se bazează mult pe aceste festivităţi pentru a atrage vizitatori.

Pe 1 februarie, „Fidelio” va fi pusă în scenă de Opera Naţională din Viena, unde compozitorul a trăit la începutul secolului al XIX-lea, participând în special la concursuri muzicale iubite de societatea vieneză.

Actorul germano-austriac Christoph Waltz va participa la această operă, a cărei premieră va avea loc pe 16 martie la Teatrul din Viena.

Pe 25 şi 26 aprilie va avea loc „Marathon Beethoven” la Berlin. Orchestra filarmonică din capitală va interpreta 24 de ore lucrări scrise de Beethoven.

Pe 28 aprilie, la Bonn, o echipă de muzicologi şi informaticieni prezintă rezultatul unei încercări de a termina cu ajutorul inteligenţei artificiale Simfonia a X-a, la care Ludwig van Beethoven nu a reuşit să scrie decât câteva note în carnetul său în 1827, anul morţii sale.

Pe 16 mai trupa de muzică electronică Kraftwerk va oferi un concert unic, în aer liber, la Bonn, în omagiul compozitorului. Grupul, care va sărbători în 2020 50 de ani de la formarea sa, va pune în scenă „Kraftwerk 3D”, o reprezentaţie deja prezentată în 2017.

Pe 17 decembrie 2020 se va încheia anul Beethoven cu un concert în sala de plen a Bundestagului din Bonn. Sărbătoarea are de asemenea un caracter politic deoarece compozitorul reprezintă un motiv de mândrie pentru germani, inclusiv în fosta RDG, unde fostul regim comunist a evidenţiat cuvintele celebrei Simfonii a IX-a: „Toţi oamenii devin fraţi”.

Semn al importanţei politice pe care autorităţile germane doresc să îl acorde acestei aniversări stă şi faptul că organizarea festivităţilor cu ocazia marcării a 250 de ani de la naşterea compozitorului a fost unul dintre punctele acordului de coaliţie semnat în 2013 între conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţi. Pregătirea acestui jubileu este o „datorie naţională”, potrivit acordului guvernamental.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend