Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BNR a făcut teste de stres în sistemul bancar, pe metodologia europeană, dar nu publică rezultatele individuale ale băncilor

Publicat

in

Banca Națională a României a “stresat” sistemul bancar, în luna septembrie, pe două scenarii de risc, pe o metodologie a Autorității Bancare Europene. Băncile ar înregistra scăderi ale ratelor de capital, însă ar rămâne, la nivel agregat, peste cerințele locale. BNR nu publică, însă, rezultatele testelor pentru fiecare din băncile analizate, așa cum se întâmplă la nivel european.
BNR a făcut teste de stres în sistemul bancar, pe metodologia europeană, dar nu publică rezultatele individuale ale băncilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Călin Popescu Tăriceanu anunță MAZILIREA unor șefi bine înșurubați: Trebuie să se trezească!

Publicat

in

De

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că șefii din ANRE au intrat într-un somn adânc, în această perioadă, în care se fac jocuri uriașe pe piața de energie, la nivel mondial. Tăriceanu anunță audierea șefilor ANRE în Senat și înlocuirea acestora.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: ‘E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp’

”Stau acasă, pentru că e modul cel mai sigur pentru a ne proteja, pe noi și cei dragi, de îmbolnăvire!

Am astfel timp să mă gândesc la anomaliile care se creează în economie atunci când piața liberă nu mai funcționează. O pandemie de o asemenea virulență și răspândire mondială a inhibat în cea mai mare parte principiul cererii și ofertei, legea de bază după care funcționează piața liberă.

Cu multe întreprinderi închise din cauza crizei de coronavirus și cu o iarnă extrem de caldă, prețurile la energia electrică, în special, dar și cele la gaze naturale s-au redus consistent. Prețul la producător la energia electrică s-a înjumătățit în doar 30 de zile. Prețul la gaze naturale a scăzut mult sub cel reglementat. În ciuda acestei realități, consumatorul nu vede această scădere și am vrut să văd care este motivul.

Cred că motivul principal este că deși prețurile la producător au scăzut, celelalte elemente care intră în prețul final, tarifele la transport și distribuție, nu au suferit nici o modificare.

Așa am ajuns la situația anormală ca prețul de producție și vânzare de către producător al energiei electrice și gazelor naturale să fie mai mic decât tarifele plătite pentru transport și distribuție. Găsesc acest lucru total inacceptabil! Din criza asta trebuie să ieșim împreună și ea nu trebuie să fie pentru unii mumă și pentru alții ciumă!

Cer Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) să se trezească din somnul lor și să înțeleagă că nu sunt în vacanță! Este rolul lor să verifice și să corecteze anomaliile ca cea pe care am semnalat-o! Dacă ei nu o fac, atunci Guvernul trebuie să pună piciorul în prag și să dea o hotărâre de guvern care să limiteze pe o perioadă anume tarifele la transport și energie. Scăderea reală a prețurilor la energie ajută în primul rând relansarea economiei românești dar și pe noi toți cei care plătim gaze și energie electrică!

Iar pentru ANRE avem soluția audierii rapide a conducerii în Senatul României și schimbarea lor cu unii care să țină cu firmele românești și cu românii!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reluarea meciurilor de fotbal la 3 mai este nerealistă, atrage atenţia ministrul Sporturilor din Italia

Publicat

in

De

Reluarea meciurilor de fotbal la 3 mai, aşa cum sperau conducătorii Serie A, este nerealistă, apreciază ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, potrivit lequipe.fr, citată de news.ro.

Spadafora a precizat că va propune, luni, prelungirea interzicerii competiţiilor sportive la toate nivelurile pentru întreaga lună aprilie, măsură ce va fi extinsă şi asupra antrenamentelor, necuprinse în nicio decizie restrictivă, în perspectiva că JO de la Tokyo se vor desfăşura.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: ‘E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp’

Ministrul a afirmat că pregăteşte un plan de relansare extraordinară de 400 de milioane de euro, de care va beneficia inclusiv sportul amator, pe care îl consideră unul dintre motoarele renaşterii.

Spadafora aşteaptă, în acelaşi timp, ca responsabilii Serie A să demonstreze o serioasă dorinţă de schimbare. Potrivit ministrului, cluburile de fotbal trăiesc într-o bulă, mai presus de mijloacele lor.

„Ei trebuie să înţeleagă că nimic nu mai poate fi la fel după această criză”, a adăugat Spadafora.

Italia este ţara în care au murit cei mai mulţi oameni din cauza bolii Covid-19, peste 10.000 de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend