Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Biletele de tren pe rute interne vor putea fi cumpărate cu preţuri mai mici cu 45% la Târgul de Turism al României, care începe joi la Romexpo

Publicat

in

Biletele de tren pe rute interne vor putea fi cumpărate cu preţuri mai mici cu 45% la Târgul de Turism al României, care începe joi la Romexpo, informează CFR Călători, anunță AGERPRES.

„În perioada târgului, oferim vouchere cu reducere 45% pentru cumpărarea biletelor de tren în trafic intern. Voucherul este valabil pentru călătoria până la data de 23 martie 2020, iar reducerea pe baza lui se aplică la preţul final al unei călătorii simple individuale (adult sau copil), la procurarea de la casele de bilete din staţii şi agenţii de voiaj cu emitere electronică a legitimaţiilor de călătorie. De asemenea, vizitatorii de la târg, înscrişi sau care se înscriu la newsletter-ul CFR Călători, pot cumpăra direct de la standul nostru bilete de tren cu reducere 45%. Tipurile de bilete care se pot emite sunt cele disponibile la cumpărarea online cu maximum 30 de zile de anticipaţie şi cel mai târziu cu 6 ore înainte de plecarea trenului”, se arată într-un comunicat al CFR Călători remis luni AGERPRES.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

La standul companiei, cei mici pot proba şepcuţele de ceferist şi pot face fotografii pentru colecţia personală la fiecare oră exactă, de joi până sâmbătă, în intervalul 11:00 – 16:00 şi duminică între 11:00 şi 14:00.

„CFR Călători se schimbă! Mi-am propus încă de la început să punem călătorul în centrul atenţiei noastre, să îmbunătăţim situaţia trenurilor şi să schimbăm atmosfera în interiorul companiei. După mai puţin de o lună pot spune că arătăm deja o altă faţă publicului călător. Miile de mesaje primite de la oameni s-au transformat în decizii concrete de suplimentare a trenurilor, cu peste 200.000 de locuri. Primim reacţii foarte bune cu privire la numărul de vagoane, la cum arată acestea la plecarea în călătorie şi mă bucur să vă spun că am constatat şi o îmbunătăţire a stării lor de curăţenie, atunci când pasagerii coboară din ele. Ştim că mai sunt multe de făcut, unele lucruri nu se vor rezolva peste noapte, dar ideile şi soluţiile cu care colegii mei m-au primit în trenurile, depourile, reviziile şi birourile din toată ţara, mă fac să fiu optimist. Continuăm ce am început!”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan Costescu.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

Standul CFR Călători se află în Pavilionul B2 şi poate fi vizitat de joi până sâmbătă între orele 10:00 – 18:00, iar duminică în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Anomalia germană: rata mortalităţii este de 1,4%, comparativ cu 12% în Italia și 10% în Spania, Franţa şi Marea Britanie

Publicat

in

De

Pandemia a lovit puternic Germania, fiind deja 92.000 de cazuri de infectare. Dar procentul cazurilor fatale a fost remarcabil de mic comparativ cu situaţia din multe ţări vecine”, notează cotidianul The New York Times, într-o analiză despre rata scăzută a mortalităţii în Germania în cazul epidemiei de coronavirus, potrivit Mediafax.

Ţara este afectată puternic: conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, sunt peste 92.000 de cazuri de coronavirus. Mai multe cazuri au doar Statele Unie, Italia şi Spania. Însă sunt doar 1.295 de decese în Germania, o rată a mortalităţii de 1,4%, comparativ cu 12% în Italia, 10% în Spania, Franţa şi Marea Britanie, 4% în China şi 2,5% în SUA. Chiar şi Coreea de Sud, un model de reducere a vârfului epidemic, are o rată a mortalităţii mai mare, 1,7%.

„Există discuţii despre o anomalie germană”, afirmă Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virologie de la Spitalul Universitar din Bonn.

Potrivit experţilor, răspunsul constă într-o combinaţie de distorsiuni statistice şi diferenţe reale referitoare la modul în care Germania combate epidemia. Vârsta medie a persoanelor infectate este mai mică în Germania decât în ale ţări. Mulţi dintre primii pacienţi au luat virusul din staţiunile de schi din Austria şi Italia, fiind persoane relativ tinere şi sănătoase. „A început ca o epidemie a schiorilor„, explică profesorul Krausslich.

Vezi si: Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului Orban și ministrului Sănătății .

Pe măsură ce infecţiile s-au răspândit, au fost afectate persoane mai în vârstă, iar rata deceselor, care era de 0,2% acum două săptămâni, a crescut. Însă vârsta medie a celor infectaţi rămâne relativ redusă, fiind de 49 de ani, faţă de 62,5 ani în Franţa şi 62 de ani în Italia.

O altă explicaţie pentru rata scăzută a mortalităţii este numărul mare de teste efecuate în Germania. Sunt depistate mai multe persoane asimptomatice ori cu simptome uşoare, astfel că este în creştere numărul îmbolnăvirilor, dar nu şi al deceselor. „În mod automat, rata deceselor scade pe hârtie”, explică profesorul Krausslich.

Dar există şi factori medicali semnificativi care contribuie la menţinerea la un nivel redus a ratei deceselor în Germania. Principalii factori sunt testarea extinsă, tratamentele aplicate în etapele incipiente, numărul mare de locuri la terapie intensivă şi un sistem guvernamental credibil, care facilitează respectarea recomandărilor de distanţare socială, observă NYT.

„În Germania avem atât de puţine decese în acest moment comparativ cu numărul persoanelor infectate pentru că sunt efectuate extrem de multe diagnosticări în laborator”, explică dr. Christian Drosten, şeful secţiei de Virologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin.

Până în prezent, Germania a efectuat în medie circa 350.000 de teste de coronavirus pe săptămână, mult mai multe decât orice altă ţară europeană.

„Dacă avem un diagnostic în fază incipientă şi poţi trata pacientul de la început, spre exemplu prin cuplarea la un aparat de ventilaţie artificială înainte de a i se deteriora starea, şansele de supravieţuire sunt mult mai mari”, subliniază profesorul Krausslich.

În plus, personalul medical, care prezintă riscuri mari de a lua virusul, este testat cu regularitate.

„Testarea şi depistarea contactelor sunt elemenele strategiei care a avut succes în Coreea de Sud, iar noi am încercat să învăţăm din acest model”, explică profesorul Hendrik Streeck.

În plus, Germania are un sistem medical public solid. Spre exemplu, înainte de pandemie, Spitalul Universitar Giessen avea 173 de locuri la terapie intensivă. „Avem o capacitate atât de mare încât acum acceptăm pacienţi din Italia, Spania şi Franţa. Suntem foarte puternici la capitolul terapie intensivă”, afirmă Susanne Herold, specialist în pneumologie.

Sunt numite taxiuri corona: medici în costume de protecţie care se deplasează pe străzile oraşului Heidelberg pentru a verifica starea pacienţilor aflaţi la domiciliu. Fac analize sanguine, observă semnale care ar putea indica deteriorarea stării de sănătate. Pot recomanda spitalizare chiar şi pentru pacienţii care au simptome uşoare.

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Istoricul Marius Oprea, comentariu din Germania: ‘De Paște nu avem Înviere, ci reînvierea lui Lenin’

Publicat

in

De

„Gelsenkirchen, oraș din Renania de Nord-Westfalia se află în mijlocul ținutului minier Ruhr și are 262.528 de locuitori. Aici se va ridica, în curînd, o statuie a lui Lenin, tocmai în zilele sfintelor Paști”, scrie istoricul Marius Oprea citat de mediafax.ro.

Redăm integral comentariul:

Gelsenkirchen, oraș din Renania de Nord-Westfalia se află în mijlocul ținutului minier Ruhr și are 262.528 de locuitori. E cel de-al 25-lea oraș ca mărime al Germaniei. Aici se va ridica în curînd, în conformitate cu decizia unei instanțe judiciare de contencios administrativ o statuie a lui Lenin, tocmai în zilele sfintelor Paști.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

Gelsenhirchen, care acum o sută de ani era socotit drept cel mai mare centru minier din Europa, fiind supranumit ”orașul celor 1000 de focuri” (de la incendiile frecvente ale gazelor care însoțeau exploatarea cărbunilor) este de zeci de ani în topul regiunilor cu una din cele mai ridicate rate ale șomajului din Germania. Pe 2 aprilie, aici se înregistrau și 99 de bolnavi de coronavirus.

Gelsenkirchen găzduiește clubul de fotbal Schalke 04 și, de asemenea, aici se află o termocentrală cu cele mai înalte coșuri de fum din Germania, de 302 metri. E piesă de muzeu, atracție turistică. Orașul a intrat în apatie de ani de zile, stare în care a fost aruncat odată cu închiderea economiei bazate pe cărbune și nu a putut fi resuscitat nici măcar de deschiderea unei firme de producție pentru panouri solare.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Odată cu măsurile de izolare impuse de pandemia de coronavirus și cu suspendarea campionatului de fotbal din Germania, în care echipa locală de fotbal Schalke 04 din Gelsenkirchen ocupă un onorabil loc 6, pulsul orașului aproape că s-a oprit.

În mod straniu, tocmai în aceste zile în care creștinii sînt anunțați că este mai mult ca sigur că nu vor putea sărbători Paștele pentru că trebuie să respecte ”distanțarea socială” în Europa cuprinsă de pandemia coronavirusului, la Gelsenkirkhen, care în traducere românească înseamnă ”Bisericile Îngerilor” reînvie, la 150 de ani de la nașterea lui pe 22 aprilie 1870, Vladimir Ilici Lenin, părintele revoluției bolșevice și al genocidului comunist.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

De cîteva zile, de cînd instanța de judecată a anulat ordinul Primăriei din Gelsenkirchen care oprise ridicarea statuii pe un teren din oraș, aflat în proprietatea unor reprezentanți ai Partidului Marxist-Leninist din Germania (MLPD), permițînd deci comuniștilor să procedeze la ridicarea unei statui impozante a lui Lenin, orașul a prins din nou viață și a reintrat în atenția celorlalte urbe ale Germaniei. Și a lumii.

Aici, ca în multe centre industriale ale fostei RDG, pe lîngă rata ridicată a șomajului, au înflorit extremismele.

Citește și: România luată în vizor: ‘Țara unde spitalele sunt la fel de înficoșătoare precum coronavirusul’

După al doilea război mondial, în oraș s-au mai întors 69 de evrei din cei 1600 cîți trăiau în 1937 în Gelsenkirchen, dar comunitatea s-a refăcut treptat, mai ales în anii de după destrămarea Uniunii Sovietice, cînd au emigrat aici cîteva sute de evrei din ”raiul” satanic al lui Vladmiri Ilici Ulianov. În 2014, sinagoga din oraș, ridicată în 1958, a fost vandalizată de neonaziști. Iar acum, tot în Gelsenkirchen comuniștii se pregătesc, tocmai de Paști, să ridice prima statuie a lui Lenin, inspiratorul crimelor comunismului, la trei decenii după prăbușirea acestui regim bazat, ca și nazismul, pe ură, pe crimă sistematică, pe teroare și frică, pe exterminarea dușmanilor de rasă și de clasă.

Judecătorii din Gelsenkirchen au susținut în decizia lor că obiecția Primăriei cu privire la protecția arhitecturală a monumentelor istorice aflate în spatele viitoarei impozante statui a lui Lenin nu se susține – aceasta va fi la o distanță mai mare de 10 metri de ele. Cît privește controversele cu privire la rolul istoric al lui Lenin, ele au fost socotite drept ”irelevante”, atîta vreme cît statuia e amplasată la distanța prevăzută de lege față de restul clădirilor. Partidul Marxist-Leninist din Germania (MLPD) poate continua deci lucrările la statuia lui Lenin.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

Dacă o decizie similară s-ar fi luat în cazul ridicării unui bust al lui Werner Mölders (1913–1941), pilot al Luftwaffe care figurează, totuși, pe lista personalităților orașului, cu siguranță că autoritățile federale ar fi intervenit prompt. Iar dacă numai s-ar fi adus fi vorba de ridicarea unei statui a lui Hitler, atît petenții, cît și completul de judecată ar fi fost arestați imediat.

Față de această inițiativă stranie, prin care cultul lui Lenin revine la viață într-un oraș care se numește ”Bisericile Îngerilor”, tocmai în zilele unor Sfinte Paști în care creștinii nu pot intra în biserici pentru a avea parte de slujba de Înviere au existat cîteva proteste. Ele au însă o valoare simbolică. Un deputat al opoziției în parlamentul fedearal a scris pe pagina sa de Twitter că ridicarea acestei statui ar dezonora orașul său natal.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Ieri, am primit un e-mail de la Platforma Europeană pentru Memorie și Conștiință de la Praga (al cărei inițiator și semnatar sînt și eu) un comunicat prin care se solicită din nou comunității europene să adopte ”măsuri adecvate pentru a stopa promovarea ideologiilor totalitare” și se cere guvernului federal german ”să întreprindă măsurile necesare pentru a evita comemorarea în continuare a ucigașilor în masă”. Așa s-a născut și necesitatea de a scrie acest articol.

Dar problema de fond nu va putea fi rezolvată. Chiar dacă statuia nu va fi ridicată, spiritul lui Lenin a reînviat.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

Pe pagina Wikipedia a orașului Gelsenkirchen, segmentul ”Cultură” e în construcție și ”are nevoie de extindere”. În lista personalităților orașului figurează muzicologi, lingviști, un basist al unei trupe rock, dar și Wilhelm Zaisser, ministru pentru securitate al Germaniei de Est (primul șef al STASI), pînă la moartea sa în 1958. Cam o treime dintre aceste personalități sînt foști și actuali jucători de la Schalke 04.

În luna mai a anului 2014, echipa de fotbal din Gelsenkirchen a ocupat locul 14 în topul revistei ”Forbes”, fiind evaluată la 446 milioane de euro. Din 2007, Schalke 04 are încheiat un ”parteneriat” cu ”Gazprom”.

Citește și: România luată în vizor: ‘Țara unde spitalele sunt la fel de înficoșătoare precum coronavirusul’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend