Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bernie Sanders sugerează că va anula mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim dacă devine președinte; Ministru israelian: „E şocant”

Publicat

in

Bernie Sanders, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat din SUA în scrutinul prezidenţial, a declarat că, dacă va deveni preşedinte, ar putea muta din Ierusalim în Tel Aviv sediul Ambasadei americane în Israel, situaţie catalogată drept „şocantă” de Guvernul israelian, relatează Mediafax.

„Ce le-aţi spune evreilor americani care ar putea fi preocupaţi că dv. nu susţineţi suficient Israelul, din perspectiva lor, şi, mai exact, aţi muta ambasada SUA înapoi la Tel Aviv?”, a fost întrebat Bernie Sanders într-o emisiune la CBS News.

„Răspunsul este că vom lua în considerare acest lucru”, a răspuns Sanders.

„Sunt foarte mândru de faptul că sunt evreu. Chiar am locuit în Israel câteva luni, dar se întâmplă să cred că acum, din păcate, în mod tragic, în Israel, prin intermediul lui Bibi Netanyahu, există un rasist reacţionar care conduce ţara”, a declarat Bernie Sanders.

„Declaraţia este şocantă”, a reacţionat Israel Katz, ministrul israelian de Externe, conform postului de radio militar şi cotidianului Times of Israel.

„Noi nu intervenim în procesul politic intern din Statele Unite, o democraţie puternică. Declaraţia lui Sanders, care este de origine evreiască, este a doua împotriva statului Israel în probleme care sunt în centrul credinţei evreieşti, istoriei evreieşti şi securităţii Israelului”, a subliniat Katz.

În octombrie 2019, Bernie Sanders a evocat posibilitatea reducerii asistenţei financiare americane acordate Israelului şi redirecţionarea fondurilor pentru programe umanitare în Fâşia Gaza, în efortul de a exercita presiuni pentru oprirea activităţilor israeliene de colonizare.

Administraţia Donald Trump a decis în anul 2018 mutarea Ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

După ce medicii au amenințat cu DEMISIA, Ludovic Orban reacționează! Măsura de stare de urgență pe care o ANALIZEAZĂ Guvernul

Publicat

in

De

Managerul Spitalului Fălticeni acuzat că vrea să cumpere, cu 332000 lei, un echipament pentru operaţii ortopedice, deşi e nevoie de mănuşi şi măști

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Stupoare în Statele Unite: o navă-spital refuză să preia pacienții bolnavi de coronavirus

Publicat

in

De

Sosită la cheiul newyorkez din Manhattan luni, nava-spital USNS Comfort a început să primească primii bolnavi, dar intenţionează să se izoleze „într-o bulă” pentru a nu risca prezenţa la bord a persoanelor contaminate cu noul coronavirus, potrivit responsabilului său medical, căpitanul Patrick Amersbach, citat de AFP, potrivit Agerpres.

După ce a intervenit deja în zone de conflict şi de catastrofe naturale, Comfort este pregătită să primească până la 1.000 de pacienţi, dar nu va lua niciun bolnav de COVID-19.

Vineri seara, ea a primit 21 de pacienţi, potrivit responsabilului cu presa al navei, căpitanul de corvetă Amelia Umayam.

„Considerăm că USNS Comfort este într-o bulă”, a explicat căpitanul Amersbach, indicând că membrii echipajului nu sunt autorizaţi să coboare de pe navă în timp ce vasul este la chei.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Pacienţii sosesc direct din spitale newyorkeze şi vor fi examinaţi în prealabil pentru a se asigura că nu sunt purtători de coronavirus.

Pentru moment, nici măcar rudele pacienţilor nu sunt autorizate să urce la bord.

„Suntem pe cale să instituim” un protocol pentru ca o rudă să poată face o vizită unui bolnav, spune responsabilul medical de pe Comfort, „pentru că nimeni nu vrea să fie private de familia sa”.

Oraşul New York a înregistrat 56.289 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus de la declanşarea pandemiei şi 1.867 de morţi.

Centrul Congreselor Javits Center, situat în apropiere de locul unde amarată nava Comfort, transformat în spital de campanie de armata americană, urma de asemenea iniţial să nu primească pacienţi afectaţi de COVID-19, dar în cele din urmă va trebui să-i găzduiască.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend