spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Becali a fost numit cel mai exuberant patron din fotbal: „E rasist, autoritar şi rebel!

Facebook Twitter Google+
Becali a fost numit cel mai exuberant patron din fotbal: „E rasist, autoritar şi rebel!

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali, a fost declarat cel mai exuberant patron din fotbalul european, de publicaţia belgiană Walfoot. Într-un clasament format din cinci finanţatori, belgienii scriu că fotbalul a avut parte de oameni extravaganţi, ţicniţi, dezaxaţi sau furioşi, iar mai jos sunt enumeraţi câţiva.

Descrierea făcută lui Gigi Becali, lider în clasamentul respectiv: „Dispreţuitor, rasist, autoritar şi rebel. Iată cum ar putea fi prezentat pe scurt. Domneşte ca un adevărat dictator la clubul său şi nu ezită să alcătuiască echipa în locul antrenorilor care se succed de-a lungul anilor. Dacă antrenorul îi displace cât de puţin, îi dă afară. A refuzat să-l aducă pe jucătorul francez Florent Sinama-Pongolle pe motiv că este negru. Becali a primit în 2013 o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru corupţie”.

„Pongolle ne-a fost propus de impresar. El a zis că în România vine doar la Steaua. Simpatiza cu Steaua de mic, aşa cum fac mulţi jucători străini. Am întrebat despre el. Mi-a zis că e creştin, dar că e negru. Ei, dacă e negru…”, a fost declaraţia lui Becali, care i-a şocat pe francezi, în 2012.

Locul secund e ocupat de Maurizio Zamparini de la Palermo. Italianul e poreclit devoratorul de antrenori, din 1997 şi până în prezent reuşind să dea afară 46 de antrenori. Podiumul este completat de Christian Constantin, patronul elveţienilor de la FC Sion. Ultima ispravă a acestuia a fost să lovească un analist TV, gest care i-a adus o suspendare de nouă luni. Ceilalţi doi sunt Suleiman Kerimov şi regretatul Louis Nicollin. Primul e un miliardar rus care conduce formaţia la care este legitimat Paul Anton, Anji Mahacikala, iar al doilea este Louis Nicollin, fostul preşedinte al clubului Montpellier.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....