Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Barna, la o dezbatere de la Iași: „Toți din alianța USR PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru” / Ce replică i-a dat un fost boxer din sală

Publicat

in

Liderul USR, Dan Barna, a fost admonestat la o dezbatere la Iași să nu folosească expresii legate de ficat, după ce a spus că va face tot ce depinde de ficatul său ca România să devină civilizată. Un bărbat din public i-a spus lui Barna că sugerează „un sac de box pregătit să încaseze”, transmite Mediafax.

Dan Barna a afirmat, duminică, la o dezbatere la Iași, că a vorbit cu mulți români din diaspora și cu mulți tineri din țară care declară că vor să plece, nu pentru că vor o altă țară, ci pur și simplu un alt stat.

„De fapt, ceea ce noi trebuie să facem și ceea ce noi vom face este un alt stat, un stat care chiar începe să funcționeze. Pentru că eu nu promit că România va deveni Elveția în 3 ani, 5 ani, dar pot să vă promit că și eu și colegii mei și Dacian Cioloș, toți din alianța USR PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca România să înceapă să fie țara aceea civilizată care se modernizează, care folosește tehnologiile digitale, care pune documente pe internet astfel încât să nu trebuiască să mai mergi pe la ghișee decât în situații excepționale, o țară în care antreprenorii sunt susținuți de către stat și sprijiniți să își înființeze firme, să poată să demareze afacerile care au succes și nu să fie urmăriți doar ca și vacă de muls taxe sau ca potențiali evazioniști cumse întâmplă în momentul de față”, a spus Barna.

Un bărbat din public i-a spus liderului USR că, din punctul de vedere al unui fost boxeur, „să ai un ficat bun înseamnă să fii rezistent la lovituri, să fii bun pe sac de box”.

În opinia acestuia, nu este nevoie de un candidat care să fie bun pe post de sac de box, ci de un candidat care să atace, deoarece „atacul este cea mai bună apărare”.

Acesta l-a rugat pe Barna să își reformuleze declarația.

„Când vorbeam de ficat mă refeream nu la încasat, ci la energie. Pentru că ficatul e și furnizorul de energie al nostru. Și într-adevăr, pot să reformulez la cererea publicului și să completez: ficatul cu inima și mintea, pentru că da, vom folosi tot ce ține de ficatul, mintea și inima noastră pentru a duce România în direcția de modernizare prin care să devină țara în care putem să fim fericiți, aici la noi”, i-a replicat Barna.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Deputat PSD, Ioana Bran: Purtătorul de cuvânt al Guvernului i-a șoptit ministrului de Finanțe răspunsurile la audierea din Parlament

Publicat

in

De

Deputatul PSD, Ioana Bran, a precizat, pe Facebook, că la audierea din Comisiile reunite de buget, finanțe, bănci, ministrului de Finanțe, Florin Cițu, i s-a șoptit de către Ionel Danca, purtătorul de cuvânt al Guvernului, răspunsurile la întrebările adresate de parlamentari. Social-democrata a adăugat că liberalii au explicat la audieri că nu vor să guverneze, pe motiv că este nevoie urgent de anticipate.

„Am asistat astăzi la un spectacol inedit și grotesc totodată. Ministrul desemnat al Finanțelor a venit la audierea din Comisiile reunite de buget, finanțe, bănci pentru a fi reinvestit în funcție, dar ne-a explicat că nu vrea să guverneze, ci vrea alegeri anticipate!

Citește și: ‘Averea’ unui oltean – 90 de ghivece cu canabis. Ce au mai descoperit procurorii DIICOT

Dl. Cîțu s-a declarat mândru de realizările sale ca ministru, dar a refuzat să răspundă la întrebările repetate referitoare la viitorul creșterii pensiilor. La fel, a evitat orice răspuns legat de împrumuturi, creșterea deficitului sau subfinanțarea investițiilor. Arogant, cu purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, în stânga sa (dl Dancă îi șoptea răspunsuri), dl. Cîțu a sfidat orice normă a bunului simț. Din acest motiv, a fost taxat chiar și de colegii din USR.

Pe scurt, premierul demis și propus din nou și-a trimis miniștrii demiși și propuși din nou să parcurgă etapele pentru investire. Dar domniile-lor nu vor să guverneze, vor să genereze o criză politică de care România nu are nevoie. Iar ca să provoace criza, vin la audieri ca să anunțe că ei înșiși, liberalii, nu vor vota noul guvern. Spectacolul de astăzi a fost halucinant! Românii nu merită această bătaie de joc.

Cum era și firesc, dl. Cîțu nu a primit avizul Comisiilor reunite. Au votat „pentru” reprezentanții PNL, USR, PMP, ProRomânia, UDMR și reprezentanții minorităților. Dar sunt sigură că acest lucru nu va conta atunci când noii miniștri PNL vor merge pentru vot în plenul comun. Liberalii nu se vor vota și este foarte probabil ca și alți parlamentari care au votat azi „pentru”, în plen să voteze împotriva investirii guvernului Orban 2. În această situație, întreb: când au votat conform conștiinței lor acești parlamentari?”, se arată pe pagina de Facebook a Ioanei Bran.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Cîțu, anunț de ULTIMĂ ORĂ – Cât mai avem de așteptat pentru achiziționarea materialelor care PREVIN INFECTAREA cu coronavirus

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunțat, astăzi, cât timp vom mai aștepta până la finalizarea procedurilorde achiziţie a echipamentelor, materialelor, substanţelor de prevenire a infectării cu coronavirus, conform Agerpres.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Mircea Beuran, primele DECLARAȚII la Tribunalul București, unde a CONTESTAT arestul la domiciliu

„Calendarul, aşa cum arată acum, ar trebui ca toată procedura să fie încheiată în prima săptămână din luna martie. Nu există niciun motiv să credem că nu va fi încheiată atunci. (…) Termenul limită este începutul lunii martie pentru a încheia toată procedura, achiziţionarea”, a informat Cîţu, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor a fost întrebat de premierul interimar Ludovic Orban care este stadiul procedurilor derulate la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate privind achiziţia „echipamentelor, materialelor, substanţelor de prevenire a coronavirusului”.

Orban a subliniat că nu acceptă „nicio tergiversare faţă de termenele legale”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend