Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Banksy sprijină un concert al trupei Idles pentru a strânge bani pentru oamenii străzii

Publicat

in

Artistul Banksy va sprijini un concert al trupei Idles din Bristol, Marea Britanie, în urma căruia banii strânși din produse promoționale vor fi folosiți pentru a cumpăra 400 de corturi speciale în care oamenii străzii se pot adăposti și odihni pe timp de iarnă, arată BBC, potrivit Mediafax.

Banksy a proiectat o serie de produse promoționale care vor fi vândute la un concert al trupei Idles, ce urmărește să strângă bani pentru 400 de corturi destinate oamenilor fără adăpost.

Misteriosul artist din Bristol a creat tricouri cu un design festiv, care vor fi puse în vânzare la concertul programat la Marble Factory, joi seară.

„Păstăile de dormit” sunt niște adăposturi termice folosite inițial la Calais, în Franța, pentru a proteja refugiații, asigurându-le un loc uscat și cald.

Citește și: Catherine Deneuve, victimă a unui accident vascular ischemic, a fost externată

Corturile speciale vor fi oferite de câteva asociații caritabile persoanelor fără adăpost din Bristol, Bath și Weston.

La începutul acestei săptămânii, Banksy a creat în Birmingham o lucrare de artă care are ca subiect problema oamenilor fără adăpost. Într-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare online, un bărbat fără adăpost identificat drept Ryan poate fi văzut bând ceva înainte de a-și aranja lucrurile și a-și pregăti o bancă de pe o stradă pentru a dormi. Camera de filmat se îndepărtează, spectatorul putând vedea apoi doi reni pictați pe zidul din spatele băncii. Animalele sunt reprezentate în zbor, ca și cum ar trage banca similar unei sănii. Bărbatul încearcă să doarmă, oameni trec pe lângă el. „Dumnezeu să binecuvânteze Birmingham”, a scris Banksy în mesajul care însoțește clipul.

Banksy este celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoţite adeseori de comentarii cu tentă socială. Considerat un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ilie Bolojan exultă după decizia Guvernului Orban: ‘Va genera un val de schimbări a primarilor, indiferent de culoarea lor politică’

Publicat

in

De

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, consideră că alegerea primarilor în două tururi conferă mai multă legitimitate şi dă posibilitatea schimbării primarilor care nu performează. Bolojan spune că alegerile în două tururi vor duce la schimbarea multora dintre primarii în funcţie, indiferent de culoarea lor politică.

”Alegerile în 2 tururi reprezintă un vot care conferă mai multă legitimitate. Votul din turul 2 favorizează mai mulţi candidaţi şi în general generează schimbări mai frecvente, mai ales în cazul primarilor care nu performează. Acesta va genera un val de schimbări a primarilor, care sunt astăzi în funcţie, indiferent de culoarea lor politică”, arată Ilie Bolojan, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PNL.

Dacian Cioloș explică de ce a fost lansat Vlad Voiculescu în avans: atac VIRULENT la adresa PNL

Bolojan consideră că, de multe ori, un primar în funcţie poate să ia 35% în primul tur – ceea ce în sistemul actual ar însemna câştigarea unui nou mandat – dar în turul 2, voturile negative care însumate sunt mai multe de 35% se întorc împotriva lui.

”În plus, cred că este recomandat să fie alegeri anticipate, pentru că astfel se tranşează lucrurile cât mai repede ceea ce ar permite viitorului Guvern, cu o majoritate parlamentară stabilă, să ia măsurile corecte pentru a pune România pe roate în direcţia corectă”, a mai afirmat primarul din Oradea.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bancul zilei: Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:

Publicat

in

De

Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:

– Ajutor, trimiteți de urgență mașina de intervenții! Pisica a intrat in camera.

Ofițerul de serviciu se enervează:

– Ce-i cu gluma asta proastă? Cine-i la telefon?

– Eu, răspunse papagalul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend