spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Azi se semnează ! 7 locuinţe protejate vor fi construite la Tigveni şi Băbana cu bani europeni !

Facebook Twitter Google+
Azi se semnează ! 7 locuinţe protejate vor fi construite la Tigveni şi Băbana cu bani europeni !

Astăzi, 13 decembrie 2018, vor fi semnate două noi proiecte cu finanțare europeană, de această dată beneficiar fiind  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a depus spre finanţare 2 proiecte, respectiv:

  • Complex de 3 Locuinţe Protejate şi Centru de Zi, Comuna Băbana, Satul Lupueni, Judeţul Argeş” şi
  • „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bârseştii de Jos judeţul Argeş” (în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale –  Apelul de proiecte P.O.R./8/8.1/8.3/B/1 – Grup vulnerabil: persoane cu dizabilităţi.)

 

Obiectivul general ale proiectelor constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

 

Obiectivele specifice ale proiectelor sunt:

  1. Construirea şi dotarea unui număr de 3 locuinţe protejate în comuna Băbana pentru 24 de persoane adulte cu dizabilităţi dezinstituţionalizate din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti (8 beneficiari/ locuinţă), precum şi construirea şi dotarea unui număr de 4 locuinţe protejate în comuna Tigveni, sat Bârseştii de Jos pentru 33 de persoane adulte cu dizabilităţi dezinstituţionalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţionala Tigveni.

Prin serviciile oferite în locuinţele protejate, se ceează un mediu propice de îngrijire şi asistenţă, un mediu căt mai apropriat de cel de tip familial care să le permită să dobandească un nivel corespunnzător de independenţă pentru integrare socială şi profesională.

  1. Reabilitarea/ modernizarea/ dotarea imobilului situat în comuna Băbana, sat Lupueni, precum şi extinderea /reabilitarea/ modernizarea/ dotarea imobilului situat în comuna Tigveni, sat Bârseştii de Jos în vederea înfiinţării a două centre de zi pentru beneficiarii locuinţelor protejate, cât şi pentru persoane adulte cu dizabilităţi din comunitate, contribuind astfel, la prevenirea instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi aflate în familiile din comunitate.

Precizam faptul că proiectele menţionate au fost aprobate prin Hotarâri în şedinţa Consiliului Judeţean Argeş din data de 09 august 2018.

 

Aspecte financiare:

  • Proiectul „Complex de 3 locuinţe protejate şi Centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni, judeţul Argeş”

Valoarea totală a proiectului este de 4.875.770,00 lei cu TVA, din care:

Valoare finanţare nerambursabilă: 3.462.806,63 lei;

Valoare contribuţie proprie este de 1.412.963,37 lei, din care:

Cofinanţarea la valoarea eligibilă: 70.669,48 lei (2%).

Cheltuieli neeligibile: 1.342.293,89 lei;

 

  • Proiectul ”Complex de 4 locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Tigveni, Satul Bârseştii de jos, Judeţul Argeş”

Valoarea totală a proiectului: 5.637.587,19 lei cu TVA, din care:

Valoare finanţare nerambursabilă: 4.113.970,90 lei

Valoare contribuţie proprie a D.G.A.S.P.C Argeş: 1.523.616,29 lei, din care:

Cofinanţarea la valoarea eligibilă: 83.958,59 lei (2%).

Cheltuieli neeligibile: 1.439.657,70  lei.

 

Precizăm că D.G.A.S.P.C Argeș mai are depuse spre finanţare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8.1 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Grup vulnerabil: persoane cu dizabilităţi, 2 proiecte:

„Complex de 4 locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Tigveni, Satul Balilesti Judeţul Argeş’’ şi „Complex de 4 locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Ciofrangeni, Judeţul Argeş’’. Acestea sunt în etapa de contractare.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....