spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Azi se împlineşte un an de la moartea Regelui Mihai – La Curtea de Argeș va avea loc parastasul în prezenţa familiei regale

Facebook Twitter Google+
Azi se împlineşte un an de la moartea Regelui Mihai – La Curtea de Argeș va avea loc parastasul în prezenţa familiei regale

5 decembrie este o zi importanta în istoria României ! Exact acum un an se stingea din viaţă, la reşedinţa sa din Elveţia,  Regele Mihai I al României.  La Curtea de Argeş, locul unde fostul suveran îşi doarme somnul de veci, va avea loc parastasul de un an al Regelui Mihai I al României. Comemorarea  se va desfășura miercuri, 5 decembrie, la ora 12.00 iar slujba va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş.

La parastasul de un an al Regelui Mihai I al României vor participa Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi principele Radu, dar și Principesa Elena și soţul ei Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.

Ulterior, va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.  „Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, vor lua parte, miercuri, 5 decembrie 2018, la Curtea de Argeş, la ora 12, la parastasul Regelui Mihai I al României, la împlinirea unui an de la trecerea la cele veşnice. Alături de Majestatea Sa se vor afla ASR Principesa Elena şi soţul ei, ES dl Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia şi ASR Principesa Maria. Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi. Rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat, doar în prezenţa Familiei Regale”, a transmis Casa Regală.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....