Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Azi, Lereştiul în sărbătoare: „Festivalulul covrigilor cu ou” – Cristian Pomohaci, concert de zile mari !

Publicat

in

Lereștiul a îmbrăcat, azi, de Rusalii, straie de sărbătoare. Asta pentru ca, la amiază, se dă startul „Festivalulului covrigilor cu ou” organizat de Asociaţia „Alunelul”, festival de tradiţie care face parte, oficial, din  manifestările prilejuite de ziua comunei. Cu această ocazie sunt premiați elevii cu rezultate foarte bune la olimpiade, cuplurile cu peste 50 de ani de căsnicie, veteranii de război şi militarii. Evenimentul continuă cu vernisajul unei expoziţii de scenografie a artistului plastic Bob Nicolescu, iar la ora 16  începe un program artistic. Pe scenă evoluează cântăreţi şi dansatori  ai cunoscutelor ansambluri folclorice din judeţ iar invitat de onoare este  Cristian Pomohaci, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară. Sărbătoarea de Rusalii are loc atât la Căminul Cultural, cât și în Parcul Lereşti.

La „Festivalulul covrigilor cu ou” participă concurenți din zona Câmpulung Muscel, iar premiile se vor acorda pe 3 categorii: tinere speranțe, persoane fizice și o categorie pentru persoane juridice (respectiv cofetării, patiserii sau brutării). Festivalul este organizat de Asociaţia „Alunelul”, în fapt, familia Elena şi Ionel Marin din Lerești. El îşi propune promovarea covrigilor tradiţionali specifici numai zonei Muscel, preparaţi odinioara doar de gospodine în casă, la cuptor tradiţional cu lemne. Cei doi localnici pasionaţi vor să ducă mai departe o tradiţie veche a zonei şi chiar să facă din acest obicei o atracţie turistică a zonei Lereşti, zonă situată la poalele munţilor Iezer – Păpuşa.

ACTUAL

Bubuie scena politică! Ludovic Orban, out?

Publicat

in

De

Scena politică este aruncată-n aer! Un cunoscut analist politic anunță că Ludovic Orban, actualul premier al României, ar putea fi remaniat.

Jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu susține că Guvernul Orban are zilele numărate, urmând să fie remaniat, iar în componenţa acestuia să intre şi reprezentanţi ai USR sau PMP.

Totodată, Cristoiu nu exclude nici varianta ca premierul Ludovic Orban să demisioneze.

„Guvernul a fost făcut pe picior, adică a fost făcut un guvern mai mult ca să poată să spună Klaus Iohannis că a făcut Guvernul. Nu poate să rămână (…) Deocamdată presa de dreapta este destul de sceptică, foarte primejdios, Ludovic Orban este un mare actor mediatic, e bolnav după apariţii media, vorbeşte mult, e foarte important, vorbeşte mult (…) un premier care vorbeşte mult e primejdios pentru că e riscul să spui prostii. Adică acceptă orice interviu, face declaraţii peste tot, toate acestea dau la un moment dat impresia de sporovăială, de lipsă de concreteţe şi dă posibilitatea să ai declaraţii contradictorii. O dată vii şi spui voi introduce taxa auto, a doua zi spui că nu”, a spus jurnalistul, conform Mediafax.

„Probabil că aici a dictat direcţia Klaus Iohannis, după asta domnul Ludovic Orban va avea o enormă problemă, dacă domnul Klaus Iohannis continuă să fie educatoarea de grădiniţă a lor. Adică, garantez… (…) nu-i constituţional, dar în primul rând este incorect faţă de premier. (…) Fundamental să păstrezi autoritatea celor din subordine a maşinăriei pe care te bazezi. Păi în momentul ăsta îi chemi pe miniştri acolo. De ce nu se întâlneşte numai cu premierul? Şi la un moment dat, miniştrii nu vor mai ţine cont de premier. Doi, de regulă, indiferent şi când au fost premieri şi preşedinţi de aceeaşi culoare se face o camarilă. Atât la Victoria, cât şi la Cotroceni. Acea camarilă este mai periculoasă decât cei doi. Cei doi se pot înţelege (…)”, a mai spus Ion Cristoiu.

Vezi și

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

Legea a fost promulgată- Ce se întâmplă cu alocațiile începând de la 1 ianuarie

Salariile vor fi majorate- Cine sunt angajații norocoși

Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Incendiu la Valea Danului, pompierii în alertă

Publicat

in

De

În urma cu puțin timp, un incendiu a izbucnit la o anexă în comuna Valea Danului.
La fața locului intervin un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Revenim cu detalii…

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend