Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ayatollahul Ali Khamenei: ‘Participarea la alegeri şi votul constituie o datorie religioasă, nu doar o datorie naţională sau revoluţionară’

Publicat

in

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat marţi că votul la alegerile legislative de vineri este o ‘datorie religioasă’ pentru iranieni, pentru a întări Republica islamică în faţa ‘propagandei’ inamicilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

‘Participarea la alegeri şi votul […] constituie o datorie religioasă, nu doar o datorie naţională sau revoluţionară’, a afirmat Khamenei, într-un discurs transmis parţial de televiziunea de stat. Ca regulă generală, ‘alegerile dejoacă numeroasele comploturi perverse împotriva Iranului pe care americanii le au în gând şi pe care sioniştii le au în inimă’, a mai spus ayatollahul.

Iranienii sunt chemaţi vineri să aleagă un nou parlament, într-un scrutin decisiv în care este anticipată o victorie a conservatorilor, după ce Consiliul Gardienilor Constituţiei a invalidat circa 7.200 de candidaturi (din aproape 14.500) înaintate mai ales de reformişti şi conservatori, provocând furia preşedintelui Hassan Rouhani şi a susţinătorilor săi.

Unii analişti prognozează un absenteism puternic la scrutinul de vineri.

Acesta va avea loc pe fondul escaladării tensiunilor între Iran şi SUA, dar şi al unei seri de evenimente traumatizante pentru ţară.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

În noiembrie 2019, Iranul a cunoscut un val de contestare declanşat de creşterea preţului la benzină şi reprimat brutal de regim.

În ianuarie, SUA l-au ucis la Bagdad pe generalul Qassem Soleimani, arhitectul strategiei de influenţă regională a Iranului, provocând o undă de şoc şi o aparenţă de uniune naţională care nu a durat însă decât câteva zile.

La 11 ianuarie, forţele aeriene iraniene au recunoscut că au doborât ‘dintr-o eroare’, pe 8 ianuarie, un avion de pasageri ucrainean, tragedie soldată cu moartea a 176 de persoane, în majoritate iranieni.

‘Priviţi cum, în ciuda înverşunării inamicului de a îndepărta poporul de sistem, oamenii susţin alegerile’, a mai spus ayatollahul.

Sprijinul la aceste legislative va fi o ‘onoare’ pentru Republica islamică, a subliniat Khamenei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SCANDAL între două familii de rromi, în plină stare de urgență: Poliția a TRAS FOCURI de ARMĂ în aer, mascații au descins la fața locului

Publicat

in

De

În vreme ce românii sunt sfătuiți să stea în casă pentru a evita o posibilă contaminare cu COVID-19, două clanuri de rromi din Ploiești și-au reglat conturile în plină stradă. O grupare a incendiat o mașină care aparținea clanului rival, iar de acolo a fost doar un pas până la izbucnirea unui scandal monstru.

Citește și: O tânără BOLNAVĂ de COVID-19 s-a DEZLĂNȚUIT din spital: De patru zile, ocup un pat DEGEABA în spital, fără simptome

La fața locului au ajuns de urgență polițiștii, luptătorii de la trupele speciale ale poliției, precum și cei de la Jandarmerie.  Supărați că oamenii legii au tras focuri de armă doar în plan vertical pentru aplanarea scandalului, mai mulți rromi le-au urlat oamenilor legii că poartă arme degeaba.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Calugării de la Mănăstirea Putna se roagă pentru oprirea pandemie

Publicat

in

De

Monahii de la Putna au făcut duminică o procesiune de pocăință în jurul mănăstirii cu toate sfintele moaște și icoanele sfinților ocrotitori, printre care și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, notează Basilica.ro.

După Sfânta Liturghie, starețul mănăstirii, Arhimandritul Melchisedec Velnic, a spus că procesiunea se face în contextul pandemiei de Covid-19 și a tulburării sufletești legate de aceasta. Obștea a înconjurat mănăstirea cu patru opriri, la care s-au rostit ectenii cu cereri pentru încetarea molimei.

La intrarea în biserica voievodală, în fața icoanei Maicii Domnului, Părintele Stareț a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, rugăciune rânduită să fie citită în această perioadă în Patriarhia Română.

„Am săvârșit această procesiune plecând genunchii și fruntea și cerând de la Bunul Dumnezeu milă și îndurare «pentru întregul Adam», adică pentru întreaga lume”, a spus părintele stareț. „Suntem datori să ne întoarcem către noi înșine. Fiecare să se cerceteze pe sine.”

El a îndemnat la păzire de slava deșartă și la fapte bune: „Dumnezeu voiește ca bunătatea, mila, iubirea să fie în mâinile noastre. Când ele sunt în mâinile noastre, fiecare dintre noi devine mâini ale lui Dumnezeu. De aceea, și Biserica ne cheamă la solidaritate în zilele acestea”.

Starețul i-a mai sfătuit pe ascultătorii transmisiei în direct să-și hrănească mintea cu lucruri folositoare și să se roage, luând drept exemplu rezistența înaintașilor. „Să privim la sfânt-strămoșii noștri, cum au trecut și ei prin încercări mult mai grele, cum au avut de dus războaie, lagăre, deportări, închisori, molime.”

„Căutați cartea Aniței Nandriș, 20 de ani în Siberia, sau cartea lui Ion Moraru. Să învățăm de la ei sfânta răbdare și încrederea în Dumnezeu… Aveți părinți, bunici: Întrebați-i despre înaintași, faceți-vă spița neamului. Aflați din cine vă trageți și veți vedea câtă nădejde veți căpăta, pomeniți-i la rugăciune pe strămoși și veți vedea cât de mult curaj veți primi”.

Arhimandritul a spus că Maica Domnului va ocroti România, dar, pentru a-și păstra „pacea inimii”, românii au nevoie să fie cu Hristos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend