spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

AVOCATUL RASPUNDE: Se poate lua, la un partaj, întreaga avere a mamei sau măcar o parte ?

Facebook Twitter Google+
AVOCATUL RASPUNDE: Se poate lua, la un partaj, întreaga avere a mamei sau măcar o parte ?

„Părinții mei vor face partaj, casa a fost construită în timpul casniciei, tata a facut tot iar mama nu a contribuit cu nimic, aceasta începând sa aiba niste probleme psihice de câțiva ani, noi nu ne mai intelegem cu ea si de asta am hotarat sa facem partaj, toți membrii familiei sunt martori ca nu a contribuit cu nimic si ca nu merita 50% din avere inclusiv mama ei ne susține, exista vreo sansa sa luam intreaga avere sau macar o parte mult mai mare decat ea? „, intreabă o cititoare din Pitesti.

Cum situatia nu este una singulara, am consultat un avocat care ne-a oferit un raspuns profesionist. Iata cum vede rezolvarea avocatul ziarului:

„Bunul a fost dobandit in timpul casatoriei, ca prorietate comuna devalmasa. Ceea ce caracterizeaza proprietatea comuna este faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata o cota-parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate. Cota-parte va fi determinata prin imparteala. Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale de partajare: sumele de bani investite la edificarea constructiei, actele de administrare efectuate, actele de conservare efectuate care au dus la sporirea valorii de circulatie, situatia platii impozitelor si a taxelor, situatia locativa a fiecaruia dintre coproprietari, munca in gospodarie. Prin urmare, activitatea prestata in gospodarie este avuta in vedere la imparteala. Legea prevede o prezumtie de contributie egala la dobandirea de bunuri, insa aceasta prezumtie nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara. (avem in vedere regimul comunitatii legale ). Asadar, in speta expusa de dumneavoastra, nu se poate aprecia o contributie majoritata a tatalui dvs, cata vreme discutam de o relatie de mariaj indelungata, din care au rezultat copii. Problemele psihice invocate de dvs. nu au nicio inraurire asupra partajului. Prin urmare, mama dumneavoastra va detine o cota -parte din dreptul de proprietate, ea poate fi despagubita printr-o sulta aferenta acesteia. „

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....