spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Avem cu ce în mediul economic, n-avem cu cine în mediul politic! – Cele mai tari firme din Argeş care fac judeţul să duduie !  

Facebook Twitter Google+
Avem cu ce în mediul economic, n-avem cu cine în mediul politic! – Cele mai tari firme din Argeş care fac judeţul să duduie !  

Că recunoaștem sau nu, Argeșul reprezintă o putere economică al acestei țări iar acest lucru a fost dovedit zilele trecute când, pe piață a apărut topul Forbes 500, clasament în cadrul căruia, sunt trecute, multe firme din Argeș, mai mult sau mai puțin cunoscute dar, a căror prezență dovedește faptul că județul nostru încă se mai mișcă, din punct de vedere economic.

Și la nivelul regiunii Muntenia, județul Argeș este fruntaș din punct de vedere economic. Conform Forbes 500,  „cea mai mare cifră de afaceri din regiune a fost înregistrată de către compania Fildas Trading, din județul Argeș, deținută de Anca Vlad. Compania a profitat de pe urma intrării în insolvență a liderului de anul trecut, Interagro, din cauza problemelor avute de patronul Ioan Nicolae”.

Forbes 500 mai evidențiază faptul că, la nivelul regiunii Muntenia, județul cu cele mai multe companii este Prahova, cu aproximativ 20, urmat îndeaproape de Argeș, care iată are 19, însă cea mai puternică companie după cum ați văzut este din Argeș, fără să luăm în calcul Uzina Dacia.

Cele mai tari firme, conduse de o femeie

În topul Forbes 500 prima companie argeșeană se situează pe locul 10, acesta fiind ocupat de Fildas Trading deținută de Anca Vlad. Această companie comercializează produse farmaceutice, și  a înregistrat în anul 2015 o impresionantă cifră de afaceri: 1.676 milioane lei. Și  profitul a fost unul pe măsură, ridicându-se la 63 milioane lei, conform Forbes 500 Companii.

Următoarea firmă argeșeană din acest top este deținută tot de Anca Vlad și se poziționează pe locul 43. Firma Catena Hygeia SRL, care ocupă locul 43, are o cifră de afaceri de 299 milioane lei, iar profitul este de 20 milioane lei. Domeniul de activitate al acesteia este comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice.

Internațional Lazăr Company ocupă următoarea poziție în Top 500 Companii, din rândul firmelor argeșene. Aceasta se situează pe onorabilul loc 81 cu o cifră de afaceri, înregistrată, anul trecut, de 188 milioane lei, iar profitul de 26 milioane lei.

La doar câteva locuri distanță, se află un alt transportator argeșean și anume Dianthus Company, care ocupă locul 88. Această companie are o cifră de afaceri pe anul 2015 de 149 milioane lei și un profit de 27 milioane lei, chiar mai mare ca al firmei Internațional Lazăr Company.

Pe locul 106 se află Caroli Foods Group S.R.L., cu sediul în Pitești. Această companie, deținută de familia El Solh, are aproximativ 1045 de angajați, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 400 milioane lei și un profit de 14 milioane lei.

Se mai mișcă ceva – Firmele de construcții încep să crească

O altă firmă din Argeș, din top Forbes 500 Companii, este Metabet C.F. S.A. care ocupă locul 137, având o cifră de afaceri de 83 milioane lei și profit de 8 milioane lei. Este cât se poate de îmbucurător că vedem o companie din domeniul construcțiilor pe o poziție onorabilă în acest top. Acest lucru nu s-a mai văzut dinaintea crizei economice, semn că economia într-adevăr a început să se miște, pentru că piața construcțiilor este un principal indice al economiei.

Următoarea poziție din rândul companiilor argeșene este ocupată de o firmă deținută tot de Anca Vlad și anume Farmaceutica Argeșfarm S.A., care ocupă locul 141. Această companie are o cifră de afaceri de 227 milioane lei și un profit de 6 milioane lei.

Eurial Invest, firma omului de afaceri argeșean, Gheorghe Dolofan, ocupă locul 161, însă, aici, datele economice nu sunt îmbucurătoare. În anul 2015, firma Eurial Invest, 2015, chiar dacă a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 69 milioane lei, a mers pe pierdere, înregistrând un profit de 2 milioane lei.

Mioveniul, în top 500

Delta Invest din Mioveni este următoarea firmă din Argeș care ocupă poziția 193 în topul Forbes 500 Companii.  Această companie este deținută de Nicolae Movileanu, iar domeniul de activitate este producerea maselor plastice. Cifra de afaceri înregistrată de această companie anul trecut este de 117 milioane lei, iar profitul a fost de 9 milioane lei.

La aproape 100 locuri distanță se află următoarea firmă argeșeană din acest top. Este vorba de firma Pari Bet Total SRL, deținută de George Deaconescu, care ocupă locul 284. Această companie are o cifră de afaceri de 87 milioane lei și un profit de 8 milioane lei.

Următoarea poziție este ocupată de firma Eurocom Expansion S.A., care ocupă locul 299 în acest top. Această firmă, condusă de Viorel Popescu, are ca principal domeniu de activitate fabricarea produselor din lemn. Anul trecut, firma Eurocom Expansion a cumpărat și fosta fabrică de porțelan din Curtea de Argeș. Cifra de afaceri a acestei companii este de 52 milioane lei, iar profitul este de 7 milioane lei.

Și firma Pentarom SRL este printre firmele argeșene în acest top. Astfel că, această firmă, care are ca principal domeniu de activitate fabricarea hârtiei și cartonului, ocupă locul 325, cu o cifră de afaceri de 52 milioane lei și un profit de 6 milioane lei.

Vileus Med Com, deținută de Gabriel Radu George, a fost inclusă în rândul companiilor de succes din România, de către Forbes. Această companie argeșeană activează în domeniul farmaceutic și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 119 milioane lei și un profit de 9 milioane lei.

Cipcos Mar Complex SRL, depozitul de materiale de construcții, ocupă următoarea poziție, la nivelul firmelor din Argeș, în topul Forbes. Pe locul 406, depozitul de materiale de construcții, deținut de Marius Constantin, are o cifră de afaceri de 82 milioane lei și un profit de 7 milioane lei.

Bijuteria Teilor – o poveste de succes, cu profit

Următoarea poziție în topul Forbes 500 Companii, ocupată de o firmă argeșeană, este 446, unde se găsește firma Invest Intermed GF IFN SR, condusă de familia Enache. Această firmă face parte din grupul care deține brandul exclusivist Bijuteria Teilor. Grupul este condus de familia tânărului om de afaceri argeșean Florin Enache. Conform Forbes, „povestea brandului de bijuterii începe în 1998, la Pitești, când se deschidea primul magazin de bijuterii. Între timp, brandul s-a extins și a devenit cunoscut în întreaga țară. În 2015, compania a inaugurat 4 magazine noi: două în București – în AFI Palace Cotroceni și Mega Mall, unul în Iași, în Palas Mall, și unul în Brașov, Coresi Shopping Resort. În prezent, are o rețea de 15  magazine, dintre care trei în București și altele situate în Brașov, Craiova, Pitești, Iași, Sibiu, Timișoara, Târgoviște și Târgi Jiu”. Cifra de afaceri înregistrată anul trecut doar de firma Invest Intermed GF IFN SR, din acest grup, a fost de 22 milioane lei, iar profitul a fost de 8 milioane lei.

Radic Star, se menține în topul firmelor de succes din România, realizat de Forbes, deși a avut mari probleme cauzate de incendiul care a mistuit întreaga fabrică. Astfel că, renumita fabrică de mezeluri, condusă de Gheorghe Dicu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 104 milioane lei și un profit de 7 milioane lei, fapt ce face să fie clasată pe locul 449 în topul Forbes 500 Companii.

Pe locul 451, la două poziții de Radic Star, se află o altă companie din Ștefănești și anume, V.M. Comp S.R.L. Această firmă tot din domeniul industriei, cea a cauciucului, condusă de Marinel Silviu Procopiu, are o cifră de afaceri de 36 milioane lei și un profit de 8 milioane lei.

În sârșit, de bine și de Berevoiești

O altă firmă mai puțin cunoscută în rândul opiniei publice din Argeș, dar care are rezultate economice lăudabile, aflându-se pe poziția 471 în topul Forbes, este S.I.L.D.V.B COM S.A., din Berevoiești. Domeniul de activitate al acestei companii, condusă de Andrei Dumitrescu, este fabricarea pieselor auto. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 61 milioane lei și un profit de 8 milioane lei. Totodată, S.I.L.D.V.B COM S.A., din Berevoiești, mai reprezintă și un important angajator din Argeș, și mai ales din zona de nord a județului, acolo unde suntem deficitari în ceea ce privește numărul locurilor de muncă. Anul trecut această companie a avut un număr de aproximativ 234 de angajați.

Și în sfârșit, ultima companie argeșeană din topul Forbes 500 Companii din România, îi aparține omului de afaceri, Valentin Vișoiu, care deține mai multe firme de succes. Însă, Conarg AG SRL, care activează în domeniul construcțiilor, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 110 milioane lei și un profit de 7 milioane lei. Astfel, Conarg AG SRL se află pe locul 482 în topul Forbes, dar cu mențiunea că grupul de firme Conarg este mult mai mare.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....