spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Avantajele unei pompe submersibile

Facebook Twitter Google+
Avantajele unei pompe submersibile

Toti proprietarii de case isi doresc sa se bucure de beneficiile locuintei lor, si sa faca uitate zile petrecute in spatiile strimte ale apartamentelor. De multe ori insa, o „casa pe pamant”, asa cum deseori se spune, vine la pachet cu multe probleme pe care nu le intampini la bloc.

Chiar si cladirile bine proiectate si construite se confrunta cu problema unui subsol inundat. Solutia perfecta pentru a remedia aceasta problema este instalarea unei pompe submersibile.

Astfel de pompe sunt prevazute cu un senzor special care detecteaza nivelul apei in putul de drenare. Daca apa depaseste un anumit nivel, acesta activeaza motorul pompei care, cu ajutorul unui motor, elimina apa afara. Un furtun sau o teava sunt de obicei folosite pentru a directiona apa la o distanta mai mare de subsol. Chiar daca sunt disponibile si variante de pompe de suprafata, care se monteaza pe piedestal, cele submersibile sunt cele mai solicitate. Exista multe motive pentru care sunt intotdeauna considerate superioare celorlalte.

1. Nu ocupa spatiu la suprafata

Diferenta principala dintre pompa de suprafata si pompa submersibila este ca prima se bazeaza pe principiul absorbtiei, in timp ce pompa submersibila, care se monteaza in put, foloseste pentru pomparea apei presiunea. 

De asemenea, atata timp cat pompa submersibila este instalata in putul de drenare, ea devine practic invizibila, fara sa deranjeze din punct de vedere vizual sau sa ocupe spatiu. In felul acesta, te poti folosi de subsolul casei pentru a organiza un spatiu unde poti petrece cu prietenii sau pentru a-l folosi pentru a depozita lucruri.

2. Este mai sigura

Pompa submersibila este mai sigura decat celelalte tipuri de pompe. Asta o face mai potrivita pentru casele in care exista copii. Cu totii stim cat de curiosi sunt cei mici, si de aceea componentele unei pompe ar putea deveni o atractie pentru ei. Atata timp cat pompa submersibila este instalata in intregime sub apa, nu exista riscul ca un copil sa se joace la aceasta pompa, cu supapele si alte mecanisme, si sa se raneasca accidental.

3. Nivel minim de zgomot

Cei mai multi proprietari sunt interesati nu doar ca pompa sa nu ocupe mult spatiu, ci si sa nu faca zgomot. Fiind plasata strategic in putul de acumulare, zgomotul motorului unei pompe submersibile este atenuat. Acest lucru nu este valabil si pentru pompa de suprafata, care are motorul instalat in exteriorul putului si poate deranja prin zgomot proprietarii si vecinii.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments