spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Autostrada Piteşti-Sibiu: S-a lansat licitaţia pentru secţiunea Curtea de Argeș – Tigveni

Facebook Twitter Google+
Autostrada Piteşti-Sibiu: S-a lansat licitaţia pentru secţiunea Curtea de Argeș – Tigveni

După o amânare generată de o contestatie, s-a lansat şi  licitația pentru sectorul 4 al autostrăzii Pitești – Sibiu, mai exact pentru cei 10 km de la Curtea de Argeș la Tigveni. Anunţul de licitaţie a fost publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelul Momaia. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este 2 miliarde de lei, fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani. Termenul limita de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 14 mai 2019.

Din punct de vedere procedural, până la sfarşitul anului 2019 ar trebui să se semneze contractul, asta pentru că CNAIR aşteaptă ofertele până pe 14 mai, urmând ca acestea să fie evaluate până pe 14 noiembrie.  Dacă termenele se respectă şi nu mai apar alte probleme, se poate spune ca în 2025 am putea circula pe primii 10 km de autostradă, între Curtea de Argeş şi Tigveni.

Problema ar fi cum ajungem la Curtea de Argeş şi asta pentru că încă nu s-a desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul Pitești – Curtea de Argeș. Deşi a fost licitat încă din octombrie 2017 nici acum  nu se ştie mai nimic de licitația pentru completarea studiilor geotehnice pe secțiunile 2 și 3.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....