Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Autostrada Pitești – Sibiu, nici în 2020 – Inaugurare doar pe… hârtie !

Publicat

in

Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, la fel și tronsonul 4 până la Tigveni

Din pacate, nu se anunta mari proiecte in ceea ce privese autostrazile care ar urma sa traverseze muntii si pe care argeșenii, vâlcenii și sibienii le asteapta de peste un deceniu. S-a încheiat un an 2019 plin de evenimente notabile în domeniul Transporturilor din România. Anul a început cu promisiunile aiuristice ale ministrului interimar Rovana Plumb: 180 de kilometri de autostradă dați în trafic în 2019, inclusiv o portiune din Pitesti – Sibiu. S-a dovedit că au fost realizați doar de 43 de kilometri in toata țara.

Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, la fel și tronsonul 4 până la Tigveni

Chiar și cei 43 au fost în pericol, după ce CNAIR a reziliat în august la 99% contractul pentru Lugoj-Deva lot 3, deschizându-l abia în ultimele zile ale anului. In ceea ce priveste promisa Autostrada Sibiu-Pitesti, care ar fi trebuit finalizata inca de acum 3 ani, abia prinde contur pe hartie su nu exiosta nicio sansa de a se inaugura macar 5 kilometri in acest an. Nici la aceasta ora nu au fost facute exproprierile in Argeș și Vâlcea iar pe trasul autostrăzii Sibiu-Pitești tronsoanele grele de munte sunt în continuare în aer, în lipsa studiilor geotehnice corespunzătoare. Tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, iar tronsonul 4 până la Tigveni este în licitație de 10 luni. Doar primul tronson dinspre Sibiu a fost contractat, fiind în etapa de proiectare. Dar nu numai autostrada Pitesti Sibiu este in… aer.

Drumul Expres Craiova-Pitești, blocat sau în relicitare

Spre exemplu, proiectul constructiei Autostrazii Ploiesti-Brasov in parteneriat public privat cu chinezii – pentru care Cabinetul Dancila a renuntat la o colaborare cu Banca Mondiala, irosind mai bine de 2 ani – a fost abandonat. Tot în 2019, după nenumărați ani de promisiuni și licitații anulate, guvernanții PSD au încercat inaugurarea lucrărilor pe Drumul Expres Craiova-Pitești în prag de alegeri prin instalarea câtorva borduri. Au mai trecut câteva luni până la debutul timid al lucrărilor și doar pe 40% din proiect, restul fiind blocat sau în relicitare. . Pentru mare parte din Autostrada Unirii – care ar urma sa ajunga de la Targu Mures pana la Ungheni – se revizuieste studiul de fezabilitateCe inseamna toate astea? Ca daca Guvernul Orban nu gaseste o solutie sa deblocheze marile proiecte de infrastructura, in Romania, autostrazile se vor construi, in continuare, cu viteza melcului, ca pana acum.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Poliția Locală, pe cale de dispariție! Cine a pus gând rău instituției

Publicat

in

De

Poliția Locală e pe cale de dispariție! După ce primarul din Dărăbani, Botoșani a pus pe butuci unitatea de Poliție Locală din sat, un alt primar îi urmează exemplul.

Edilul vasluian este nemulțumit de activitatea polițiștilor locali, care nu fac deloc activități de prevenire în rândul cetățenilor și sunt preocupați doar să dea amenzi.

Edilul i-a avertizat în mai multe rânduri pe cei care nu-și făceau treaba și le-a cerut să își îmbunătățească activitatea. Totul a fost însă în zadar. Primarul le-a transmis polițiștilor locali să trateze oamenii cu respect, să le vorbească pe un ton civilizat și să renunțe la “vechile metehne”.

”Le-am spus de mai multe ori cum să se comporte cu cetățenii, o să fiu al doilea primar care semnează desființarea lor, și nu scapă. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu pentru ei e să dea sancțiuni, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi”, a spus Vasile Pavăl, într-o conferință de presă, citează national.ro.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PSD a luat decizia- Primele 2 nume pentru șefia Senatului

Publicat

in

De

PSD a luat decizia! Deja, partidul a a ‘aruncat’ primele nume pentru șefia Senatului.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susţine că este „obligatoriu” ca social-democraţii să deţină preşedinţia Senatului României, având în vedere că grupul PSD este cel mai mare din Camera superioară a Parlamentului.

„După motivarea deciziei Curţii Constituţionale Partidul Social Democrat va desemna un senator PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Şi Radu (senatorul Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri – n.r.) şi Titus (senatorul Titus Corlăţean – n.r.) oricând pot să preia această funcţie, mai sunt şi alţi colegi. Decizia va fi a grupului senatorial PSD, vom discuta şi în forurile partidului, dar decizia va fi a grupului senatorial PSD pentru că e un grup foarte unit, suntem majoritari deci e obligatoriu să avem preşedinte al Senatului pentru că suntem majoritari în Senatul României, sunt 69 de senatori PSD, deci ce va decide grupul aia vom face” a afirmat Paul Stănescu, joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti.

Prezent la Ploieşti şi întrebat dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte al Senatului, senatorul Titus Corlăţean a evitat să dea un răspuns tranşant.

„Noi, în grupul de la Senat, avem o modalitate a noastră de solidaritate, de a discuta între noi şi de a găsi formulele cele mai bune care să menţină şi coeziunea grupului şi am spus că am început cu 67 şi, chiar dacă în alte ppţri loviturile au fost foarte dure din partea acestei odioasă puteri, au fost pierderi, au fost suferinţe, la noi am reuşit să menţinem această coeziune şi să pierdem de la 67 la 69, aţi reţinut ironia. (…)  Sunt mai mulţi colegi care oricând pot să asume cu demnitate această funcţie (…) care va privi foarte direct la preşedintele Iohannis şi poate să-i spună instituţional, la nivel de stat, lucruri importante inclusiv în astfel de situaţii când domnia sa tace ruşinos când un preşedinte al unui stat vecin îşi bate joc de istoria României” a spus Titus Corlăţean.

Acesta a precizat că la nivelului grupului senatorial al PSD poate fi competiţie sau o soluţie „consensuală” cu privire la desemnarea unui candidat pentru preşedinţia Senatului.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a luat act de decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, dar nu se va întreprinde nicio măsură până la primirea motivării deciziei. Ulterior, senatorii vor decide, prin vot, persoana pe care PSD o va propune pentru conducerea Senatului. Ciolacu a spus că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, care nu este membru de partid.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend