spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Autostrada dupa 20 de ani: unii bat campii, altii bat recorduri mondiale !

Facebook Twitter Google+
Autostrada dupa 20 de ani: unii bat campii, altii bat recorduri mondiale !

M-a intreabat foarte multa lume, in ultimele zile, cand vom putea circula pe autostrada Pitesti – Sibiu. Am fost sincer si, bine documentat, nu i-am amagit spunandu-le ca peste cel putin 10 ani. Zilele trecute am primit comunicatul Companiei Nationale de Autostrazi si mi-am dat seama ca m-am inselat. Amarnic ! Am minitit oamenii, recunosc. Eu, cel care spun ca am fler si ca, de regula, previziunile se implinesc.

Apoi, pentru a fi sigur ca nu mai persist in greseala, am consultat arhiva ziarului si am gasit o stire taman din 2008 si o declaratie a unui liberal in mare voga. Si atunci, si acum ! „Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca in prima jumatate a anului 2009 va fi semnat ordinul de incepere a autostrazii Sibiu-Pitesti, iar contractul de concesiune va fi semnat pana la sfarsitul anului 2009, urmand sa fie introdusa si o taxa pentru soferi. In acest moment se reface studiul de fezabilitate realizat in 1999 deoarece datele de atunci nu mai sunt conforme cu cele de acum. Studiul de fezabilitate va fi finalizat pana la inceputul lunii februarie 2008. Autostrada va fi realizata prin concesiune, iar utilizatorii vor plati o taxa” a precizat ministrul transporturilor, Ludovic Orban, atentie , acum fix 10 ani, in 2008. Toat atunci, Orban ameninta ca, pana la finele anului 2008 se va organiza licitatia pentru alegerea constructorului si se va semna contractul pentru concesionarea lucrarilor. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat in prima jumatate a anului 2009.

Am facut aceasta paranteza cu Orban din doua motive. Primul, pentru a stabili de ce eu , personal, dau mereu termenul de 10 ani si, vedeti mai sus, niste date esentiale. Primul studiu de fezabilitate pentru autostrada a fost facut in 1999. Abia dupa 10 ani, in 2009, se anunta un alt studiu dar si inceperea constructiei. Acum, suntem in 2018, au trecut iar 10 ani si iar ni se anunta studii, proiecte dar si inceperea constructiilor. Al doilea motiv ar fi ca toate sunt legate de Orban, de PNL, inclusiv de Miutescu, liderul PNL Arges, doi mari promotori ai autostrazii si care, de ceva timp, tac malc cand PSD mai arunca gogosi despre aceasta cale rutiera. De ce oare ?

Dar sa revenim in zilele noastre, in 2019, la 20 ani de la primul studiu de fezabilitate si la 10 ani de la anuntul ca vor incepe lucarile. Si iata ce ne arunca in fata guvernul PSD: ”Proiectarea secţiuni IV, Curtea de Arges- Tigveni, ar urma să dureze 16 luni iar execuţia lucrărilor 44 de luni. Perioada de garanţie pentru calitatea lucrărilor, stabilită prin documentaţie este de minim 60 de luni”, anunta cei de la CNAIR.
Am dat din cap, mi-au tremurat urechile…. Bah, esti prost ? Bah, esti nebun ?

Oameni buni, secţiunea IV a viitoarei autostrazi, Curtea de Arges- Tigveni, are doar 9,8 km. Rotunjit inseamna 10 km. Ei spun ca aceasta portiune va fi gata in 5 ani, adica 16 luni proiectarea + 44 de luni executia= 60 luni = 5 ani. Mai dau o data din cap si scutur din urechi. Bah, esti prost ? Bah, esti nebun ? Chiar asa de „tare” ne miscam incat facem 10 km de autostrada in 5 ani? Ma consolez cu gandul ca suntem recordmani mondiali in materie de construit autostrazi !
Pai, in ritmul asta, de 5 ani pentru 10 km de autostrada, calculati si veti afla cand va fi gata toata autostrada Pitesti-Sibiu a carei lungime este de 123 km.
Aaa, si nu uitati ! Pana acum nu s-a expropriat niciun metru patrat de teren. Asa ca daca mai auziti gososi gen „incep lucrarile la autostrada”….inghititi in sec ! Cum dracu sa construiesti ceva daca nu ai terenul ???

Au trecut fix 20 ani de la primul studiu de fezabilitate al autostrazii Pitesti – Sibiu. Nu avem nici un centimetru de autostrada. Au trecut 10 ani de cand liberlaul Orban anunta cu surle si trambite inceperea lucrarilor. Nu avem nici un centimetru de autostrada ! De ce tace acum PNL ? De ce la ultima conferinta a lui Miutescu, imediat dupa comunicatul CNAIR, PNL nu a aratat ca este partid de opozitie si nu a suflat niciun cuvant despre cum sa faci 10 km de autostrada in 5 ani ba, mai mult, aratandu-si interesul despre congresul PSD ?

Concluzia o trageti singuri !

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....