Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Autoritaţile s-au autosesizat ! ABA Olt a trimis control la Sălătrucu pentru a verifica ce se intampla cu balastiera

Publicat

in

Articolele publicate de ziarul nostru în ultima săptămână nu au ramas fara ecou in rândul autorităţilor. Astfel, după ce primaria a recunsocut că o firma a inceput demersurile, efectuînd în primă fază forări, pentru construcţia unei balastiere, zilele trecute şi Apele Romane au reacţionat şi au trimis o echipă de control la faţa locului. Controlul efectuat de ABA Olt la Sălătrucu pare să contrazică însă,  în parte, confirmările primarului şi realitatea de pe teren, potrivit carora, echipamente specifice foreaza solul dar, probabil, ABA OLT a facut verificarile doar în aria de competenţă a Apelor Romane. Oricum ar fi, este de apreciat reacţia promptă şi implicarea activa a ABA Olt in clarificarea acestei situaţii care a generat un val de neumulţumiri la Sălătrucu.

Iata adresa ABA Olt trrimisa yiarului nostru zilele trecute:

„În urma autosesizării A.B.A. Olt referitor la articolele de presa aparute in ziarul PROFIT privind constructia a unei balastiere in comuna Salatrucu, judetul Arges, ca o dovadă că tratăm cu responsabilitate activitatea de intreţinere a cursurilor de apă, pentru punerea în siguranţa a proprietaţilor şi obiectivelor riverane acestora, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt,  ec.Ştefan PRALĂ, a dispus un control in teren prin serviciul Inspecţia Bazinală a Apelor, in zona menţionată constând următoarele:
– in urma verificărilor efectuate in comuna Sălătiucu, satul Valeni, judeţul Argeş, la data de 17.04.2018, nu au fost identificate lucrări de extragere agregate minerale in albia minora, zona de protecţie sau in terasa cursului de apă Topolog, şi nici o staţie de sortare-spălare-concasare pe teritoriul administrativ al comunei Sălătrucu, judeţul Argeş, conform adresei Serviciului I.B.A.
Pentru a evita pe viitor eventualele neclarităţi, vă rugăm dacă deţineţi mai multe informaţii referitoare la aspecte privind A.N „Apele Române”, sa ni le transmiteţi pentru o buna colaborare.”

Cu respect,

Director,

Ştefan Prală

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Promisiuni, promisiuni! SUA respinge `Din pacate`!

Publicat

in

De

Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

El a afirmat, în acest context, că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca economia României să se dezvolte, arata realitatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Liderul mișcării #Rezist amenință:`Aveți noroc`!

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mișcării #Rezist, Florin Bădiță, a susținut că este ocupat cu alte lucruri, pentru că altfel ar fi organizat un protest împotriva guvernării PNL.

”PNL
Aveți noroc că în perioada asta îmi ocup timpul cu alte priorități.
Dacă nu eram ocupat organizăm un protest care să fie un prim semnal de alarmă și un apel de trezit la realitate pentru voi.”, a scris Florin Bădiță pe Facebook.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend