spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ATENȚIE! Au apărut miei și ouă vândute din portbagajul mașinii –  Nu cumpărați sub nici o formă!

Facebook Twitter Google+
ATENȚIE! Au apărut miei și ouă vândute din portbagajul mașinii –  Nu cumpărați sub nici o formă!

A început forfota cumpărăturilor, au început controalele și problemele

#Reprezentanții DSV și OPC vin cu prezicizări clare

Sărbătorile pascale sunt la o săptămână distanţă şi argeșenii au început marea vânzoleală prin pieţe şi magazine, în căutare de cele necesare pentru masa tradiţională. Autorităţile ne avertizează să fim foarte atenţi de unde ne cumpărăm preparatele specifice pentru că, din păcate, mulţi comercianţi profită de graba noastră şi încearcă să ne păcălească cu produse neconforme sau vechi.

Reprezentanții instituţiilor abilitate au anunţat că pregătesc controale de amploare care să descurajeze practicile incorecte ale precupeţilor. Serviciul de Control în Sănătate Publică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Argeș, va desfăşura acţiuni de control igienico-sanitare în unităţile de producţie de produse specifice sărbătorilor pascale, precum carmangerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, unităţi de desfacere, unităţi de alimentaţie publică, hoteluri. Personalul sanitar-veterinar, din cadrul DSVSA, va identifica şi monitoriza producătorii şi comercianţii care taie miei şi prelucrează carne de miel, va asigura controlul stării de sănătate a animalelor şi admiterea pentru sacrificare numai a animalelor sănătoase în locaţii autorizate şi special amenajate.

De asemenea, prin serviciul de specialitate din cadrul DSVSA, vor fi verificate produsele de origine non-animală specifice acestei perioade, în segmentele de prelucrare, depozitare, comercializare. În unitățile de comercializare aprobate sanitar-veterinar, vor fi verificate condițiile de marcare și certificare a cărnurilor proaspete provenite de la alte specii, a certificărilor sanitare veterinare și a altor documente însoțitoare.

„Va fi asigurată permanenţa la nivelul DSVSA inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, iar consumatorii pot sesiza neregulile în domeniul siguranţei alimentelor. Este interzisă comercializarea cărnii de miel în spaţii improvizate care nu asigură o igienă corespunzătoare”, explică reprezentanți ai DSVSA Argeș.

OPC-ul, pe poziție

Şi inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș vor desfășura, până pe 6 aprilie, controale care vor viza modul de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale în care se vor urmări, în principal, calitatea produselor comercializate, condițiile la depozitare și comercializare, modul de indicare a prețurilor, legalitatea desfășurării activității. În perioada mai sus menționată se va asigura permanența, în cadrul serviciului de preluare sesizări, de către o echipă de control în cazul apariției unor solicitări sau evenimente deosebite.

„Pentru ca produsele pe care le cumpăraţi în această perioadă, premergătoare sărbătorilor pascale, să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, vă recomand să cumpăraţi produse alimentare perisabile, cum ar fi carnea de miel, peşte, ouă etc, numai din locuri amenajate şi autorizate, precum măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe, care dispun de echipamente, vitrine frigorifice, termometre, şi care asigură condiţiile igienico-sanitare specifice şi unde aveţi certitudinea că produsele sunt controlate sanitar-veterinar”, ne sfătuiesc cei de la OPC.
Aceștia ne atrag atenţia ca, în niciun caz, să nu cumpărăm miei din portbagajele maşinilor, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. „Verificaţi prin apreciere directă dacă produsul respectiv miroase normal, dacă prezintă mâzgă pe suprafaţă şi dacă are o culoare firească. Ca o măsură de prevedere suplimentară este bine să observaţi la mielul cumpărat copita şi dentiţia specifice ierbivorelor, în primul rând lipsa caninilor”, ne mai spune reprezentantul ANPC.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....