spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Astazi se infiinteaza Garda Forestiera – Un fel de Antifrauda a padurilor

Facebook Twitter Google+
Astazi se infiinteaza Garda Forestiera – Un fel de Antifrauda a padurilor

Guvernul va aproba în sedinţa de astăzi, la propunerea Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se va înfiinţa Garda Forestieră, cu nouă structuri teritoriale, având rolul „Implementării și controlului aplicării regimului silvic și cinegetic”.

Prin infiintarea acestei structuri, Guvernul speră să reducă masiv tăierile ilegale, fără a stabili însă o țintă concretă în acest sens.

Garda forestieră va avea 926 de angajați, din care 818 cu „Atribuții de control și implementare”. Astfel, o singură persoană va fi responsabilă de controlului a 8.000 de hectare. În prezent, numărul personalului silvic cu atributii de control este de 399 de persoane, adica o persoană la 16.403 hectare.

Salariile celor angajați în Garda Forestieră vor fi echivalente cu cele ale angajaților ANAF. Ei vor primi şi spor de risc dar şi o cotă parte din amenzile aplicate și din suma obținută prin valorificarea lemnului tăiat ilegal și confiscat.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....