spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Asta de tupeu!  Deşi mulţi din ei nu ştiu sǎ îl foloseascǎ – Primarii din Argeş vor spor de calculator

Facebook Twitter Google+
Asta de tupeu!  Deşi mulţi din ei nu ştiu sǎ îl foloseascǎ – Primarii din Argeş vor spor de calculator

#Funcţionarii care petrec mai mult de 6 ore zilnic în faţa monitoarelor primesc 15% mai mult la salariu

#In timp ce unii edili depun cereri, pe alţii îi bufneşte râsul

#La Curtea de Argeş radiaţii mari din cauza unei… antene – Victimele „atinse” cu 10% la salariu

Situație mai puțin obișnuită în administrația locală. Mai mulți primari au început sǎ facǎ demersurile pentru obţinerea sporurilor salariale acordate pentru petrecerea unui timp îndelungat în faţa calculatorului. Si nu numai pentru funcţionarii care muncesc efectiv în faţa monitoarelor ci chiar şi pentru ei deşi, cel puţin teortetic, ei primesc indemnizaţie, care este fixǎ şi nu poate fi suspusǎ acestor beneficii.

Functionarii publici si personalul contractual platit din fonduri publice poate beneficia de un spor de calculator, daca isi desfasoara activitatea in mare parte in fata ecranului. Sporul de calculator se incadreaza in sporul pentru conditii vatamatoare si poate reprezenta pana la 15% din salariul de baza.

Primarul Cristescu nici nu vrea sǎ audǎ : « Eu aş lua spor de vechime »

Referitor la acest subiect am stat de vorbǎ cu primarul comunei Mǎlureni, Alexandru Cristescu. Acesta ne-a declarat cǎ, ntr-adevǎr, funcţionarii care stau în faţa calculatorului mai mult de 6 ore pe zi, meritǎ acest spor. « Au venit şi la noi de la medicina munciii parcǎ… Au fǎcut verificǎri. Eu ? Ce spor sǎ iau eu ? De vechime poate. Si aşa sunt al treilea sau al patrulea pe statul de platǎ, iau mai puţin decât unii angajaţi. Noi, ca primari avem indemnizaţie, nu se pot acorda sporuri nu înţeleg de ce au fǎcut unii primari cereri în acest sens. » a mai spus, oarecum amuzat, Alexandru Cristescu.

Primarii nu prea folosesc calculatoare dar vor sporuri

Aşadar, bunǎ parte din primarii judeţului Argeş, care, deşi au prin birouri calculatoare pe care nu le pornesc cu lunile sau, primari care nici mǎcar nu au habar cum s-ar folosi laptopul din birou, vor 15 % în plus la venit. S-au tot depus cereri în acest sens iar zilele trecute, Sorina Honţaru, de la DSP Argeş, chiar a ridicat aceastǎ problemǎ, spunând cǎ în ultima perioadǎ s-au depus tot mai multe cereri în acest sens.

La Curtea de Argeş, sporul de antenǎ persistǎ

La Curtea de Argeş spre exemplu, de sporul de calculator beneficiazǎ doar angajaţii din cadrul Serviciul Public de Asistenţǎ Socialǎ. Dorin Savu, şeful biroului Resurse Umane din cadrul primǎriei a declarat cǎ angajaţii instituţiei beneficiazǎ în continuare de sporul de antenǎ. E vorba de antena montatǎ pe primǎrie care «radiazǎ » funcţionarii şi pentru care, la ora actualǎ aceştia primesc 10% din salariu, conform noii grile.

Toate actele şi avizele necesare în acest sens au fost luate şi anul acesta aşa cǎ angajaţii primǎriei oraşul regal pot sta liniştiţi – nici radiaţiile nu sunt mari nici banii de neglijat !

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....