spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Asta da promovare turistică ! Chiloţi atârnaţi pe tarabe din folii şi tablă ruginită, spre deliciul turiştilor care tranzitează Curtea de Argeş

Facebook Twitter Google+
Asta da promovare turistică ! Chiloţi atârnaţi pe tarabe din folii şi tablă ruginită, spre deliciul turiştilor care tranzitează Curtea de Argeş

 

Tigǎnie totalǎ în cartierul Ivancea din Curtea de Argeş unde tarabele vânzǎtorilor ambulanţi sunt o imagine de-a dreptul dezolantǎ pentru un oraş regal.

Chiloţi, papuci, obiecte de uz gospodǎresc şi tot felul de produse chinezeşti gǎseşti pe tarabele care de ani de zile au rǎmas neamenajate corespunzǎtor.  De ani de zile se vorbeşte de transformarea lor în unele decente, fǎrǎ saci şi folii de plastic pe post de preţi, fǎrǎ table ruginite şi obiecte kitchoase în vǎzul turiştilor. Nimic însǎ nu s-a concretizat şi nici măcar comercianţii nu mai suportă condiţiile de acolo.

De ani de zile s-a pus problema unei modernizări iar oamenii au fost de acord, la un moment dat chiar să investească pe banii lor însă nici aşa nu au ajuns la o înţelegere cu autorităţile locale.

Eu îmi câştig pâinea aici şi vă spun că e o mare ţigănie

Problema acestor tarabe nu este numai una de aspect ci şi una ce demonstrează dezinteresul celor care ani de-a rândul ar fi trebuit să ia măsuri. “Am fost la fostul primar de multe ori şi i-am cerut să facă ceva. La un moment dat era vorba că ne face nişte chioşcuri de termopan, toate la fel, aranjate frumos, chiar că ne mută cu toate de aici… Nu s-a mai făcut nimic deşi noi am fost de accord să le plătim noi şi să ni se scadă apoi din chiria pe care o plătim” spune una dintre vânzătoarele din zonă.

La rândul lor, cei care locuiesc în cartierul Ivancea, sunt nemulţumiţi de modul în care autorităţile locale s-au implicat în zonă. “Într-adevăr e foarte urât aici. Într-un oraş ca al nostru să vezi tarabe acoperite cu folie de plastic cu table de toate culorile şi atâta marfă de târg toată ziua pe trotuar… Nu e o imagine bună, e păcat că nu se face ceva. Trec atâţia turişti şi în loc să admire ce are frumos acest oraş se uită la chiloţii agăţaţi pe aici…” sune Ionel S, un bărbat care locuieşte în zonă.

Discuţii s-au purtat ani de zile – Degeaba

Ani de zile, periodic, în consiliul local s-a adus vorba de aceste tarabe şi imaginea lor. Primarul de la acea vreme, Nicolae Diaconu a încercat la un moment dat o reamenajare însă, nu se ştie din ce motive, proiectul a rămas îngropat într-un sertar brin birourile primăriei.

S-a mai adus discuţia tarabelor în momentul în care se vorbea ca unele de lemn, noi şi corespunzătoare activităţii de comerţ să fie amplasate în zona mânăstirii unde, de asemenea, ţigănia e la ea acasă, pe toate trotuarele. La acel moment au fost prezentate proiecte, schiţe, chiar s-au luat câteva hotărâri de consiliu însă, degeaba. Nimic nu s-a concretizat.

Teoretic, în scurt timp, întreaga zonă întră în reabilitare

Pentru acest an, primăria Curtea de Argeş şi-a propus un alt proiect pentru zona Ivancea. E vorba de un proiect mare, care cuprinde inclusiv reabilitarea tarabelor kitchoase şi modernizarea zonei. Întreaga stradă Valea Iaşului va fi refăcută, spun  reprezentanţi ai primăiei şi de asemenea, în zona Pieţei Ivancea, rigolele vor fi acoperite cu dale de beton pentru ca strada să poată fi lărgită. Se va regândi şi circulaţia în zonă unde ar trebui să apară chiar şi un sens giratoriu. Vorbim însă de lucrări costisitoare şi de lungă durată iar ceea ce îşi doresc comercianţii cu siguranţă că se poate rezolva mai repede şi într-un mod care să mulţumească pe toată lumea.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....