Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Asociația Tinerilor pentru România: “Tinerii din ziua de azi trebuie să cunoască cel puțin două limbi străine”

Publicat

in

Cu ocazia „Zilei Europene a Limbilor Vorbite”, sărbătorită la nivel internațional din anul 2011, pe data 26 septembrie, Asociația Tinerilor pentru România reamintește tuturor tinerilor importanța cunoașterii a cel puțin două limbi de circulație internațională pentru dezvoltarea lor personală, dar mai ales profesională.
Obiectivul declarat al acestei manifestări care celebrează diversitatea lingvistică și plurilingvismul este promovarea toleranței între comunități și a comunicării interculturale. Politica Uniunii Europene încurajează toți cetățenii Comunității Europene, indiferent de vârstă, să înveță și să vorbească fluent, pe lângă limba maternă, alte două limbi europene. Această politică lingvistică are menirea de a dezvolta relații economice și interumane între cetățenii din Uniunea Europeană și este în concordanță cu ideologia Uniunii Europene, “Unitate în diversitate”.
În prezent, Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale: engleză, franceză, bulgară, română, germană, cehă, daneză, estonă, finlandeză, greacă, italiană, irlandeză, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, olandeză, polonă, portugheză, slovacă, slovenă, croată, spaniolă şi suedeză. Germana este limba cea mai larg răspândită, cu aproximativ 90 de milioane de vorbitori, fiind urmată de engleză, franceză şi italiană.
“Tinerii din ziua de azi beneficiază de o deschidere foarte mare, mai ales în spațiul european, și călătoresc mult mai mult față de tinerii din generațiile trecute. În acest context, cunoașterea mai multor limbi străine îi vor ajuta pe aceștia să relaționeze mult mai ușor cu prieteni din alte țări și vor putea să dezvolte inclusiv relații profesionale cu alți cetățeni europeni. Dezvoltarea Spațiului Economic Comun nu poate fi fezabil în absența pârghiilor de comunicare dintre membrii acelui spațiu, iar primul pas pentru o Europă cu adevărat unită este învățarea și altor limbi de circulație europeană. Sfatul nostru pentru tinerii se azi este să pună foarte mare accent pe învățarea a cel puțin două limbi străine, iar sistemul educațional din România trebuie să țină cont de aceste nevoi inerente”, afirmă dr. Tănase Tasențe, vicepreședintele și directorul de comunicare al Asociației Tinerilor pentru România.
“Credem că toți tinerii din România sunt conștienți de importanța învățării unor limbi străine, iar mulți dintre noi am învățat, fără să conștientizăm, câteva limbi străine de la televizor. Datorită telenovelelor, sunt mult tinerii care știu să vorbească spaniola, alții cunosc italiana, iar cei mai mulți dintre noi am urmărit filme sau documentare în care se vorbea în limba engleză. Datorită acestor valori pe care le-am dobândit, am reușit să fim mai toleranți cu persoane care nu provin din aceeași cultura ca și credem că prin comunicare interculturală vom reuși să cunoaștem adevăratul drum către o Europă Unită”, declară Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.
Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
„Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

„Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

C.P. Pensiile speciale sunt furt! PMP solicită eliminarea acestora

Publicat

in

De

Pensiile speciale sunt FURT din banii publici. PMP a votat împotriva pensiilor speciale pentru politicieni și a depus un proiect de lege pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor pentru veteranii de război și pentru deținuții politici.

PMP solicită eliminarea pensiilor speciale

De ce?

Pensiile speciale reprezintă o nedreptate pentru câteva milioane de români, care au muncit cinstit o viață întreagă, dar care trăiesc la bătrânețe la limita decenței. Toți cetățenii României, fără nicio excepție, trebuie să primească pensii în funcție de contribuția adusă în societate și economie.

PMP vrea să elimine toate pensiile speciale pe care politicienii le-au prevăzut în interes propriu! Militarii care au luptat în teatrele de operațiuni, veteranii de război și deținuții politici sunt singurii îndreptățiți să beneficieze de pensii speciale. NU dorim ca parlamentarii sau primarii să obțină pensii speciale!

PMP a acționat! Am contestat la Curtea Constituțională legea care oferă pensii speciale aleșilor din administrația locală și care instituie limba maghiară drept o limbă oficială a statului român.

Toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, inclusiv atunci când vine vorba de pensii de stat.

Departament Comunicare PMP Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend