Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asociaţia Societăţilor de Service Auto contestă modificările aduse legii RCA

Publicat

in

Proiectul de modificare a Legii RCA a fost introdus, în secret, pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, iar la ședința Comisiei au fost invitaţi doar reprezentanții firmelor de asigurări, împreună cu oficiali ai ASF, arată ASSAI, conform Mediafax.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) contestă modificările aduse Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie în Parlamentul României. Deşi ASF a subliniat public că nu susţine adoptarea acestui proiect de lege, l-a susținut în faţa membrilor Comisiei din Senat.

„ASSAI își exprimă nemulţumirea şi denunţă categoric faptul că nu a fost invitată să ia parte la această şedinţă pentru a-şi exprima opinia referitoare la modificarea Legii RCA. Adoptarea acestei propuneri legislative va aduce grave prejudicii financiare atât păgubitului, cât şi întregii industrii auto din România, afectând conformitatea reparaţiilor autovehiculelor și, automat, siguranţa circulaţiei. Asistăm la o acţiune concertată, ce are loc între societăţile de asigurări, ASF şi membri ai Parlamentului, de a bloca activitatea service-urilor din întreaga ţară, aspect care ne revoltă profund”, a declarat Dan Barbu, preşedintele ASSAI.

De asemenea, va fi modificat articolul care reglementează posibilitatea ca păgubiții să aibă la dispoziție o maşină de înlocuire în perioada în care vehiculul avariat este reparat, modificare transpusă în legislaţie sub denumirea de „lipsă de folosinţă”. „Prin implementarea Legii 132/2017, autorităţile au impus o măsură pentru a penaliza asigurătorul pentru orice întârziere din culpa sa, aspect care aduce beneficii clare păgubitului. Însă modificările avizate de Comisia de buget-finanţe elimină aceste drepturi atât de necesare proprietarilor autovehiculelor avariate”, a explicat preşedintele ASSAI.

ASSAI solicită respingerea proiectului de modificare și completare a Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. „Noile propuneri încalcă dispoziţiile Constituţiei României, ale Legii Concurenţei şi ale Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene şi vor afecta grav industria independentă de reparaţii auto, care contribuie la bugetul statului cu miliarde de euro anual şi asigură salarii pentru mai mult de 200.000 de angajați,” a declarat Dan Barbu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SCANDAL între două familii de rromi, în plină stare de urgență: Poliția a TRAS FOCURI de ARMĂ în aer, mascații au descins la fața locului

Publicat

in

De

În vreme ce românii sunt sfătuiți să stea în casă pentru a evita o posibilă contaminare cu COVID-19, două clanuri de rromi din Ploiești și-au reglat conturile în plină stradă. O grupare a incendiat o mașină care aparținea clanului rival, iar de acolo a fost doar un pas până la izbucnirea unui scandal monstru.

Citește și: O tânără BOLNAVĂ de COVID-19 s-a DEZLĂNȚUIT din spital: De patru zile, ocup un pat DEGEABA în spital, fără simptome

La fața locului au ajuns de urgență polițiștii, luptătorii de la trupele speciale ale poliției, precum și cei de la Jandarmerie.  Supărați că oamenii legii au tras focuri de armă doar în plan vertical pentru aplanarea scandalului, mai mulți rromi le-au urlat oamenilor legii că poartă arme degeaba.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Calugării de la Mănăstirea Putna se roagă pentru oprirea pandemie

Publicat

in

De

Monahii de la Putna au făcut duminică o procesiune de pocăință în jurul mănăstirii cu toate sfintele moaște și icoanele sfinților ocrotitori, printre care și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, notează Basilica.ro.

După Sfânta Liturghie, starețul mănăstirii, Arhimandritul Melchisedec Velnic, a spus că procesiunea se face în contextul pandemiei de Covid-19 și a tulburării sufletești legate de aceasta. Obștea a înconjurat mănăstirea cu patru opriri, la care s-au rostit ectenii cu cereri pentru încetarea molimei.

La intrarea în biserica voievodală, în fața icoanei Maicii Domnului, Părintele Stareț a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, rugăciune rânduită să fie citită în această perioadă în Patriarhia Română.

„Am săvârșit această procesiune plecând genunchii și fruntea și cerând de la Bunul Dumnezeu milă și îndurare «pentru întregul Adam», adică pentru întreaga lume”, a spus părintele stareț. „Suntem datori să ne întoarcem către noi înșine. Fiecare să se cerceteze pe sine.”

El a îndemnat la păzire de slava deșartă și la fapte bune: „Dumnezeu voiește ca bunătatea, mila, iubirea să fie în mâinile noastre. Când ele sunt în mâinile noastre, fiecare dintre noi devine mâini ale lui Dumnezeu. De aceea, și Biserica ne cheamă la solidaritate în zilele acestea”.

Starețul i-a mai sfătuit pe ascultătorii transmisiei în direct să-și hrănească mintea cu lucruri folositoare și să se roage, luând drept exemplu rezistența înaintașilor. „Să privim la sfânt-strămoșii noștri, cum au trecut și ei prin încercări mult mai grele, cum au avut de dus războaie, lagăre, deportări, închisori, molime.”

„Căutați cartea Aniței Nandriș, 20 de ani în Siberia, sau cartea lui Ion Moraru. Să învățăm de la ei sfânta răbdare și încrederea în Dumnezeu… Aveți părinți, bunici: Întrebați-i despre înaintași, faceți-vă spița neamului. Aflați din cine vă trageți și veți vedea câtă nădejde veți căpăta, pomeniți-i la rugăciune pe strămoși și veți vedea cât de mult curaj veți primi”.

Arhimandritul a spus că Maica Domnului va ocroti România, dar, pentru a-și păstra „pacea inimii”, românii au nevoie să fie cu Hristos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend