Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asiguratorii sunt obligați să anunțe când expiră polița RCA

Publicat

in

Da, asigurătorii de răspundere civilă auto (RCA) sunt obligați prin lege să ne tragă de mânecă din timp (cu vreo 30 de zile înainte) că urmează să ne expire polița RCA și că trebuie să facem una nouă, pentru că nu se prelungește automat valabilitatea ei (evident!). În cazul polițelor valabile 30 de zile, asta ar însemna să ne notifice din ziua când „intră în vigoare” asigurarea. Dar chiar ar trebui să ne punem baza în asigurător?

Asigurătorilor și intermediarilor lor li s-a pus în sarcină să anunțe din timp asigurații că le expiră polițele RCA — Legea nr. 132/2017 privind RCA-urile prevede un termen de 30 de zile — , doar că nu a stabilit și o sancțiune pentru asta (nu că asta ar fi schimbat radical lucrurile neapărat).

Asigurătorii RCA și intermediarii de asigurări RCA au obligația să informeze asigurații/contractanții cu privire la încetarea contractului RCA și la posibilitatea de reînnoire a acestuia, cu 30 de zile înainte de încetarea contractului RCA„, scrie în Legea RCA.

Dacă asigurătorul sau intermediarul trimite un SMS, un mail sau dă un telefon prin care să notifice asiguratul și să-i arate că poate să încheie cu el în continuare noua asigurare, se consideră că și-a îndeplinit obligația .Responsabilitatea de a circula cu o asigurare valabilă îi aparține în integralitate conducătorului (amenda se încadrează între 1.000 și 2.000 de lei, conform legii). Nu e obligația asigurătorului să alerge după șoferii din România să-și facă asigurări.

Iar în cazul celor care și-au făcut asigurare pe 30 de zile (cea mai mică perioadă ce poate fi asigurată prin RCA), notificarea ar trebui făcută când, dată fiind perioada scurtă?

În acest context, al polițelor pe o lună, Consiliul Concurenței (CC) a readus în discuție recent că insistă să se schimbe legislația astfel încât aceste polițe pe o lună să nu mai poată fi încheiate (de fapt, perioada minimă să fie de șase luni). Potrivit președintelui CC, faptul că șoferii fac astfel de polițe pe o lună (în principal pentru că le convine să plătească mai puțin) duce la situații în care pe drumurile din România circulă mașini neasigurate pentru că șoferii au uitat să plătească pentru o nouă lună de asigurare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Dan Andronic: Evenimentul Zilei închide varianta print de la 1 ianuarie, se concentrează pe online – inclusiv prin „EvZ TV”

Publicat

in

De

Cotidianul Evenimentul zilei, lansat acum 27 de ani, își va închide varianta tipărită de la 1 ianuarie 2020, a spus, miercuri, pentru HotNews.ro proprietarul publicației, Dan Andronic. „Eliminam partea neprofitabilă, printul nu mai merge”, a spus Andronic, arătând că publicația urmează să-și întărească prezența pe Internet, inclusiv printr-n proiect de televiziune online. Informația a fost publicată inițial de G4Media.ro.

Potrivit lui Dan Andronic, EvZ închide ediția tipărită în condițiile în care aceasta „scade cu 5-600 de exemplare la fiecare numărătoare. Când l-am luat, avea 35.000 de exemplare, era pe primul loc”. Potrivit ultimelor date BRAT, în al doilea trimestru din acest an Evenimentul Zilei vindea, în medie, 6.800 de exemplare în medie pe apariție, cu un tiraj brut de circa 11.500 exemplare pe apariție.

Între timp, a spus Dan Andronic pentru HotNews.ro, „s-a dublat prețul la hârtie peste noapte – toți ceilalți trebuia să acoperim pierderea” versiunii print.

El a spus că toți ziariștii vor lucra doar pe online și că EvZ negociază intrarea într-un grup, dar nu prin vânzare sau cumpărare, ci printr-o „alianță strategică”, în care „fiecare rămâne cu identitatea lui, dar va avea produse complementare, într-un holding”. Spunând că nu poate da detalii despre partener, Andronic a susținut că această alianță, ce ar urma să funcționeze în viitorul foarte apropiat, ar urma să fie al doilea cel mai mare grup românesc pe online, după Pro TV.

Potrivit lui Andronic, EvZ va lansa un proiect de televiziune online sub coordonarea lui Mirel Curea, EvZ TV, dar va „revitaliza” și versiunea EvZ Premium, cu „știri mai curate”.

Publicația Evenimentul Zilei, lansată în 1992 sub conducerea lui Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, preluată ulterior de grupuri străine (Gruner&Jahr, ulerior Ringier – actualul deținător al cotidianului Libertatea) a avut o evoluție turbulentă în ultimul deceniu:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BREAKING – Unul dintre polițiștii agresați în Vâlcea a fost adus la București, unde va fi operat

Publicat

in

De

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de interne, a făcut declarații la sediul MAI despre cazul polițiștilor agresați în Vâlcea, în urma unei intervenții.

„În ceea ce privește cazul celor doi polițiști din Vâlcea care au fost atacați în timpul unei misiuni, vă pot confirma că cei doi agresori au fost depistați pe raza municipiului Slatina și în acest moment se află în custodia poliției.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a solicitat inspectorului general al Poliției Române ca unul dintre adjuncți să meargă personal în județul Vâlcea pentru a verifica situația la fața locului și pentru a lua măsuri ca pe viitor să nu se mai repete astfel de cazuri în care viața polițiștilor este pusă în pericol. Nu ne referim aici la un control ci, la un sprijin profesional pe care Inspectoratul General al Poliției Române trebuie să-l acorde structurilor din teritoriu pentru evitarea unor situații critice.

Citește și: Dan Barna susținere COVÂRȘITOARE în USR: rămâne președinte al partidului

Cei doi agresori au fost depistați în cursul acestei dimineți pe raza municipiului Slatina în urma activităților investigativ-operative dispuse de procurorul de caz, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Biroului de Operațiuni Speciale Vâlcea și al Inspectoratului de Poliție Olt. Suspecții au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani în vederea audierii și luării măsurilor legale de către procurorul de caz.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a fost informat încă din cursul nopții cu privire la starea de sănătate a polițiștilor și în cursul acestei dimineți, cu acordul familiei, s-a luat hotărârea ca unul dintre polițiștii răniți să fie adus la un spital din București pentru a-i fi acordate îngrijirile necesare și, din ce știm în acest moment, va fi supus unei intervenții medicale.

În ceea ce privește situația tragică înregistrată zilele trecute la Timișoara, ministrul Ion Marcel Vela a dat dispoziție să se verifice toate societățile comerciale care dețin sau comercializează substanțe și produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare”, a anunțat MAI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend