spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Asa se fac afaceri ! 130.000 de lei de la primarie pentru un dosar cu idei ale oamenilor de afaceri

Facebook Twitter Google+
Asa se fac afaceri ! 130.000 de lei de la primarie pentru un dosar cu idei ale oamenilor de afaceri

Strategia de dezvoltare a municipiului Curtea de Argeş este gata. Reprezentanţii societǎţii care s-au ocupat de acestǎ lucrare au definitivat, în linii mari ideile cu care au venit oameni de afaceri, consilieri locali sau reprezentanţi ai instituţiilor de învǎţǎmânt.

S-au fǎcut câteva propuneri dintre care, cele mai importante ar fi. Pentru infrastructurǎ societatea recomandǎ construirea unei şosele de centurǎ dar şi orientarea traficului greu cǎtre exteriorul localitǎţii dar şi reducerea poluǎrii fonice. De asemenea, tot de interes major ar fi amenajarea de parcǎri în apropierea obiectivelor turistice, parcǎri cu amenajǎri speciale pentru autocare şi dotate cu prize pentru alimentarea vehiculelor electric.

Aşa cum era firesc s-a vorbit şi de necesitatea extinderii şi modernizǎrii reţelelor de apǎ şi canalizare dar şi construirea unei noi staţii de epurare.

Muzeu, evenimente şi filme la gara regalǎ

O clǎdire importantǎ dar lǎsatǎ în paraginǎ, care necesitǎ imediat renovare şi punerea în circuitul turistic este Gara Regalǎ. S-a recomandat autoritǎţilor locale sǎ ia mǎsuri în acest sens şi sǎ întocmeascǎ un proiect care sǎ cuprindǎ reabilitarea efectivǎ a construcţiei, organizarea unui spaţiu cu destinaţia muzeu in interiorul gǎrii, organizare de evenimente şi organizarea unor cǎlǎtorii cu trenul regal pe traseul Bucureşti Curtea de Argeş, cel puţin pe perioada sezonului turistic.

Reabilitarea centrului vechi, o hartǎ a municipiuui şi panouri informative, reorganizarea parcului Fântana lui Manoel sau realizarea unui iluminat arhitectural al monumentelor istorice ar trebui sǎ fie tot prioritare pentru administraţia localǎ.

Tunel între Biserica Domneascǎ şi Sân Nicoarǎ

Ceea ce ştiau şi cei din conducerea oraşului dar şi argeşenii, s-a spus din nou, în strategia de dezvoltare. Ar fi bunǎ amenajarea tunelului dintre Biserica Domneascǎ si Ruinele Sân Nicoarǎ şi implicit redarea lui în circuitul turistic. Un amfiteatru public, parc de distracţii şi aventurǎ şi trasee de off road sunt doar câteva dintre propuneri.

Revitalizarea economiei  pe hârtie

Tot pe hârtie şi la capitolul propuneri apare şi capitolul economie. Aici se vorbeşte de crearea unui centru sursǎ de dezvoltare economicǎ  pentru Piteşti şi Râmnicu Vâlcea. Stimularea şi încurajarea activitǎţilor economice, revitalizarea tradiţiilor şi artei populare.

Aşadar, strategia de dezvoltare a fost conturatǎ. Specialiştii şi-au luat banii şi au constatat fie ce le-au spus argeşenii fie oamenii de afaceri, fie datele oficiale furnizate de anumite instituţii şi servicii. Au constatat ceea ce toatǎ lumea ştia, şi anume cǎ la Curtea de Argeş e nevoie rapidǎ de infrastructurǎ şi de investiţii în vederea dezvoltǎrii turismului.

Toate aceste planuri au costat 130.000 lei, pe hârtie. Cu ce se va alege municipiul Curtea de Argeş, singurul oraş regal din România dupǎ cheltuirea acestor bani, rǎmâne de vǎzut pânǎ în 2020 termen pânǎ  la care s-a fǎcut acest studiu.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....