Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Artiști de renume creează hiturile anului la Valea cu Pești. A început Tabăra Internațională de muzică de pe Transfăgărășan

Publicat

in

E agitație și creativitate la…cote înalte, zilele acestea,  la Valea cu Pești, cel mai frumos hotel de pe Transfăgărășan.  Asta pentru că, de luni 8 aprilie, s-a dat startule celei de-a treia ediție a Transfagarasan International Camp (TIC) care se va încheia vineri, 12 aprilie.

Ediția din 2019 adună cinci studiouri, unde artiști și compozitori precum Adrian Sînă, Manuel Riva, Ashley Hickins (Tiesto, Feder, Sam Feldt), Lidia Buble, Roxanne Emery și Pink Elephant vor încerca să creeze hit-urile anului 2019 în doar patru zile.  Tabăra Internațională de muzică de pe Transfăgărășan își propune ca, timp de 4 zile, toți participanții să-și dezvolte tehnicile creative și să ajungă cât mai aproape de crearea unor piese care mai apoi să fie prezentate public și să se transforme în hituri.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

CTP: Aceste persoane să nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19!

Publicat

in

De

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a propus o măsură dură.

Cristian Tudor Popescu a declarat în cadrul unei emisiuni că românii care au încălcat regulile pe care le cer autoritățile, ar trebui ă nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19.

„Văd că iau măsuri restrictive noi, se vor lua de către Guvern, dar până atunci eu aș propune o măsură restrictivă: toți acești inși care încalcă – unii dintre ei sfidător – regulile pe care le cer autoritățile, și în mod evident aceste reguli sunt înspre binele cetățenilor și pentru sănătatea lor, aceste persoane să nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19.

Cum se procedează la transplant? Acolo există o listă. Transplantul de organe, în România, se face cu listă de așteptare. Pentru ficat, pentru rinichi și așa mai departe. Pe acea listă sunt persoane cu dosar și cu punctaj. Și dacă te califici, atunci primești organul respectiv pentru că ele sunt puține, organele.

Așa și aici. În clipa când se va ajunge, și se va ajunge, nu vreau să fiu alarmist, dar e foarte greu să credem că nu se va ajunge în situația în care va trebui deja – se spune în scenariul 4 că toate cazurile relativ ușoare spre medii rămân acasă.

În clipa în care autoritățile medicale vor trebui să aleagă cine intră la terapie intensivă, cine e dus la spital și cine rămâne acasă. Atunci, să existe acest punctaj. Dacă te afli pe lista celor care au încălcat legea… de ce au încălcat-o?

Au încălcat-o pentru că toți acești inși se consideră o rasă superioară. Ei sunt mai deștepți decât ceilalți, mai deștepți decât cei care respectă regulile… Ei sunt șmecheri naturali și ceilalți sunt fraieri.

Și atunci, mie mi se pare firesc ca ăștia să fie lăsați acasă și să reziste bolii prin gena lor tare, puternică de șmecher natural. Ei sunt niște persoane deosebite. Dacă vine virusul pe ei se ofilește și cade. Iar faptul că i-ar putea infecta pe alții, hai să fim serioși… Ce contează fraieri pe lumea asta? Contează deștepții, șmecherii naturali.

Și atunci, dacă ai acolo trecut, pe lângă amenzile uriașe care e bine că se dau, și se vor folosi banii ăștia în lupta cu virusul, pe lângă dosarul penal să ai și această prevedere – că nu vei fi eligibil dacă cumva s-ar putea să fii pe punctul de a căsca ciocul, domnule șmecher natural.

Nu e nicio metaforă. De ce adică la transplant se poate să existe asta, când e vorba de a alege între oameni care pot să moară, și aici nu puteam să avem? Bineînțeles, pot să contribuie și alți parametri în această alegere. Dar unul dintre ei, eu consider că trebuie să fie acesta: dacă ți-ai bătut joc, încălcând legea, de concetățenii tăi.

Adică medicii o să-l trateze pe ală care iese pe stradă și infectează oamenii și nu o să-l trateze pe unul care a fost infectat fără nicio vină de imbecilul respectiv?

Dacă nu se înăspresc masurile, atunci se va ajunge la o debandadă totală”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.ro.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă!: Sunt zile grele, vor veni zile și mai grele, dar le depășim. Ne apropiem de scenariul 4!

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează că ne apropiem de scenariul 4. 

Nelu Tătaru a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate România TV că România se pregăteşte să intre în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus, după depăşirea numărului de 2.000 de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce presupune măsuri speciale de îngrijire.

„Sunt zile grele, vor veni zile și mai grele, dar le depășim. Ne apropiem de scenariul 4. Scenariul 4, după 2000 de pacienți, avem pacienții cu simptomatologie ușoară sau asimptomatici vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie sau a voluntarilor – studenți, elevi la școlile sanitare sau rezidenți ani mici. Bineînțeles că, odată trecuți la domiciliu, restricțiile sunt și mai mari. Ei sunt pacienți confirmați, chiar dacă asimptomatici, sunt confirmați, atunci restricțiile trebuie să fie totale. Vor semna și un document pe proprie răspundere sub incidența Codului Penal”, a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește aprovizionarea persoanelor infectate, plasate la domiciliu, Nelu Tătaru a răspuns: „Ei vor primi inclusiv suport hrana, medicaţia din spital pentru simptomele uşoare, vor primi şi supravegherea zilnică pentru fiecare pacient. În contextul în care în scenariul 4 vor rămâne în spital doar cazurile medii, cazurile severe sau critice avem şi o decongestionare a spitalelor, pentru a se pregăti pentru cazurile critice şi grave”, a declarat Nelu Tătaru , potrivit dcnews.ro.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend