spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Argeşul se pregǎteşte de 1 Decembrie – La Câmpulung fasole cu cârnaţi, la Piteşti şi Mioveni concerte, la Curtea de Argeş depuneri de coroane

Facebook Twitter Google+
Argeşul se pregǎteşte de 1 Decembrie – La Câmpulung fasole cu cârnaţi, la Piteşti şi Mioveni concerte, la Curtea de Argeş depuneri de coroane

Administraţiile locale din judeţul Argeş se pregǎtesc pentru sǎrbǎtorirea Zilei de 1 Decembrie. Fiecare primar dupǎ posibilitǎţi, dupǎ tradiţii sau pur şi simplu dupǎ bunul plac, cert este cǎ în fiecare oraş al judeţului se organizeazǎ evenimente.

La Câmpulung, 700 de porţii de fasole cu ciolan gǎtite de armatǎ

Pentru cǎ românii în general sunt mare iubitori de tradiţii culinare, şi pentru cǎ una dintre ele spune cǎ de 1 Decembrie e musai sǎ mǎnânci fasole cu ciolan, primarul Târoiu de la Câmpulun s-a conformat.

De data aceasta autoritățile locale au decis ca armata să pregătească fasolea cu cârnați pe care să o și distribuie populației, iar cei de Clubul Lions să se ocupe de ce aduc ei, adică ceaiul sau țuica fiartă, vinul fiert.

Autoritățile locale au comandat cel puțin 700 de porții de fasole cu cârnați celor de la Garnizoana Câmpulung, porții ce vor fi împărțite în piața primăriei, după depunerile de coroane care vor avea loc în piața Jurământului, în ziua de 1 Decembrie.

La Mioveni, sǎrbǎtoare în toatǎ regula

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni vă așteaptă la un eveniment dedicat Zilei Naționale a României.
Spectacolul „Nu uita că ești român!” va avea loc miercuri, 30 noiembrie, ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia”.
Vor urca pe scenă: Ansamblul “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, Ștefania Vorovenci, Grupul vocal-bărbătesc „DORURI MUSCELENE” și Grupul vocal-bărbătesc „RAPSOZII PRAHOVEI” din Ploiești – Prahova. Intrarea este liberă!
Joi, 1 Decembrie, de la ora 11.30, vor fi organizate ceremonii religioase și depuneri de coroane la toate monumntele eroilor de pe raza orașului Mioveni. De la ora 13.00, pe platoul Centrului Civic va fi organizat un ceremonial religios și militar, urmat de o paradă a militarilor din Granizoana Pitești.

La Curtea de Argeş depuneri de coroane şi paradǎ militarǎ

Si în acest an, la Curtea de Argeş, cetǎţenii vor avea parte de tradiţionalele manifestǎri organizate de armatǎ. Nimic mai mult, poate doar, pe searǎ, aprinderea iluminatului festiv.

Aşadar, cei interesaţi pot participa, începând cu ora 11.00, în parcare Bisericii Domneşti, la un serviciu religios, depuneri de coroane, discursuri ale autoritǎţilor, o paradǎ militarǎ şi o expoziţie de armament.

Deepcentral şi Jo, mega concert la Piteşti

Primarul Ionicǎ al Piteştiului vrea o zi de 1 Decembrie ca la carte aşa cǎ nu vor lipsi tradiţionalele concerte din piaţa primǎriei şi aprinderea iluminatului festiv.

Primaria Pitesti a facut public programul pentru data de 1 decembrie, iar acesta este urmatorul:

Ora 08.30 – Ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori – Cimitirul Eroilor Pitesti –

Ora 09.30 – Parada militară în zona centrală a municipiului Piteşti;

Ora 18.00 – Ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental în zona centrală a municipiului Pitesti şi a Bradului de Crăciun – Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti recital al fanfarei militare ; intonarea Imnului de Stat al României ; ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental şi a Bradului de Crăciun; recital Formaţia DEEPCENTRAL; recital JO

Ora 19.00 – Concert Vocal-Simfonic Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României Dirijor: Tiberiu Oprea. În recital: soprana Daniela Vladescu; soprana Mediana Vlad; soprana Patricia Seymour; bariton Stefan Popov; tenor Alfredo Pascu. În program: Rapsodia română nr.1, Dansuri româneşti, Valurile Dunării, Lăsaţi-mă să cânt, Muzica e viaţa mea, Sărmane lăutar, Ana Lugojana, N-ar fi rău dac-ar fi bine, etc.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....