Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşul se pregǎteşte de 1 Decembrie – La Câmpulung fasole cu cârnaţi, la Piteşti şi Mioveni concerte, la Curtea de Argeş depuneri de coroane

Publicat

in

Administraţiile locale din judeţul Argeş se pregǎtesc pentru sǎrbǎtorirea Zilei de 1 Decembrie. Fiecare primar dupǎ posibilitǎţi, dupǎ tradiţii sau pur şi simplu dupǎ bunul plac, cert este cǎ în fiecare oraş al judeţului se organizeazǎ evenimente.

La Câmpulung, 700 de porţii de fasole cu ciolan gǎtite de armatǎ

Pentru cǎ românii în general sunt mare iubitori de tradiţii culinare, şi pentru cǎ una dintre ele spune cǎ de 1 Decembrie e musai sǎ mǎnânci fasole cu ciolan, primarul Târoiu de la Câmpulun s-a conformat.

De data aceasta autoritățile locale au decis ca armata să pregătească fasolea cu cârnați pe care să o și distribuie populației, iar cei de Clubul Lions să se ocupe de ce aduc ei, adică ceaiul sau țuica fiartă, vinul fiert.

Autoritățile locale au comandat cel puțin 700 de porții de fasole cu cârnați celor de la Garnizoana Câmpulung, porții ce vor fi împărțite în piața primăriei, după depunerile de coroane care vor avea loc în piața Jurământului, în ziua de 1 Decembrie.

La Mioveni, sǎrbǎtoare în toatǎ regula

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni vă așteaptă la un eveniment dedicat Zilei Naționale a României.
Spectacolul „Nu uita că ești român!” va avea loc miercuri, 30 noiembrie, ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia”.
Vor urca pe scenă: Ansamblul “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, Ștefania Vorovenci, Grupul vocal-bărbătesc „DORURI MUSCELENE” și Grupul vocal-bărbătesc „RAPSOZII PRAHOVEI” din Ploiești – Prahova. Intrarea este liberă!
Joi, 1 Decembrie, de la ora 11.30, vor fi organizate ceremonii religioase și depuneri de coroane la toate monumntele eroilor de pe raza orașului Mioveni. De la ora 13.00, pe platoul Centrului Civic va fi organizat un ceremonial religios și militar, urmat de o paradă a militarilor din Granizoana Pitești.

La Curtea de Argeş depuneri de coroane şi paradǎ militarǎ

Si în acest an, la Curtea de Argeş, cetǎţenii vor avea parte de tradiţionalele manifestǎri organizate de armatǎ. Nimic mai mult, poate doar, pe searǎ, aprinderea iluminatului festiv.

Aşadar, cei interesaţi pot participa, începând cu ora 11.00, în parcare Bisericii Domneşti, la un serviciu religios, depuneri de coroane, discursuri ale autoritǎţilor, o paradǎ militarǎ şi o expoziţie de armament.

Deepcentral şi Jo, mega concert la Piteşti

Primarul Ionicǎ al Piteştiului vrea o zi de 1 Decembrie ca la carte aşa cǎ nu vor lipsi tradiţionalele concerte din piaţa primǎriei şi aprinderea iluminatului festiv.

Primaria Pitesti a facut public programul pentru data de 1 decembrie, iar acesta este urmatorul:

Ora 08.30 – Ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori – Cimitirul Eroilor Pitesti –

Ora 09.30 – Parada militară în zona centrală a municipiului Piteşti;

Ora 18.00 – Ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental în zona centrală a municipiului Pitesti şi a Bradului de Crăciun – Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti recital al fanfarei militare ; intonarea Imnului de Stat al României ; ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental şi a Bradului de Crăciun; recital Formaţia DEEPCENTRAL; recital JO

Ora 19.00 – Concert Vocal-Simfonic Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României Dirijor: Tiberiu Oprea. În recital: soprana Daniela Vladescu; soprana Mediana Vlad; soprana Patricia Seymour; bariton Stefan Popov; tenor Alfredo Pascu. În program: Rapsodia română nr.1, Dansuri româneşti, Valurile Dunării, Lăsaţi-mă să cânt, Muzica e viaţa mea, Sărmane lăutar, Ana Lugojana, N-ar fi rău dac-ar fi bine, etc.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban a decis- Acești angajați nu vor mai fi taxați

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că nu intenţionează să schimbe legislaţia în cazul facilităţilor pentru IT-işti, însă a subliniat că nu crede în regimuri fiscale discriminatorii.

„Ştiţi că am avut nişte declaraţii legate de IT-işti. Deocamdată nu intenţionez să schimb legislaţia, dar o spun limpede: nu cred în regimuri fiscale discriminatorii. Regimurile fiscale discriminatorii generează extrem de multă tensiune, inclusiv presiuni uriaşe asupra Guvernului, pentru că dacă cineva beneficiază de un regim fiscal, oricine altcineva este legitimat să ceară un regim fiscal şi până la limita toată va spune ‘nu mai vrem să plătim impozit’ şi are argumente suficient de puternice”, a spus Orban la dezbaterea organizată de Confederaţia patronală Concordia „Dialog pentru dezvoltare”.

El a adăugat că facilităţile pentru IT au fost acordate în 2001 şi că la acea dată au avut un efect mult mai puternic în contextul impozitării progresive

Vezi și

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tăierea fondurilor europene- România grav afectată! Corina Crețu oferă soluția

Publicat

in

De

Negocierea bugetului UE a fost întotdeauna un subiect dificil de abordat și iată că România se află în posibilitatea de a resimți efectele tăierii fondurilor europene. 

Potrivit flux24.ro, România, grav afectată de posibila tăiere a fondurilor europene de coeziune dorită de Germania, Suedia, Austria, Finlanda și Olanda. AVERTISMENT: ”Efecte negative nu doar asupra dezvoltării regiunilor şi oraşelor UE, dar și riscuri politice grave”.

O coaliţie de oraşe, regiuni şi asociaţii care susţine politica europeană de coeziune le-a cerut marţi liderilor statelor UE ca în viitorul cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027 să fie menţinut bugetul din actuala perioadă de programare ce se încheie în 2020 alocat politicii de coeziune, politică menită să reducă decalajele de dezvoltare în interiorul UE.

Alianţa pentru Coeziune, ce reuneşte 122 de regiuni, 140 de oraşe şi unităţi administrativ-teritoriale ce însumează 97% din populaţia UE, a trimis marţi o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, precum şi tuturor şefilor de stat sau de guvern din ţările UE pentru a le solicita alocarea unei finanţări suficiente pentru politica de coeziune.

Sunt foarte îngrijorată de propunerea Preşedinţiei finlandeze, care vizează reduceri masive din fondurile europene pentru ţările mai puţin dezvoltate. Tocmai de aceea cred că România împreună cu prietenii, mai ales cei din estul european, trebuie să facă front comun pentru a apăra această propunere a Comisiei Europene, care a fost depusă pe masa Parlamentului şi Consiliului European încă din 2 mai 2018”, a spus Corina Creţu.

Negocierea bugetului UE este mereu o chestiune dificilă, ce provoacă disensiuni între statele beneficiare nete şi contributoare nete. Cele din urmă consideră că în prezent există noi priorităţi pentru viitorul cadru financiar multianual, precum migraţia, apărarea sau mediul, ceea ce ar diminua alocările pentru politicile tradiţionale, respectiv politica de coeziune şi politica agricolă comună, spre nemulţumirea statelor central şi est-europene, care acuză de asemenea introducerea unor condiţionalităţi noi pentru accesarea fondurilor europene. Situaţia este complicată şi mai mult de retragerea Regatului Unit din UE, un stat care a fost contributor net la bugetul comunitar.

Vezi și :

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend