Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşul rămâne de râsul României: 0 metri de pârtie de ski în 8 ani – La Molivişu e dezastru

Publicat

in

– Bogdan Tomoioagă, secretar de stat în Ministerul Turismului: vina aparţine exclusiv autorităţilor locale

– Telegondole si echipamente de multe milioane de euro au început să ruginească abandonate prin curţile de la Arefu

A mai trecut încă un an an, vine o nouă iarnă si nmic nu s-a schimbat la Molivisu, acolo unde inca de acum 5, 6 ani, trebuia sa fie data in folosinta prima partie de ski din judetul Arges. Tot un an a trecut de cand şeful CJ Argeş refuză sistematic să vorbeasca despre acest subiect consfintind incompetenta PSD. Nici măcar şeful ADI Molivisu, Gabi Dică, nu vrea să vorbească despre subiect. În schimb vorbeşte realitatea, una care arată inompetenta crasă PSD Argeş si a politicienilor săi.

Promisiunile lui Manu, apă… de zăpada topită !

”€În calitate de membri în ADI Molivișu și de reprezentanți ai județului Argeș, vom face o analiză serioasă, în urma anchetei organelor în drept, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și Inspectotratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. După elucidarea suspiciunilor, Consiliul Județean Argeș va aloca sumele necesare, care în acest moment sunt prevăzute și asumate, astfel încât pârtia de schi Molivișu să poată fi funcțională în sezonul următor” declara, în primavara anului 2017, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu. De atunci au mai trecut două ierni şi bate la uşă o alta! Promisiunile lui Manu, promisiunile PSD s-au topit precum zăpada dovedindu-se simple minciuni. Între timp Argeşul rămâne de râsul ţării, fiind singurul judeţ din România cu o imensa si generoasa zonă montană dar fără un metru de partie de ski sau cu o imitaţie de statiune montană.
Un proiect care arată lipsa de viziune si incompetenta autorităţilor PSD din Argeş
Ăsta este rezultatul unui proiect grandios, gandit si aplicat in stil romanesc în urmă căruia Argeşul ar trebui să intre in manualele de turism la capitolul: “asa nu”. Tot la capitolul rezultate sa amintim faptul ca mai multe primarii s-au ingropat in datorii visând sa construiasca o statiune de ski, iar echipamente si instalatii de milioane cumpărate din Austria au ajuns loc de urinat pentru cainii din Arefu. Dacă privim in oglindă datele unui proiect majestuos si relitatea de pe teren nu putem spune decât că avem de-a face cu un eşec ruşinos al pesediştilor care s-au perindat la cârma judeţului în ultimul deceniu. Lansat în urmă cu șapte ani și finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, controversatul proiect pentru construirea unei pârtii de schi în comuna argeșeană Molivișu a ratat lamentabil termenul de finalizare din decembrie 2015 și, ulterior, a pierdut integral finanțarea europeană. De parcă eşecul nu era destul de ruşinos, proiectul a intrat și în atenția procurorilor, pe fondul unor defrișări considerate ilegale și a unor împroprietăriri dubioase. Aşa se face că pentru a ocoli „treaba” procurorilor, cei de la ADI Molivisu, de comun acord cu Consiliul Judeţean Argeş, au creionat un nou traseu al partiei dar şi o noua strategie de realizare. Din păcate, şi această variantă s-a transformat in eşec lamentabil şi acum, in prag de nou sezon de iarnă, nici partie nu avem, nici agitaţie în zonă nu este, măcar ca un semn ca s-ar mai face ceva acolo, şi nici măcar Manu nu ne mai minte frumos, ocupat fiind cu plimbarea pe la zilele comunei sau, anul trecut, cu plimbarea flăcării peste tot in judeţ !

Ministerul Turismului o spune clar: E vina autorităţilor din Argeş !

Contactat pe această temă de redactorii PROFIT, Bogdan Tomoioaga, secretar de stat în Minsiterul Turismului spune că ştie de problemele din turimul din zona montană a Argeşului dar…” Să o lămurim: că Argeşul nu are un metru de pârtie de ski e vina exclusivă a autoritâţilor de acolo, a şefilor de UAT-uri. Bani sunt, in ultimii ani, în România, guvernul a dat bani şi a construit partii de ski şi a contribuit la infrastructura in diverse statiuni turistice. Dar s-a dat acolo unde autorităţile locale fost interesate, au venit cu proiecte, cu idei, cu studii…. Banii nu se dau pe vorbe. Este, dacă vreţi o situatie oarecum identica cu cea privind fondurile europene despre care se stie ca sunt dar nu sunt absorbite atat cat ar trebui. UE iti da bani daca ai idei si prezinti proiecte fezabile. Aşa e şi în turism, ai proiecte bune, primesti finanţare, nu ai … schimbaţi ţefii UAT-urilor cu alţii mai buni. Nu v-am consvins ? Să vă spun în premieră: e acel proiect cu domeniul schiabil de la Balea in care sunt implicate primarii din Argeş si Sibiu. Stagneaza ! De ce ? Pentru ca ministerul a tot cerut primarilor o serie de documente si alte cele necesare derularii proiectului si nici pana azi nu au trimis nimic. Dezinteres total al autoritatilor locale!”, ne-a declarat Bogdan Tomoioaga, secretarul de stat din Ministerul Turismului.
DATE ESENŢIALE DESPRE MOLIVISU ÎN PERIOADA DAN MANU LA ŞEFIA CJ ARGEŞ
– Actuala conducere a Consiliului Județean Argeș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curții de Argeș și Garda Forestieră Ploiești, în baza unor suspiciuni privind derularea cu încălcarea legii a proiectului stațiunii de schi.
– Garda Forestieră Ploiești a confirmat că tăierile de arbori în zonă s-au făcut ilegal.
– Instalația de schi adusă din Austria, pentru care s-au cheltuit peste 21 de milioane de lei, ruginește sub cerul liber.
– Consiliul Județean Argeș promite continuarea proiectului pe cont propriu, odată ce se vor clarifica aspectele legale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lia Olguța Vasilescu a luat foc:`Tot PSD are ceva vină`!

Publicat

in

De

 Fostul ministru al Muncii din Guvernul PSD,Lia Olguța Vasilescu, a postat un mesaj din care reiese faptul că nu foștii miniștri PSD au angajat-o pe respectivă liftieră, așa cum lăsase să se înțeleagă liberală.

Angajații ministerului mi-au povestit că Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii din Guvernul Cioloș și coleg de cabinet cu Violetă Alexandru, atunci ministru al Dialogului Social, era cel pentru care se bloca liftul cu liftieră, câte o ora, când venea/pleca, să nu cum va să aștepte după lift!”, se mai arată în mesajul distribuit de ministrul Lia Olguța Vasilescu.

”Ce motivație a găsit Baubau de concediere… Ea o da afară, dar tot PSD are ceva vină…”, a mai scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Reacția fostului ministru vine după ce Violetă Alexandru a declarat că tradiția cu liftierul de la minister se oprește în anul 2019, adăugând că „urcă și coboară pe scări”, iar dacă are nevoie de lift poate apăsă singură pe buton.

””Tradiția” conform căreia când Ministrul Muncii pleca din cabinetul său și până parcurgea, în 30 de secunde, distanța până la lift, secretariatul sună și transmitea liftierei să aducă liftul la etajul 2 (la cabinetul Ministrului) și să deschidă larg ușa că să nu facă demnitarul vreun efort, se oprește la 2019. Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton”, a scris ministrul Violetă Alexandru pe Facebook.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta și-a pierdut speranța!`Nu o să avem!`

Publicat

in

De

„Bâlbe + minciuni + date false + incompetenţă + ticăloşie. Nu o să avem Comarnic – Braşov în următorii 6 ani ( în varianta cea mai optimistă)”, a scris Ponta pe Facebook.

El a amintit că în anul 2014 au fost terminate toate procedurile tehnice şi financiare, inclusiv acordul BEI şi BERD, şi trebuia să fie semnat contractul de execuţie cu trei companii europene, termenul de execuţie fiind iunie 2018.

„Traian Băsescu ne-a făcut sesizare la DNA, doamna Kovesi a deschis un dosar pe vorbele lui Băsescu, evident că nu au găsit absolut nimic ilegal, dar au închis dosarul după 2015 când am demisionat. Klaus Iohannis a spus şi el (luând de bune ce se văicărea madam Gorghiu la televizor) că nu se poate face proiectul până nu se pronunţă DNA dacă a fost ceva ilegal. Toate studiile tehnice internaţionale şi auditate au arătat un cost total (proiectare, exproprieri, execuţie , finanţare) de 1,8 miliarde euro, cine spune că o face cu 1 miliard minte”, afirmă preşedintele Pro România.

Potrivit acestuia, Autostrada Comarnic – Braşov „nu este eligibilă” la fonduri europene.

„Prin ordonanţa stupidă adoptată de Guvernul Orban s-au anulat absolut toate procedurile făcute până acum. Acum toate procedurile trebuie reluate de la zero. 18 luni pregătire documente + 18 luni licitaţie şi proiectare + 36 luni execuţie ( dacă totul merge perfect şi dacă se alocă banii ) = 72 de luni. Din cauza prostiei şi ticăloşiei lui Băsescu, Gorghiu, Dragnea, Dăncilă şi acum Orban în cazul cel mai fericit se va circula pe Autostrada Comarnic – Braşov peste 6 ani din această zi, iar oamenii care stau în trafic îi votează tot pe cei de mai sus”, a mai scris fostul premier.

Premierul, Ludovic Orban, a declarat în urmă cu o săptămână, că până la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, Guvernul va lua o decizie în privinţa realizării autostrăzii Comarnic – Braşov şi a adăugat că, în opinia sa, proiectul ar trebui continuat cu finanţare de la buget.

„Am anunţat că vom lua o decizie. Vom face, fie prin PPP (parteneriat public-privat – n.r.), dar nu PPP-ul ăsta care l-au inventat (fostul Guvern – n.r.) (…). Până la sfârşitul lunii ianuarie vom lua o decizie pe Comarnic – Braşov. Dacă mă întrebaţi pe mine care este punctul meu de vedere eu cred că nu are rost să ne complicăm într-un PPP, acolo trebuie să-l facem pe buget. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate, că studiul de fezabilitate e un pic mai vechi, revizuirea nu înseamnă, după părerea mea, schimbarea soluţiei tehnice, ceea ce înseamnă o durată mai scurtă de revizuire a studiului de fezabilitate şi să dăm drumul la licitaţie şi să finanţăm din buget. Asta este decizia mea, care e cea mai simplă, controlezi cel mai bine toţi paşii procedurali”, a afirmat Orban, duminică, la Hotnews.

Guvernul a dezbătut, pe 16 ianuarie, în primă lectură, proiectul de ordonanţă care vizează anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a precizat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat. În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a explicat că este vorba despre două proceduri aflate în acest moment în desfăşurare: procedura pentru autostrada Comarnic-Braşov şi cea pentru autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„Ambele propuse în mod absolut fantasmagoric de către fostul guvern a fi realizate în parteneriat public-privat de către o instituţie fără competenţe, fără expertiză în domeniu, respectiv Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort şi vor fi în acest sens analizate pentru identificarea de soluţii realizabile, realiste, de finanţare în perioada următoare”, a mai declarat Dancă, informeaza antena3.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend