Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Arest preventiv pentru tinerii care au vrut să jefuiască un magazin cu un pistol de jucărie

Publicat

in

Doi tineri, de 16 și 19 ani, ambii din comuna Valea Iașului, au intrat în cursul nopţii de 12 spre 13 februarie, într-un magazin non-stop din Curtea de Argeș. Erau mascați, având gluga trasă pe cap și fețele acoperite cu fulare. Unul dintre ei ținea în mână un pistol, îndreptat spre vânzătoare.

Sub amenințarea armei au somat-o să le dea toate încasările. Angajata nu s-a pierdut cu firea și le-a spus că nu are bani în casa de marcat, prevenindu-i pe tineri la consecințele grave ale faptei lor.

În cele din urmă, tâlharii au părăsit magazinul așa cum au intrat! După ce a fost anunțată tentativa de tâlhărie, oamenii legii l-au identificat în doar câteva ore, pe unul dintre autori, fiind depistat apoi și celălalt. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

S-a constatat că aceștia au amenințat vânzătoarea cu pistol de … jucărie.

Vineri, cei doi tineri au fost prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, în fața instanței, care a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Mai multe detalii despre acest subiect aici: http://www.ziarulprofit.ro/index.php/video-talharie-cu-un-pistol-de-jucarie-la-curtea-de-arges-autori-doi-adolescenti-din-valea-iasului/

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIN PRIMII PACIENȚI ! Spitalul Valea Iașului, eliberat dar nepregatit pentru lupta cu COVID 19 – Personal revoltat !

Publicat

in

De

Ieri s-a finalizat procedura de transfer a pacientilor cu afectiuni pulmonare internati la Spitalul Sf. Andrei din Valea Iasului. Unii au fost externati, altii cu probleme mai serioase, au fost transferati la Spitalul de la Leordeni. Asa se face ca, cel putin teoretic, de astazi ar putea ajunge la Valea Iasului primii pacienti suspecti sau confirmati cu COVID 19. Doar ca, perosnalul medical de acolo este de alta parere si reclama faptul ca CJ si , mai nou, Ministerul Sanatatii, nu au dotat spitalul cu minimul necesar pentru a putea lupta eficient si farar riscuri impotriva coronavirsusului. Unii sustin ca sunt expusi la maxim riscului contaminarii, altii sunt revoltati ca lipsesc multe consumabile elementare iar altii spun ca mai era nevoie si de echipament suplimentar. Diseara, la SUPER TV, de la ora 20:00 , marturii ale unor angajati ai Spitalului Sf. Andrei de la Valea Iasului, care arata nu faptul ca medicilor nu le e teama de lupta sau sa isi faca meseria ci le e teama ca sunt trimisi in aceasta lupta ca eroi de sacrificiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cetatea Poenari, reconstruită virtual. Cum arăta, în trecut, fortăreața lui Vlad Țepeș

Publicat

in

De

Compania Budget Direct, ce a realizat si reconstructiile virtuale ale celor 7 Minuni ale Lumii Antice, revine cu un nou proiect prin care “reface” virtual 7 castele europene in ruina si demonstreaza cum ar fi aratat proaspat construite. Pe lista se afla si Cetatea Poenari, din Argeș, Romania, una din resedintele lui Vlad Tepes.

Şapte din castelele şi fortăreţele celebre distruse de timp au fost reconstituite digital de un grup de arhitecţi şi designeri internaţionali. Între ele şi cetatea Poenari, casa lui Vlad Ţepeş în secolul al 15-lea. Castelul Dunnottar din Scoţia, castelul Sambor din Croaţia şi alte fortificaţii din Slovacia, Polonia, Irlanda şi Franţa au fost reconstituite.

Despre legendara cetate Poenari, autorii spun că „e atât de împodobită cu detalii inspirate încât pare că a venit direct dintr-o carte de poveşti. Pe vremuri i-a aparţinut lui Vlad Ţepeş, voievodul Valahiei, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker să scrie Contele Dracula. Dacă te caţări pe cele 1480 de trepte până pe creasta unde e situat castelul vei avea un sentiment neliniştitor de izolare. Şi e uşor să devii agitat la o asemenea înălţime, mai ales că ştii că ruinele sunt datorate unei alunecări de teren care au tîrât turnurile până la râul aflat la 400 de metri mai jos. Dar Poenari nu trebuie să fie locul unde vizitatorii săi îşi găsesc sfârşitul. Chiar Vlad însuşi a scăpat printr-un tunel secret prin Munţii Carpaţi. Fortăreaţa a fost constrută iniţial direct pe o stâncă şi fortificată cu pământ sau var, însă Vlad a reconstruit-o cu extra turnuri pentru apărare. Ca un detaliu înfricoşător de final, castelul este închis în acest moment din cauza urşilor locali, dar va fi deschis în curând, posibil cu in lift care să-i ridice pe vizitatori din vale „, scrie site-ul Budgetdirect .

Legendara Cetate Poenari a fascinat mii de turisti cu detaliile ce s-au conservat de-a lungul secolelor. La un moment dat, a fost resedinta secundara a Voievodului Vlad Tepes, ce a facut-o cunoscuta la nivel mondial. Pentru a ajunge la ruina, turistii trebuie sa urce celebrele 1.480 de trepte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend