Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aproximativ 400 de maşini abandonate în acest an pe străzile din Sibiu

Publicat

in

Aproximativ 400 de maşini au fost abandonate, de la începutul anului şi până în prezent, pe străzile din municipiul Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

„Primăria Sibiu continuă acţiunea de eliberare a domeniului public de autovehiculele abandonate în locuri de parcare, pe terenuri virane sau chiar pe spaţii verzi. Legislaţia prevede proceduri de durată în cazul acestor autovehicule care includ identificarea şi somarea proprietarului, demersurile pentru intrarea în proprietatea municipiului, expertizarea în vederea valorificării şi vânzarea acestor autovehicule abandonate ca fier vechi. În 2019, în urma controalelor inspectorilor serviciului abilitat sau ca urmare a sesizărilor din partea cetăţenilor, au fost identificate ca fiind abandonate pe domeniul public un număr de 382 de autovehicule”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Citește și: Percheziţii la Valea Călugărească la persoane bănuite de furt calificat

Aproape jumătate dintre maşinile abandonate au fost ridicate de proprietari, după ce aceştia au fost somaţi de Serviciul de Administrare a Domeniului Public. 

„183 de autovehicule au fost ridicate de proprietarii lor, în urma somaţiilor emise de Serviciul de Administrare a Domeniului Public, conform procedurii specificate de legislaţie, 46 de autovehicule au fost ridicate din teren de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi au fost depozitate, până la finalizarea procedurilor de trecere, în proprietatea municipiului Sibiu, având în vedere că proprietarii lor nu le-au revendicat în urma somaţiilor emise. În cazul acestora se va parcurge procedura legală pentru intrarea în proprietatea municipiului, vor fi expertizate pentru stabilirea valorii lor şi apoi vor fi vândute ca fier vechi; 25 de autovehicule urmează sa fie ridicate de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public, având în vedere că s-a parcurs etapa de somare a proprietarilor şi s-a emis dispoziţia primarului privind ridicarea; restul de 128 de autovehicule sunt în diferite etape de lucru: identificarea proprietarilor, emiterea unui anunţ în presă în cazul autovehiculelor fără stăpân, verificarea în teren în urma comunicării celei de-a doua somaţii la domiciliu, întocmirea documentaţiei pentru declararea acestor autovehicule ca abandonate sau fără stăpân şi în vederea ridicării acestora din teren”, se mai precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Dana Budeanu a scos celebrul ruj roz (VIDEO)

Publicat

in

De

Celebrul RUJ ROZ a fost dezvăluit. După ce luni la rând a postat mesaje pe pagina de Facebook despre RUJUL ROZ, acum celebrul ruj a fost arătat public în cadrul pastilei zilnice – VERDICT POLITIC –  pe care o realizează în colaborare cu STIRIPESURSE.RO, Dana Budeanu, a scos rujul roz:

Vezi și: Soțul femeii care a MURIT după ce a fost OPERATĂ de Victor Costache face ACUZAȚII GRAVE la adresa Ministrului Sănătății

Singura problemă a Danei Budeanu este că nu-i stă bine cu ruj roz”, a concluzionat ea pe finalul pastilei VERDICT POLITIC.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Microsoft a lansat primul laborator dotat cu inteligenţă artificială în cadrul Academiei de Studii Economice București

Publicat

in

De

Microsoft a lansat, marți, primul laborator dotat cu inteligenţă artificială în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti, oferind astfel studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor din universitate acces la resurse computaţionale şi putere de calcul nelimitate, potrivit unui comunicat, anunță MEDIAFAX.

„Sistemul educaţional este o componentă esenţială în peisajul transformării digitale, iar lansarea laboratorului de tehnologii în cloud din cadrul ASE oferă posibilitatea de a experimenta ultimele inovaţii în tehnologia informaţiei şi contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale în rândul studenţilor şi profesorilor”, se arată în comunicat.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

Utilizatorii laboratorului au acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcţie de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare. Aceştia pot crea şi testa algoritmi de inteligenţă artificială, machine learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare, pot stoca şi gestiona volume practic nelimitate de date şi nu în ultimul rând, pot dezvolta ei înșişi noi aplicaţii şi platforme.

„Mediul privat trebuie să facă o prioritate din dezvoltarea talentului şi din strategia privind forţa de muncă viitoare. Potrivit unui studiu IDC realizat în 2019, reprezentativ pentru Europa Centrală şi de Est, 61,5% dintre companii consideră angajarea absolvenţilor IT drept cel mai eficient mod de a atrage know-how-ul digital necesar într-o organizaţie. Mai mult, accesul la date şi capabilitatea de a înţelege, procesa şi acţiona pe baza acestora determină succesul unui business. De aceea, o investiţie constantă în formarea de abilităţi digitale în rândul studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor va rămâne esenţială pentru dezvoltarea competitivă a societăţii româneşti”, a declarat Violeta Luca, manager general Microsoft România.

Proiectul „Cloud-Enabled Laboratory” dezvoltat de Microsoft s-a lansat anul trecut prin deschiderea primului laboratul de tehnologii în cloud din România la Universitatea de Vest din Timişoara şi vine să completeze această paradigmă prin crearea unui laborator de informatică în cloud ce poate răspunde oricăror nevoi de curriculum sau cercetare.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

„11 experţi în cloud din partea Microsoft România vor susţine cursuri prin care studenţii îşi pot dezvolta atât aptitudinile tehnice, cât şi cele de inovaţie in business. Tema principală a primului curs susţinut în laboratorul de cloud, începând cu luna martie, se va concentra pe ultimele inovaţii în tehnologia informaţiei prin intermediul Azure, platforma de cloud computing a Microsoft. Vor urma apoi cursuri în care accentul este pus pe inteligenţa artificială, astfel că studenţii de la ASE vor putea veni cu idei şi proiecte noi”, se mai spune în comunicat.

Acesta mai precizează că anul acesta, iniţiativa a fost dusă mai departe prin deschiderea celui de-al doilea laborator în cloud, la ASE, caracterizat de o infrastructură hardware minimală formată din puncte de acces către resurse cloud şi inteligenţă artificială. Acesta poate fi folosit cu succes atât pentru desfăşurarea procesului de predare clasic, pentru implementarea de proiecte de cercetare cât şi pentru start-up-uri de tehnologie care vor să prototipeze şi să dezvolte platforme noi, având acces la cele mai moderne tehnologii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend