Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Apel disperat al unui medic: ‘În toate spitalele există deja medici infectați’. Toți medicii din spitale să fie testați repede

Publicat

in

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara cere Ministerului Sănătății să testeze cât mai repede medicii din spitale. Constantin Luca este convins că în toate spitalele din România există deja medici infectați, însă nu știu încă.

„Adresăm un apel Direcției de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății pentru o urgentare a testării medicilor și a personalului medical, atât a celor simptomatici, cât și a celor care nu au simptome dar au venit în contact. Pentru că este imposibil să stai într-o comunitate în care lucrezi împreună, zeci și zeci de oameni, și să nu te infectezi unul de la altul”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Managerul a transmis că are în spitalul pe care îl conduce toate echipamentele de protecție, însă virusul poate intra foarte ușor în unitatea medicală, ținând cont că medicii vin din mediul extraspitalicesc și pot aduce virusul.

„Noi avem niște circuite, am stabilit niște măsuri, începând de la sfârșitul lunii ianuarie am stabilit clar că întregul personal trebuie să lucreze protejat. Avem toate condițiile în spital, avem toate materialele necesare de protecție, și cu toate astea infecția a apărut, pentru că până la urmă medicii sunt și ei oameni, la fel ca toți ceilalți, vin din mediul extraspitalicesc, intră în spitale și pot aduce boala cu ei. E foarte important să fie testați toți medicii, și cei cu simptome dar și cei fără, ca să știi pe cine te poți baza la muncă. Noi avem vreo 40 și ceva de medici la institut”, a adăugat Constantin Luca.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare crede că în toate spitalele din România există personal medical infectat dar că încă nu se știe acest lucru, în lipsa testărilor.

„Ne așteptăm în continuare să apară și alte cazuri. Pentru că medicii nefiind testați în alte spitale, nu au putut fi diagnosticați. Ăsta e motivul pentru care în alte spitale nu au apărut cazuri. Dar sunt convins că în toate spitalele din România există medici deja infectați care nu știu. Pentru că nu corespund definiției de caz și nu au fost testați”, a conchis Constantin Luca.

Miercuri, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 31 de ani, care lucrează în cadrul unității medicale. Aceasta se simte bine și a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, informează Mediafax.ro

Vezi și:

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Video: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Lansare bombă a datelor colectate de Google!

Publicat

in

De

Google a folosit informațiile provenite de la telefoanele mobile pentru a contura o înțelegere mai clară a mișcării populației țării, scrie DcNews.

Google a folosit informațiile provenite de la telefoanele mobile pentru a contura o înțelegere mai clară a mișcării populației țării, conform The Verge. Într-o postare pe blog, compania a anunțat că va lansa Raportul Mișcării Comunităților în contextul Covid-19.

„Google a pregătit acest raport pentru a le permite oficialilor din Sănătate pentru a înțelege efectele distanțării sociale, în contextul Covid-19. Acest raport nu ar trebui folosit pentru diagnosticarea, preconizarea sau tratarea coronavirusului”, se arată în raportul pentru România, la data de 29 martie 2020.

„Acuratețea localizării și înțelegerea categoriilor de locații diferă de la regiune la regiune, așa că nu recomandăm folosirea acestor date pentru a compara țări și regiuni cu caracteristici diferite (zone urbane vs. zone rurale)”, a mai scris compania în raport.

Datele pentru România (întreaga țară)

Lumea s-a recreat mult mai puțin

Activitățile comerciale și recreaționale (în restaurante, cafenele, mall-uri, muzee, biblioteci și cinematografe) au scăzut cu 81% față de medie. Scăderea a început după data de 8 martie.

Oamenii au mers la magazin mai puțin

Activitățile de aprovizionare (în piață, magazin, farmacii etc.) au scăzut cu 53% față de medie.

Oamenii au ieșit în part mai puțin

Ieșitul în parc scăzut brusc după 8 martie, după care a revenit aproape de normal, după care a ajuns la -60%, pe 29 martie.

Transport în comun mai gol

Stațiile de autobuz, troleibuz, tramvai, tren și metrou au devenit cu 72% mai goale față de medie.

Activitatea din locurile de muncă a scăzut

Mersul la serviciu a scăzut cu 39% față de normalul perioadei.

Județele cu cea mai mare scădere a activităților comerciale și recreaționale

Municipiul București, județul Suceava, județul Brașov, județul Cluj și județul Covasna au înregistrat cele mai mari scăderi în acest departament. Pe românește, bucureștenii, sucevenii, brașovenii, clujeni și covăsnenii s-au abținut cel mai mult de la mersul la mall, la bibliotecă sau la cinematograf, față de media înregistrată anterior.

Vezi și

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonării în caz de decese multiple

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Măicuțele de la Mitropolia Banatului cos mii de cearșafuri și prosoape pentru spitale

Publicat

in

De

Mitropolia Banatului a cumpărat 2 kilometri de material din care măicuțele cos 1.000 de cearșafuri și 5.000 de prosoape pentru spitalele din Timișoara. Prima tranșă de lenjerie a plecat vineri spre destinatar.

Vineri a fost livrată prima tranșă de cearșafuri și prosoape de unică folosință din cei 2 km achiziționați, anunță Mitropolia Banatului.

Lenjeria a plecat spre Spitalul Județean din Timișoara, mai exact la Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă. În continuare măicuțele lucrează pentru a finaliza și celelalte loturi, care să fie distribuite și altor spitale din Timișoara și Lugoj.

Anterior, Mitropolitul Banatului a cumpărat 2 km de material de unică folosință din care să se confecționeze peste 1.000 cearșafuri și aproximativ 5.000 de prosoape. Monahiile de la Centrul eparhial au confecționat lenjeriile de pat necesare, aducându-și în acest mod contribuția la ajutoararea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale.

De asemenea, tot în aceste zile Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donație Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș, constând în mai mult de 1.000 kg de produse alimentare, 1.000 de borcane cu gem și 1.400 de iaurturi, dar și alte alimente de bază.

Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienții, posibil infectați cu Covid 19, au fost aduse și 6 paturi cu saltele necesare în acest scop, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonării în caz de decese multiple

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend