Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Aparatul dentar la copii: cele mai comune dileme ale celor mici

Publicat

in

De la copiii de clasa I, până la adolescenţii de 14-18 ani, controlul ortodontic este ideal odată cu începutul anului şcolar, deoarece problemele dentare şi osoase descoperite la aceste categorii de vârste pot fi rezvolvate mult mai uşor şi într-un timp mult mai scurt. Medicul ortodont Georgiana Bordei afirmă că, mai ales la începutul şcolii şi a sezonului rece, mulţi părinţi decid să le pună aparat dentar copiilor lor, dar majoritatea dintre ei nu ştiu care este tipul de aparat care se potriveşte cel mai bine cu fizionomia feţei şi cu diagnosticul primit de la doctorul stomatolog.

“Pentru adolescenţii care au deja dantură permanentă, aparatele dentare de ultimă oră pot fi metalice, ceramice sau de safir, extrem de estetice şi de puţin vizibile, pe care le pot personaliza lunar, cu culorile preferate. Este foarte important ca această corectare a danturii să aibă loc în perioada de creştere, ideal până la vârstă de 18 ani deoarece, rezultatul este obţinut mult mai rapid, iar stabilitatea lui în timp este mult mai bună. Aparatele dentare fixe moderne, practicate de clinică noastră, în special cele pentru copii cu dentiţie mixtă, care sunt în perioada de dezvoltare, sunt foarte uşor de tolerat, iar cei mici se obişnuiesc cu ele în maxim câteva zile”, explică medicul ortodont Georgiana Bordei.

Cu micuţii la ortodont: ce dileme au?

Doare montarea şi purtarea aparatului dentar?

“Montarea unui aparat dentar este o procedură total nedureroasă, dar de durată. O şedinţă în care se montează aparat dentar, pe ambele arcade, durează aproape două ore, timp în care pacientul va trebui să stai cu gura deschisă. Nici pe parcursul purtării aparatului dentar nu o să îl doară, însă în prima săptămână după montaj, dantura va fi puţin mai sensibilă şi le recomandăm, ca în cazul în care simţi un disconfort sau durere, să ia un anti-inflamator”, explică medicul ortodont.

Pot mânca orice atunci când port aparatul dentar?

“Pacientul nu va putea mânca orice, dar nu va trebui nici să renunţe la foarte multe lucruri. Va trebui să aibă grijă cu guma de mestecat, caramelele lipicioase şi alimentele foarte dure, cum ar fi: migdalele, alunele, pâinea prăjită, popcorn-ul şi chipsurile. De asemenea, va trebui să aibă grijă şi în cazul merelor sau altor fructe tari, deoarece nu va putea muşca din ele, ci vor trebui tăiate în bucăţele mai mici”, declară Georgiana Bordei.

Vor rânde prietenii de mine pentru că mi-am pus aparat dentar?

“Acum 10-15 ani, cel mai probabil răspunsul ar fi fost da. Acum însă, odată cu creşterea numărului de purtători de aparate dentare şi diversificarea tipurilor acestora, aparatul dentar a început să fie cool în rândul tinerilor şi adulţilor deopotrivă. Cu siguranţă prietenii şi oamenii, cu care se va întâlni micuţul, îl vor aprecia, deoarece purtarea unui aparat dentar dovedeşte faptul că este interesat de aspectul său şi de sănătatea danturii sale”, afirmă medicul ortodont.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Situație alarmantă! A crescut numărul de decese din cauza noului coronavirus

Publicat

in

De

Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus, toate internate la Spitalul Județean Suceava, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică

Numărul de decese a ajuns la 65.

Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, in mai multe sectii, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.
Decesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020.
Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020.

Vezi și:

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Situație alarmantă! Noi decese din cauza coronavirusului

Publicat

in

De

România a ajuns la 52 de morți din cauza coronavirusului.

Deces 51

Femeie, 65 de ani, jud. Sibiu. Internată pe data de 27.03.2020 SCJU Sibiu – ATI ; în aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București.

Data confirmării: 28.03.2020

Data deces: 30.03.2020

Patologie preexistentă: boala cardiovasculara

Deces 52

Bărbat, 52 de ani, jud. Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în data de 29.03.2020; s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Balș.

Data confirmării: 30.03.2020

Data deces: 29.03.2020

Nu are medic de familie și nici apartinatori, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Vezi și:

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend