spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Anunț făcut de Sorina Pitea! ‘Ştiţi că s-au făcut nenumărate dezbateri vis-a-vis de şpaga în spitale’

Facebook Twitter Google+
Anunț făcut de Sorina Pitea! ‘Ştiţi că s-au făcut nenumărate dezbateri vis-a-vis de şpaga în spitale’

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că încă se practică „şpaga în spitale”, dar că din statistici rezultă că a scăzut numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă.

Sorina Pintea a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău, cum s-ar putea elimina mita care încă se mai dă în spitale, în condiţiile în care salariile au crescut considerabil.

Ştiţi că s-au făcut nenumărate dezbateri vis-a-vis de şpaga în spitale. Este, practic, un proces care se petrece între medic şi pacient sau medic şi aparţinător. Dacă cele două părţi nu o să înţeleagă, pornind de la cel care pseudo-cere, pentru că – fac aici o paranteză, doar doi la sută condiţionează actul medical, restul… se uită urât, aşa spun pacienţii, că aşteaptă – dacă nu o să înţeleagă fiecare dintre părţi că nu mai merge aşa, atunci va fi foarte greu. Există cadrul legal, există organe care pot să pedepsească acest gen de activitate, din păcate, încă, mi s-a spus şi mie la intrarea în spital, că încă se mai practică”, a spus Sorina Pintea.

Cu toate că încă acest fenomen este prezent, din statistici rezultă că a scăzut numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă, plăţi informale le spunem, asta din acel chestionar de feedback pe care noi îl avem şi pentru care facem rapoarte pe care le postăm pe site-ul Ministerului. Pe de altă parte, din cei care spun că li s-a pretins, doar 2,3 la sută au spus că da, sunt de acord să transmită mai departe reclamaţiile lor către organele de anchetă”, a mai spus Pintea, informează digi24.ro

Vezi și

EXCLUSIV Conexiune-surpriză! ‘Sponsorul’ șefului USR, angajatorul liderului #Rezist

Surpriză totală! Ce funcție avea Radu Mazăre în Madagascar

Vești mari! Ce se va schimba la obținerea permisului auto

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments