Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Antrenorul Dusan Uhrin spune că nu pleacă de la Dinamo, în ciuda problemelor financiare ale clubului

Publicat

in

Antrenorul Dusan Uhrin a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu are de gând să plece de la Dinamo, în ciuda problemelor financiare ale clubului, anunță news.ro.

„Vreau ca jucătorii să fie plătiţi, e foarte important pentru ei pentru familia lor, dar jucătorii trebuie să se concentreze la evoluţiile lor şi banii vor veni. La Timişoara a fost la fel şi jucătorii nu erau plătiţi patru luni, nu de o lună şi aproape că nu am pierdut în această perioadă Cred că am avut zece meciuri fără înfrângere. Jucătorii trebuie să joace bine şi după aceea vom vedea ce se întâmplă. Toţi au contracte şi acestea le acoperă totul. Nu trebuie să se sperie că nu primesc banii, pentru că ei nu pierd bani, sunt sigur de asta. Eu nu mă gândesc să plec de la Dinamo. Un jurnalist a anunţat chestia asta, dar nu am spus niciodată aşa ceva şi nu voi spune aşa ceva. Eu nu vorbesc cu jurnaliştii prea mult, vorbesc la conferinţele de presă. Trebuie să ne concentrăm la joc şi cred că banii vor veni dacă te concentrezi la joc şi joci bine”, a spus Uhrin, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Cozmin Gușă aruncă bomba: Doi securiști duc o luptă acerbă pentru intrarea în turul II

El a dezminţi informaţiile apărute în presă, conform cărora secundul Sebastian Moga ar fi dezvăluit tactica echipei Dinamo, înaintea meciului cu CSU Craiova.

„Nu am vorbit cu Montini despre o posibilă dorinţă a lui de a pleca. Cine nu vrea să stea aici poate pleca. Nu ştiu dacă este adevărat ceea ce s-a scris în ziare. Cineva vrea să facă dezordine în echipă. Cred că Sebi Moga este o persoană foarte bună, cu un comportament foarte bun, nu pot să accept aşa ceva. E ceva împotriva lui Dinamo şi nu înţeleg de ce cineva vrea să distrugă atmosfera. S-au întâmplat multe săptămâna asta”, a precizat el.

Tehnicianul ceh a lăudat formaţia CFR Cluj, pe care Dinamo o va întâlni duminică.

„Este un meci dificil pentru noi, CFR are o echipă foarte bună, Dan Petrescu a construit cea mai bună echipă din România. Au jucat foarte bine în Europa League. Petrescu are jucători foarte buni, nu ştiu unde i-a găsit, dar a reuşit să facă două echipe foarte bune şi joacă bine în ambele competiţii. Nu vreau să vorbesc despre echipa întâi sau echipa a doua pentru că ambele joacă bine. Obiectivul nostru este să luăm trei puncte pentru că jucăm acasă, dar ştim că va fi dificil. Nu cred că vor fi obosiţi pentru că că sunt obişnuiţi să joace meciuri dificile de trei ori pe săptămână. Nu este dificil să stabilesc tactica pentru acest meci deoarece joacă acelaşi sistem cu ambele echipe, cu accent pe faze fixe, stau bine pe teren, pentru fiecare poziţie are 2-3 jucători. Avem ceva probleme de lot, o să vedem la ultimul antrenament. Nu ştiu dacă va putea juca Sorescu, voi ştii mai multe după ultimul antrenament”, a mai spus Uhrin.

Citește și: EXCLUSIV Cazul Caracal, o lucrătură a Serviciilor? Surse din Poliție, în luna septembrie: ‘Înainte de alegeri, apare vreuna din fete’

Mijlocaşul Ioan Filip a declarat că atmosfera în lotul echipei Dinamo este bună înaintea meciului cu CFR Cluj.

„Va fi un meci greu, jucăm cu campioana, cu liderul, o echipă experimentată, cred că au cel mai bun lot din liga 1, pot pune pe hârtie două, trei echipe. O să avem un meci foarte dificil, dar trebuie să ţinem cont că jucăm acasă. Nu cred că dacă au câştigat asta ne ajută, ne-ar fi ajutat dacă pierdeau, le-ar fi luat din moral, dar aşa vin cu încredere. Suntem şi noi pe un drum bun, chiar dacă am pierdut la Craiova, am pierdut din cauza unor greşeli şi aşa cred că va fi şi duminică, echipa care va greşi mai puţin va câştiga. Atmosfera în lot e bună, am vorbit despre lucrurile acestea (n.r. – problemele financiare) când a fost chestiunea aceea că se vinde sau nu se vinde, am vorbit între noi, am strâns rândurile şi trebuie să fim puternici, pentru că nu avem altceva de făcut şi să luăm punctele, pentru că punctele nu se mai întorc. În această săptămână am vizionat mult, ca să vedem unde am greşit şi să nu mai greşim în viitor şi ne-am pregătit pentru meciul de mâine. Deac este un jucător important de naţională şi dacă nu joacă e senzaţional”, a spsus Filip.

Partida Dinamo CFR Cluj va avea loc duminică, de la ora 19.00, în etapa a XVI-a a Ligii I.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Nou șef la Agenția Națională pentru Resurse Minerale: Nicolae Turdean, fost director general al Cupru Min, nume care apare într-un scandal legat de un contract cu o firmă chineză

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban l-a demis pe Gigi Dragomir, un apropiat al baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. În locul său a fost numit Niculae Turdean, care până în ianuarie 2018 a fost director general al Cupru Min. Acesta a semnat în octombrie 2017 un contract controversat de vânzare a întregii producții de concentrat de cupru, beneficiar fiind Merlion Resources din Hong Kong. Reprezentantul acestei companii era Wang Yan, omul de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetățenia română în iunie 2013, la solicitarea SRI, pe motive ce ţin de securitatea naţională.

HotNews.ro a scris despre acest caz aici:
Cum a ajuns Wang Yan, considerat „pericol pentru siguranța națională”, să aibă acces la compania strategică Cupru Min, deși a rămas fără cetățenia română la cererea SRI / Care e implicarea Departamentului de securitate de la Economie

Wang Yan, omul de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetățenia română în iunie 2013, la solicitarea SRI, pe motive ce ţin de securitatea naţională, a ajuns prima oară la sediul Cupru Min pe 25 noiembrie 2016, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. „Ne-am pomenit cu ei la ușă”, a declarat în aprilie 2018 pentru HotNews.ro Nicolae Turdean, fost director general al companiei, referindu-se la o delegație chineză din care făcea parte și Wang Yan. De atunci, Wang Yan a făcut mai multe vizite la Cupru Min, reprezentând cel puțin trei companii străine, și cu aprobări din partea departamentului de securitate din Ministerul Economiei, dar și fără aprobări. Un an mai târziu, în octombrie 2017, a ajuns să semneze cu societatea Cupru Min un contract de cumpărare a întregii producții de concentrat de cupru, beneficiarul fiind Merlion Resources Holding Limited.

Legat de acest contract au existat și sesizări, Ministerul Economiei efectuând controale. La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Economiei spunea în aprilie 2018 că în cele din urmă „competența Corpului de Control a fost declinată către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia întrucât sesizarea indică fapte de natrură penală”. Direcția Control Ministru a procedat în conformitate cu cerințele legale în vigoare, cu atribuțiile cuprinse în actele interne de organizare și funcționare, sesizând organul de cercetare penală și instituția cu competențe în domeniul specific sesizat.

Citește Cum a ajuns Wang Yan, considerat „pericol pentru siguranța națională”, să aibă acces la compania strategică Cupru Min, deși a rămas fără cetățenia română la cererea SRI / Care e implicarea Departamentului de securitate de la Economie

Citeste mai mult

NATIONAL

​Eurostat: România, Ungaria şi Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, în octombrie

Publicat

in

De

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (3,2%), Ungaria (3%) şi Slovacia (2,9%), iar cele mai scăzute în Cipru (minus 0,5%), Grecia (minus 0,3%) şi Portugalia (minus 0,1%), arată datele Eurostat citate de Agerpres. Față de luna precedentă, inflaţia anuală a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă în opt şi a urcat în cinci ţări membre.

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost în octombrie de 0,7%, în scădere faţă de 0,8% în septembrie, şi de 1,1% în Uniunea Europeană, mai mică faţă de luna precedentă, respectiv 1,2%, iar România, Ungaria şi Slovacia au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor cifre, inflaţia din zona euro este tot mai departe de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

În octombrie 2018, rata inflaţiei în zona euro şi în UE era de 2,3%.

În cazul zonei euro, cea mai ridicată contribuţie la rata anuală a inflaţiei a venit de la tarifele la servicii (0,69 puncte procentuale), urmate de preţurile la alimente, alcool şi ţigări (0,29 puncte procentuale) şi preţurile la energie (minus 0,32 puncte procentuale).

În schimb, inflaţia de bază (core inflation), adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate preţurile pentru bunuri volatile, precum energia şi alimentele, s-a menţinut la 1,2% în octombrie, similar cu nivelul înregistrat luna trecută. Inflaţia de bază este urmărită cu atenţie de Banca Centrală Europeană la elaborarea deciziilor sale de politică monetară.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend