Acest continut nu poate fi copiat !
spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Antifrauda anunță controale la transporturi de mașini second-hand: „Prețul mic al unei mașini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice”

Facebook Twitter Google+
Antifrauda anunță controale la transporturi de mașini second-hand: „Prețul mic al unei mașini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice”

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF atrage atenția asupra ofertelor de vânzare a autovehiculelor de ocazie neînmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene și anunță că va intensifica în perioada următoare controalele la transporturile de vehicule second-hand și va verifica tranzacții în numerar. Astfel, pentru a nu fi implicat într-o înșelăciune, se recomandă evitarea plății în numerar. De asemenea, cumpărătorul ar trebui să solicite toate documentele care atestă transferul dreptului de proprietate asupra autoturismului și să verifice dacă prețul inițial de pe factura de achiziție din statul membru de origine este mai mic decât prețul final solicitat de vânzător. Dacă TVA (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura inițială este 0, prețul de pe factura emisă de firma românească revânzătoare trebuie să includă TVA (19%), cu excepția precizării direct pe factură* a aplicării regimului de TVA la marja de profit. Totodată, acesta trebuie să se asigure că firma vânzătoare are cod românesc de identificare fiscală, dacă se emite factură fiscală pentru un autoturism vândut de pe teritoriul României (parc auto, târg, website-uri de anunțuri etc).

În cazurile de fraudă cu TVA, Direcția Generală Antifraudă Fiscală atrage atenția că proprietarii unor autoturisme cumpărate cu evitarea plății TVA vor furniza instituției, care instrumentează dosarul fraudei, explicații detaliate atât despre tranzacție, cât și despre gradul de cunoaștere al situației, conform jurisprudenței legislației europene în materie. DGAF va intensifica în următoarea perioadă controalele asupra transporturilor de autovehicule second-hand și vor fi verificate în amănunt toate documentele de proveniență. Orice neconformitate va atrage reținerea autovehiculelor și chiar confiscarea acestora de către inspectorii DGAF, până la soluționarea cazului. De asemenea, vor fi verificate tranzacțiile aferente în numerar, conform prevederilor Legii nr. 70/2016 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....