Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ANI pierde procesul cu președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan, a câştigat procesul pe care l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate pentru anularea deciziei prin care a fost declarată incompatibilă. Emilia Arcan a declarat, pentru AGERPRES, că magistraţii de la Curtea de Apel Bacău s-au pronunţat luni, dar că ANI poate face recurs la această hotărâre. 

‘Sincer, speram să fie o decizie favorabilă pentru că ştiam documentele depuse la dosar, ştiam adevărul. Am mizat pe corectitudinea instanţelor de judecată, dar recunosc că de pe 24 martie când a fost ultimul termen am acumulat foarte multe emoţii. Oricum, am solicitat ca procesul să se desfăşoare în regim de urgenţă pentru a şti cum mă situez. Dacă va face recurs ANI nu voi cere urgentarea, pentru că ştiu că va fi acelaşi răspuns’, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Neamţ, Emilia Arcan. 
Pe 23 noiembrie 2015, ANI a emis o decizie în baza căreia Emilia Arcan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi funcţia de administrator al S.C. Europandra S.R.L. Iniţial, Emilia Arcan a fost aleasă consilier judeţean, iar pe 25 octombrie 2012 a obţinut funcţia de vicepreşedinte al CJ. 

Emilia Arcan a susţinut că a înfiinţat societatea în anul 2006 după care i-a suspendat activitatea imediat, iar în anul 2009 a cerut la Registrul Comerţului dizolvarea firmei. Emilia Arcan a mai spus că a primit o hotărâre judecătorească pe baza căreia a fost acceptată solicitarea şi că urmează procedurile de dizolvare, dar că nu a mai urmărit finalitatea acestora. 

Pe baza unei sesizări depusă la ANI, în anul 2015, s-a constatat că firma nu a fost dizolvată în termenul legal şi că Emilia Arcan a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ şi cea de administrator de firmă, situaţie incompatibilă potrivit legii. 

Între timp, Emilia Arcan a fost aleasă în funcţia de preşedinte al CJ Neamţ pe 21 ianuarie 2016, după ce fostul preşedinte, Constantin Iacoban, şi-a pierdut calitatea de ales local în urma excluderii din UNPR. 

Emilia Arcan este preşedinta organizaţiei de femei a PSD şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestei organizaţii.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

BREAKING Klaus Iohannis EXPLICĂ de ce NU participă la dezbatere cu Dăncilă

Publicat

in

De

Președintele României, Klaus Iohannis, explică de ce nu participă la o dezbatere cu candidata PSD Viorica Dăncilă, cu care va lupta în turul II pentru un nou mandat la Cotroceni.

„Dragi români,
Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.
Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, scrie Iohannis pe Facebook.

Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriela Firea îl provoacă pe Ludovic Orban la o dezbatere: Este o calamitate! Să vadă toată țara cât e de incompetent

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marti, dupa ce liberalii au refuzat o dezbatere televizata intre Klaus Iohannis si Viorica Dancila pentru finala prezidentiala, ca il provoaca ea pe premierul Ludovic Orban la o dezbatere..

„Il provoc pulbic la o dezbatere pe dl premier Orban. Spune ca le stie pe tate. De regula sunt adevarate calamitati la locul de munca cei care spun ca le stiu pe toate. Se pare ca il inspir, sunt o muza pentru dl premier, cred ca atunci cand adorme se gandeste la mine si cand se trezeste se gandeste la mine, ca mereu in rosteste numele. Sunt magulita, pe de alta parte il provoc la o dezbatere sa vada toata tara cat de incompetent este”, a zis Firea.

Vezi si: Lot important PSD, decapitat în Guvern: nume sonore zboară din Palatul Victoria .

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend