Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Andrei Caramitru: Vasilica intră în turul 2, PSD crește spre 30%. Așa – câștigă Iohannis

Publicat

in

Andrei Caramitru, membru în comisia USR-PLUS de elaborare a programului de guvernare, spune că există pe scena politică un plan pentru „anestezierea” electoratului astfel încât PNL și PSD să iasă câștigătoare din alegerile prezidențiale și-l acuză pe Iohannis că pune umărul la acest „calcul”.

„Cum vor să ne anestezieze. Țineți minte campania din 2016 de la parlamentare? Dragnea care apărea pe la TV ca un tehnocrat civilizat și arata chart-uri de powerpoint? Vorbea de seriozitate și direcție Europeană? Nimeni din media nu îl ataca (deși toată lumea știa de TelDrum și ce fel de om este). PNL care făcea un non-combat total (nici nu țin minte sa fii venit cu vreo propunere sau ceva). Și atacurile cu “guvernul 0” și “Ciolos fiul lui Soros” ca sa demobilizeze opoziția? Rezultatul a fost o participare foarte mica la vot și PSD care a câștigat 45%.

Acum văd același lucru înainte de prezidențiale. Vasilica încearcă sa ne spună ca PSD e ok, e civilizat acum. Iohannis nu a dat nici măcar un interviu ceva. Nu se știe unde este. Barna e atacat și diabolizat de toată media (in schimb Iohannis și Vasilica sunt protejați, mai nimeni nu îi critică)

Calculul e simplu. Încearcă sa va antestezieze. Sa stati acasă, sa nu mai fie cine știe ce emoție. Așa – câștiga Iohannis. Vasilica intra in turul 2 și creste PSD-ul iar spre 27-30%. Câștiga și PNL si PSD. USL si sistemul sunt in siguranță așa. Nu va lăsați pacăliți de ei. Nu le faceți jocurile. Votul acum este mai important decât la europarlamentare. Trebuie sa schimbam sistemul și asta trece – obligatoriu – prin câștigarea prezidentialelor. Se poate doar dacă ieșim iar toți la vot”, a scris Caramitru pe Facebook.

Citește și: SURSE – Blocaj în coaliție: ‘Noi decontăm guvernarea’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

City Insurance anunță că a plătit despăgubiri de 244 milioane de euro în 2019: Cât de greu plătește daunele RCA

Publicat

in

De

​City Insurance, cel mai mare asigurător din piață, a anunțat miercuri că anul trecut a emis polițe de asigurare în valoare de 410 milioane de euro, în creștere cu 28% față de anul 2018, iar valoarea despăgubirilor plătite a fost de 244 milioane de euro (echivalentul a 1,1 miliarde lei), în creștere cu 33% față de anul trecut. City Insurance se afla pe locul doi în piața RCA, după Euroins, în primele nouă luni din 2019, ambele firme având și cele mai multe dosare de daună deschise, precum și întârzieri semnificative la plata daunelor, potrivit ASF.

City Insurance a mai anunțat miercuri că numărul de dosare de daune plătite până la sfârșitul lunii decembrie 2019 a ajuns la 152.483, față de 117.084 dosare de daune achitate în 2018, în creștere cu 30%.

La sfârșitul lunii decembrie 2019, portofoliul Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance era alcătuit din 3.218.421 polițe de asigurare și include:
– 171.745 locuințe;
– 225.892 persoane asigurate pentru riscul de accidente;
– 2.143.705 de autovehicule.

  • Euroins și City Insurance au fost amendate anul trecut cu câte 50.000 de lei pentru nereguli la plata despăgubirilor RCA

City Insurance se afla pe locul doi în piața RCA, după Euroins, în primele nouă luni din 2019, ambele firme având și cele mai multe dosare de daună deschise, precum și întârzieri semnificative la plata daunelor, potrivit ASF. Astfel, durata medie de plată a despăgubirilor RCA la City Insurance depășește 20 de zile/dosar, în timp ce la Euroins durata medie de plată depășește 35 de zile/dosar.

De menționat că în luna septembrie a anului trecut, ASF a amendat cu câte 50.000 de lei societățile City Insurance și Euroins, confirmând informațiile transmise în premieră de HotNews.ro.

Motivele sancționării celor doi asigurători, care dețin aproape 70% din piața RCA din România, au fost transmiterea cu întârziere a ofertei de despăgubire sau a notificărilor cu privire la motivele pentru care nu au aprobat, în totalitate sau parțial, pretențiile de despăgubire, precum și efectuarea cu întârziere a plății despăgubirilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Meyer (Fondul Proprietatea): Energia și turismul vor fi sectoarele care vor străluci anul acesta. Ne așteptăm la mai multe investiții străine

Publicat

in

De

​Ne așteptăm ca sectorul energetic să funcționeze bine în acest an, în special după abrogarea OUG 114/2018 și dereglementarea ulterioară a pieței, care va determina companiile să investească în operațiuni locale, având o perspectivă clară de generare de profituri, susține Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments Sucursala București și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea (FP).

Ceea ce rămâne important, în concepția sa, este ca autoritățile să definească în mod clar consumatorii vulnerabili și să se asigure că cei clasificați ca atare nu sunt susținuți prin instrumente stângace, precum OUG 114, care se aplică întregii piețe.

„Autosuficiența României în ceea ce privește gazul este critică, iar proiectele din Marea Neagră reprezintă un instrument esențial pentru obținerea acesteia. Încurajăm forțele politice și alți stakeholderi să agreeze asupra modificărilor aduse Legii Offshore cât mai curând, astfel ca deciziile de investiții să fie luate fără alte întârzieri”, spune el.

Potrivit acestuia, o altă stea în acest an va fi sectorul turismului, având în vedere îmbunătățirea continuă a reputației României și a facilităților disponibile pentru vizitatori.

„În timp ce țara beneficiază de conexiuni bune între regiuni, starea drumurilor și a căilor sale ferate și absența continuă a autostrăzilor descurajează călătorii, fie că sunt turiști sau investitori. Nu ar trebui să subestimăm rolul aeroporturilor din București ca principala poartă de acces în țară – aglomerația în creștere din ultimii ani este departe de a fi cea mai bună imagine pe care România dorește să o proiecteze călătorilor, cu atât mai puțin ca primă impresie. Ca atare, credem cu tărie că autoritățile ar trebui să înlăture toate piedicile din procesul necesar pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul Otopeni”, explică reprezentantul FP.

Fie că se concentrează pe energie, turism sau alte domenii, Meyer se așteaptă la mai multe investiții străine în acest an.

„Dacă acestora li se alătură investiții publice solide, în special în domenii care permit o productivitate crescută, cum ar fi infrastructura, împreună, ele vor ajuta România să depășească creșterea mai lentă anticipată pentru acest an și să-i deschidă calea către o creștere economică distribuită mai uniform pe termen mediu și lung”, explică Meyer.

În concluzie, spune el, anul 2020 are potențialul de a fi mai așezat în anumite domenii – o revenire la o piață energetică dereglementată, o reducere a cheltuielilor bugetare, dar mai dinamic în altele – legislația care reglementează proiectele din Marea Neagră, pași către listarea companiilor deținute de stat, numiri transparente în acestea, etc. Ca atare, guvernul actual are o oportunitate unică de a se asigura că anul acesta va marca într-adevăr o schimbare în bine.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend